Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

eetreclame

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-02-28 12:48:26

ik lees op de startpagina van deze site het goede nieuws dat de bedrijven zoals mac en cola zich gaan onthouden van de reclames specifiek naar kinderen gericht.

een goede zaak.

al enkele jaren geleden besloot de minister van gezondheid de snoepautomaten resoluut uit de scholen te halen.

als ik dat fototje zie wat bij het nieuwsbericht staat springen de tranen je ook wel in de ogen.

ik schrijf een klein krantje per maand (journal) dat een aantal mensen bereikt onder familie, vrienden, en visiteurs van de chambre d'hotes.

naar aanleiding van iets schreef ik daar een poosje geleden een artikel in over te dikke mensen, en hun eetgedrag.

ik heb hier mensen gehad, die naast je zwembad liggen te blubberen, die ver over hun dubbele gewicht gaan, en die nu woest zijn op me omdat ik me met hun ietsje te dik zijn bemoei (150 kg )

ik vind het walgelijk dat mensen zich vol vreten, en dan mijn uitzicht verstoren in mijn tuin.

gelukkig helpt de franse overheid me een beetje op deze manier, zo voel ik me toch niet te alleen.

ik rook graag een sigaretje (5 per dag) en de lekkerste is die na het eten.

ik drink graag een glas wijn, maar als we zo door gaan kunnen we straks alleen nog maar met 0 promile achter het stuur, en mogen we nergens meer roken.

dat betekend dat als je alleenstaand bent, je een taxi moet nemen naar de stad, lekker kunt eten, en weer met de taxi naar huis, en dan een sigaretje.

dat wordt een duur etentje als je zoals ik 45 euries kwijt bent voor een enkeltje taxi naar de stad.

dus met alle respect, mogen we dan die overzware gevallen ook niet uitbannen ?

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-02-28 18:14:00

Joh Cees, dat wordt verkassen naar Oost-Europa.

Die Hollanders die dachten in een land met véél minder regels dan in NL te gaan wonen beginnen erachter te komen dat Frankrijk rap zijn "achterstand" met NL inhaalt.... ;-))

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-02-28 19:18:02

Dacht het ook wél Hr. Zwjjgzaamheid, alias Steven. ;-))

Maar hoewel ik vrij verslaafd ben aan tabak én alcohol, vind ik het desondanks nog vrij leefbaar en France.

Laten 'we' het ff bekijken op locaal én Internationaal Nivo;

De heren sigarenrokers in Brussel namens de EU met dito drank-gedrag laten zich gewoon VERVOEREN en in hun limousines met chauffeur.

Nu bezit ik hier al zo'n oudere limousine...echter zonder externe chauffeur.

Ik probeer nu tijdelijk in NL een chaufeuse te vinden...zij is dan de BOB, maar dat helpt me ook niet echt, want zij/hij mag onder geen voorwaarde rijden met 'grosse cillindré in NL met frans kenteken...tenzij een sticker met CD of CC. Hetgeen hélàs nu niet meer tot de secondaire arbeidsvoorwaarden behoort...zo ooit dan wel!?

Idd. Steven wát bespreken de heren en dames op topoverleg in Bruxelles?

Nou kort en goed: Hoe ze zelf als Staatshoofd voor het 'klootjesvolk' de dingen moeten regelen. Ik zal je een geheimpje onthullen: "Wie het best voor zichzelf zorgt, heeft machtige kontakten én vervolgens nemen alle onderhorigen aan dat jouw Wil Wet zou Zijn!

Bewijs?

WWZ. overkwam me op een bruiloft van een zoon van Rabani (CC, een Palestijn als honorair Consul van Koeweit) Waar op kasteel Oud Wassenaar.

Daar waren erg veel genodigden o.a. mijzelf. Nelie Smit-Kroes was toen nog minister van VKW. Ik stond er gewoon naast op die bruiloft toen er in het kabinet 'íets' geregeld moest worden voor vanwege paspoortaffaire van in ongenade gevallen minister!

Er werd daar wat 'geregeld', want hij moest een baan krijgen bij de NAVO....het werd afgetimmerd met een nog niet bestaande functie...nl. Secretaris Generaal van de WEU in Brussel! En zo is gebeeurd later!

Nu Neeltje Kroes dan. Eerst was het lieffie van Brammetje Peper, burgemeester van Rotterdam. Ze zaten hand-in-hand tijdens de vele EURO-ARAB dialogen, die Rabani in het congresgebouw in Den Haag organiseerde. Dát sprookje is allang uit

Neeltje nu?

Ja die zit net als Bolkie-Bolkie eerder nu nog op rozen als EUR-commissaris over Mede-ding-dong...begint er een belletje te rinkelen over die poppenkasst???

Erik met -)))).