Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verhuurd woonhuis en/of winkelpand, ervaringen?

Auteur Bericht

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2007-03-02 09:52:12

Beste Forumleden,

Heeft er iemand (goede of slechte) ervaringen met aankoop van een winkelpand waarvan de winkel op dit moment verhuurd is of van een woonhuis dat al verhuurd is? Ik zou het erg op prijs stellen om daar iets over te horen.

Het is overigens niet de bedoeling de huurders a la minute weg te kijken, wel te bezien in hoeverre je de huur (geleidelijk) kunt verhogen en wat "viager" precies inhoudt.

Alvast bedankt! 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-03-03 16:21:47

Uitleg over kopen en viager staat op deze website:

http://infofrankrijk.com/pagina/Kopen+en+viager/203/#203

Wim

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#2 Geplaatst: 2007-03-12 12:47:07

Het stukje over "viager" is duidelijk, dankjewel Wim.

Ik heb ook gehoord dat bij (permanente) verhuur de leeftijd van de huurder een rol speelt en de gezinssamenstelling. Oudere personen of gezinnen met kinderen schijn je niet "dakloos" te mogen maken, ook al betalen ze de huur niet.

Bij verhuur van winkels schijnt ook de tijd dat de winkelier er al zijn nering drijft van belang te zijn. Is daar ook meer info over te vinden?

Groeten

Brioche

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-03-12 14:13:44

ik wil niet negatief doen maar ik wil je wel waarschuwen.

ik meen niet zo lang geleden ook een bericht van je te hebben gelezen dat je iets wilt kopen maar er nog niet de middelen voor hebt.

ga niet als een dwaas op zoek om maar persé in frankrijk te komen wonen want dan ga je af.

ik heb legio voorbeelden van mensen die een huis hebben en dit verhuren, en de huurder betaald niet.

er is een wet dat je huurders niet op straat mag zetten, en zowiezo mag je geen enkel persoon het huis uit zetten in de wintermaanden, ik meen tussen oktober en maart.

ik ken mensen die tot wanhoop toe gegaan zijn en de hele mikmak verkocht hebben, ook mijn schoonouders.

als je het mij vraagt, ik doe het niet.

een vriendin van ons heeft net een huis gekocht als investering, en over het hele jaar hebben de huurders slechts 2 maandjes betaald!

het huis wordt verhuurd via aan makelaar maar ook die kan niets doen.

ze moet nu alle zeilen bijzetten om zelf de hypotheek op te hoesten.

wat je ook doet, zorg dat je financieel onafhankelijk bent, stort je niet in een hachelijk avontuur.

de huur verhogen kan ook niet zomaar trouwens, daar zijn zuivere richtlijnen voor.

eerlijk gezegd, ik geef je weinig kans van slagen.

cees.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#4 Geplaatst: 2007-03-12 22:45:35

Er is een groot onderscheid tussen het kopen van een bewoond woonhuis en een gebruikte winkel of ander bedirjfspand. In dat geval koop je dus de 'murs' waar de exploitant het 'fond de commerce' houdt. Los van alle boekhoudkundige regels omtrent bedrijfsovernames, resp overnames van verhuurde bedrijfsruimte, raad ik je sterk aan iemand te laten kijken naar het huurcontract (meestal een 3-6-9-bail of bail commerciale, maar er komen ook andere vormen voor) en naar de administratie. Helaas is het verschuiven van waarde tussen fonds de commerce en murs een geeikte truc van Franse ondernemingen om goedbedoelende investeeerders een poot uit te draaien. Laat een boekenonderzoek doen!!!!!!!

Wim

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2007-03-13 22:43:51

Forumleden,

Ik heb wel ervaringen van de andere kant. Als gedurende 10 jaar per automatise overschrijving betalende huurder werd ik toch uit mijn huis gezet. In 4 rechtzaken werd de huisbaas in het gelijk gesteld. Dus maak je geen zorgen. Wil je de huurders kwijt? Wel of niet als wanbetalers? Geen nood, zeg de huur op volgens een paar regeltjes met motief dat je je dochter in het pand wil zetten (in werkelijkheid hoef je niet eens een dochter te hebben). Ook naderhand hoef je je dochter niet zelfs maar pro forma in het pand te huisvesten. Als je verdreven huurder gaan piepen en claimen zeg je simpelweg dat dochterlief 'geen zin had om in het ontruimde pand te gaan wonen' en de kous is af. Dus laat je niet bang maken, huurbescherming is in LDF nul komma niente. Pleur ze eruit en ze kunnen je niets maken, wat er ook in de wet staat, geen rechter kent dat boekje. Succes, Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-03-13 23:23:08

Dit, hoogstwaarschijnlijk zul je gelijk hebben, je pleurt ze er uit en daar mee basta !

toch vreemd dat ik andere berichten hoor van mensen die deze uitpleurstrijd verliezen.

die dame die ik aangaf in mijn vorige bericht zit al sinds oktober vorig jaar op centjes te wachten, en na verschillende rechterlijke bezoeken zit er toch voor haar niets anders op dan leidend toe te zien tot het voorjaar wordt, want dan pas kan ze de huurder er uit zetten.

vraag me niet waar het staat, maar er schijnt ergens in de wet te staan dat je in geen geding een huurder in de wintermaanden op straat mag zetten.

het zal ongetwijfeld net zoiets zijn als dat er geen electriciteit afgesloten mag worden in de wintermaanden van wanbetalers.

cees.

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#7 Geplaatst: 2007-03-14 14:02:43

Hartelijk dank voor jullie reacties. Dit is nu eigenlijk precies wat ik zoek in dit forum, argumenten voor en tegen en feitelijke informatie. Om vervolgens af te gaan wegen. Juist die rauwe realiteit is goed om te vernemen.

Dat je 's winters niemand op straat kan zetten had ik ook "gehoord" en ook dat je niemand boven de 80 de huur mag opzeggen. Hoe dergelijke regels toegepast worden als het er op aankomt is de vraag. Plus dat iemand het huis uitwerken  je waarschijnlijk geen goed "karma" oplevert binnen een gemeenschap en het Nederlander zijn daar niet bij zal helpen. 

Groeten

Brioche 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-03-14 21:07:45

Dank je Brioche,

Ik ben geen huisjesmelker,  en ik weet gewoon dat je nooit iemand in het harde seizoen - ondanks betalings achterstand-  op straat mag 'pleuren'!

Ik snap dat Dit hier in,  een wat harder standpunt heeft als vm. huurder, maar ik heb toch m'n sociale gevoel onderling in LDF liever dan het keihard spelen voor een rechter, want die oordelen erg formeel vanuit een ivoren toren.

En gewoonlijk levert dat onbegrip tot antipathie op.

Tuurlijk wil je wél dat een huurder op tijd betaalt, maar ik ben géén rechter die geacht wordt de pers. omstandigheden  niet ook te laten meewegen.

En dat staat volkomen los van het winterseizoen, waarin de zg. SDF's die soms volledig buiten hun schuld "kamperen" in een tent langs de Seine!!! Of in kartonnen dozen.

Erik.