Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

splitsing wooneenheid

Auteur Bericht

avatar#4358
genietertje
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-02-28 22:45:32

Beste forumleden,

 

Ik volg dit forum al enige jaren met belangstelling en heb er inmiddels veel van opgestoken. Een beroep heb ik er tot op heden nog niet op gedaan, maar ik heb dan nu wel een paar vragen. Ik zal de situatie even toelichten.

8 jaar geleden heb ik met vrienden een (enorme) tabaksschuur in 24 gekocht met de bedoeling er 2 woningen in te maken. Inmiddels is dat na vele vakanties noeste arbeid (bijna) gerealiseerd. Op de koopakte staat het pand als gemeenschappelijk eigendom. De relatie met de medebewoners is nog steeds prima, maar inmiddels willen we de boel gaan splitsen in 2 afzonderlijke eenheden (50/50). Reden is dat we er allemaal niet jonger op worden en we niet in valkuilen van bijvoorbeeld erfrecht, claims van familie e.d. willen vallen.

Ik heb het archief van dit forum reeds doorgespit, maar kon niet de informatie vinden waar ik veel wijzer van word.

Wat ik nu graag zou willen weten is:

-         Wat is de beste (juridische) vorm voor een splitsing als deze?

-         Welke voordelen heeft de ene vorm boven de andere (zo er meerdere zijn)?

-         Welke weg dient te worden bewandeld?

-         Wat komt er allemaal bij kijken?

-         Wat zijn de kosten bij benadering?

 

Ja ik weet het, het zijn nogal wat vragen, maar wellicht kan iemand me op weg helpen. Bij voorbaat dank.   wouter

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-03-04 22:10:48

Voor het realiseren van de plannen is het niet alleen nuttig om het archief van dit forum te raadplegen, maar vooral ook de informatie op deze website door te nemen. Kijk in de rubrieken Notaris, Erfrecht e.d. (gebruik de zoekmachine van de website, dat is een andere dan die van het forum). Mochten er dan nog vragen overblijven, stel ze dan op dit forum. Worden we allemaal wijzer van. Heb je geen zin om het wiel uit te vinden, neem dan contact op met de adviseurs die van dergelijke kwestie hun dagelijks werk maken.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-03-05 00:30:47

Ik neem aan dat als je al 8 jaar in Fr. woont het ook niet zo moeilijk moet zijn een afspraak te maken met een Fr notaris tegen een 1 uur vrij voor een orienterend gesprek. En desnoods een fiscalist/jurist ook nog kontakten over het een en ander.

SCI- artikel is behoorlijk informatief Wouter.

MVG,

Erik