Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

SCI

Auteur Bericht

avatar#4378
tosa
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-03-06 00:01:45

Hallo,

Graag had ik meer te weten gekomen over een SCI.

Bestaan er ook boeken in het Nederlands hierover?

Onze situatie is devolgende:

-Wij zijn samenwonend

-Wij gaan ons huis in België verkopen en voor 100% verhuizen naar frankrijk

-In frankrijk kopen wij een goed dewelke in eerste instantie onze pricipiële woonst is & daarnaast ook studio's en/of appartement en/of chambre d'hôtes willen verhuren. Hiervoor moeten wij een bijkomende lening aangaan bij de bank.

Als het even kan dadelijk met 2 om van te leven, anders de eerste jaren moet 1 van ons werken voor derden. 

Hievoor denken wij een SCI op te richten met zetel onze woonst owv voornamelijk 2 voordelen:

- Duidelijke regeling erfenis/vruchtgebruik

- Belastingsvoordeel: bv. terugkrijgen van TVA van de koop

Vooral de fiscale kant is ons nog onduidelijk, gezien er ook nog werken moeten uitgevoerd worden tot ombouw en bemeubelen van studio's. Worden op de onroerende goederen/werken en op de roerende (meubels) ook TVA betaald + teruggewonnen.

 Als SCI mag je enkel ongemeubeld verhuren, dus de SCI verhuurt aan ons als privépersoon. Wij onderverhuren en deze inkomsten worden belast mits aftrek van de huur aan de SCI ? Klopt het dat de huur van de SCI = te lenen bedrag bij de bank? 

En wanneer stappen we het best over op een SARL ?

Als iemand hierover specifieke info weet -in boekvorm of op internet-, laat het ons weten. Op het internet wordt algemeen gesproken over een SCI niet specifiek over verhuren van gites, waardoor we soms het bos door de bomen niet meer zien....

Alvast bedankt,

Tom.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-03-06 00:50:04

Op deze website is al het nodige vermeld over de kwestie SCI, verhuren en belastingen. Kijk op http://infofrankrijk.com/pagina/SCI/204/#204. Ook op dit forum zijn al gedachtenwisselingen hierover geweest. Gebruik het archief van het forum. In boekvorm is in La Maison (uitg. Het Spectrum) nog meer informatie hierover te vinden.

Wim

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2007-03-09 09:32:23

Beste Tom,

Je haalt de SCI en SARL door elkaar. Die hebben niets met elkaar te maken. Er is geen sprake van 'overstappen' op een SARL. Verhuur van gites kan gedaan worden als bijverdienste, of als professioneel verhuurder, waarna een inschrijving als bedrijf nodig is (met een omzet boven €23000/jaar). Beiden hebben helemaal niets van doen met de SCI. Het is mogelijk voor de verhuur van gites een SARL op te zetten, maar in de meeste gevallen is dat overdreven. Een eenmanszaak is prima geschikt daarvoor. Over de verhuur van gites hoeft geen TVA te worden gerekend.  TVA terigvorderen kan alleen indien de inkomstenm van de hites worden aangegeven in het ´regime reelle.´ Dit vereist de aanstelling van een expert compatble. Voor de inkomstenbelasting is het veel slimmer dat de SCI voor niets het onroerend goed verhuurd aan de eigenaren, anders moet de SCI ook weer een boekhouding gaan bijhouden.

Zoals Wim B. al suggereerde: op deze site of in het genoemde boek staat het precies uitgelegd.

Wim

avatar#4558
Lindes
Berichten: 0
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2007-05-28 22:41:55

Vraagje: ik kocht vorig jaar een tweede woning in Frankrijk en heb die ondergebracht in een SCI. Nu ben ik zojuist gestart met een verbouwing/uitbreiding. Kom ik in aanmerking voor de verlaagde TVA of komt dat door de SCI-constructie te vervallen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2007-05-31 12:06:13

Het maakt niet uit of de eigenaar een natuurlijk- of een rechtspersoon is bij het vaststellen van het BTW-percentage. Dus 5,5% ook in het geval de eigenaar een SCI is. Let er wel op dat de definities van verbouwingen, reparaties e.d. sinds enige tijd zijn versmald. Lees het even na op deze website op pagina

http://infofrankrijk.com/pagina/Lage+BTW/72/#72

Wim