Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Tele2.box: Onbeperkt bellen, ook naar Nederland.

Auteur Bericht

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#0 Geplaatst: 2007-03-07 14:13:32

Tele2 biedt gratis onbeperkt bellen, ook naar Nederland aan. Daarnaast onbeperkt internetten met de hoogst mogelijke snelheid en eventueel ook TV kijken.

Op de site: http://www.tele2.fr/tele2-box/offre.html kun je testen of je telefoonaansluiting hiervoor geschikt is.

De kosten bedragen € 34,90 per maand. Als je je abonnement bij France Telecom kunt opzeggen, is dat wellicht een aantrekkelijk alternatief.

Heeft iemand hier al ervaring mee?

Henk

avatar#3864
maisonmartiny
Berichten: 1
Reacties: 2

#1 Geplaatst: 2007-03-07 14:46:59

Wij hebben een dergelijk abonnement bij Club-internet en zijn er tevreden over.

We maken geen gebruik van de TV-optie.

Bovendien krijg ik via e-mail bericht dat er voicemail is binnen gekomen, dat via internet beluisterd kan worden (natuurlijk ook wanneer ik weer in Duitsland ben).

Daarnaast kan ik via internet (ook wanneer ik niet in Frankrijk ben) sms'jes versturen voor 0,0825 ct per bericht.

MarTiny

avatar#3874
Anthonia
Berichten: 0
Reacties: 12

#2 Geplaatst: 2007-03-08 17:36:45

Hallo Henk,

Sinds 07-02-2007 zouden we dankzij Tele2 Internetten en onbeperkt bellen voor slechts 29.90 € per maand. Tele2 meldde dat onze aansluiting geschikt was (Bas-Normandie). Zij regelen alles, zeggen ze!!!!! Nou, niet helemaal dus. Eerst kregen we op tijd alle papieren en bevestigingen van Tele2. Toen ook het modum en alle benodigdheden en wat later een gratis dect telefoon, een kaartje voor een uur gratis helpdesk bellen en een eerste maand gratis aansluiting. Op 05-02 viel eerst Internet van FT uit via de Livebox. Twee dagen later ook de telefoon van FT. We waren gedegroupeerd dachten we. De telefoon gaf echter een ingesprektoon als je de hoorn opnam. Dit duurde een week. Toen kwam er een brief van FT dat we sinds 07-02 waren "gedegroepeerd". Met kaartje voor de helpdesk naar m'n schoonmoeder gegaan en daar Tele2 gebeld. Volgens hen waren we al een week aangesloten! Ze hebben on-line vanalles getest en er klopte iets niet met onze telefoonverbinding! We moesten 3 tot 10 dagen wachten volgens de zeer vriendelijke dame aan de andere kant. Onze lijn moest in orde worden gemaakt. Dit waren volgens haar kinderziekten en daarom betaal je de eerste maand ook geen abonnement, want er gaat wel eens iets fout zo zei ze. Na 7 dagen kreeg ik via SMS op m'n mobiel bericht dat het probleem was verholpen. Nou niet dus. Weer met m'n gratis helpdesk-kaartje naar schoonmama, m'n dochter via mobiel standby die de gevraagde handelingen op de computer moest uitvoeren,zo kregen we uiteindelijk na 3 weken via Tele2 telefoon, internet en wifi verbindingen. Ja nu gaat alles goed, soms even resetten, snel de knop uit en weer aan doen als internet wat traag gaat maar de verbinding is veel sneller dan met de Livebox van Orange.

Het opzeggen via Tele2 ging echter niet zo vlot. FT en Orange -Wanadoo bleven nog een maand automatisch afschrijven en na een telefoontje wordt je afgesnauwd en verwijzen ze je naar je nieuwe Server. Toen maar via de Banque Postale een blokkade opgeworpen en na twee dagen reeds een eindnota van FT in de bus!

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#3 Geplaatst: 2007-03-08 17:36:57

Heb geen ervaring met tele2.

Overigens vind ik jouw definitie van gratis nogal duur. €34,95 kost het je. Dat is niet gratis in mijn optiek, maar goed.

Ben zelf bij free an dat bevalt wel goed. Het debit is niet goed genoeg om tv te kijken, maar dat zien wij eerder als iets positiefs :o)

De kwaliteit van de leiding is naar NL, D, USA en ARG altijd erg goed.

Maar als wij onze buurvrouw 100 meter verderop opbellen hebben we vaak een hele slechte verbinding...

Arthur 

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#4 Geplaatst: 2007-03-08 18:35:43

Even een wat technisch vraagje:

Als je zo'n Tele2 box gebruikt, en ook kiest voor het 'onbeperk' bellen, hoe sluit je je telefoon dan aan? 

Gewoon, als voorheen, op de telefoonkabel (via een ADSL filter) of direct op de Tele2 box? 

Ko  

avatar#3874
Anthonia
Berichten: 0
Reacties: 12

#5 Geplaatst: 2007-03-09 12:00:08

Ko,

De telefoon sluit je gewoon aan op een ADSL filter als voorheen. De Tele2box is een soort intermediar tussen je computer, een stopcontact en de telefoonlijn. Telefoon en internet komen via je ADSLfilter binnen. Je krijgt een uitgebreide handleiding bij de Tele2box over hoe je alle elementen op elkaar moet aansluiten en in welke volgorde.

Anthonia

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#6 Geplaatst: 2007-03-09 12:13:43

Met 'gratis' bedoelde ik niet dat het niets kost, maar er komen geen extra kosten bij voor het bellen op zich.

Als je ook snel wilt kunnen internetten en het abonnement van FT opzegt, is het bellen naar Nederland goedkoop.

Anthonia, bedankt voor je uitvoerige verslag. 't Ja , alles wat nieuw is duurt even. Vergelijk het eens met KPN. Dan is het met Tele2 nog 'snel' opgelost.

Blij dat het nu bij jullie goed werkt.

Ko, omdat je telefoonlijn vervalt, moet je wel steeds je modem aan hebben, anders kun je niet gebeld worden. De modem is overigens geen energievreter. Voor spoedgevallen bij stroomstoring e.d. moet je wel een mobieltje hebben of een vriendelijke buur.

Henk

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#7 Geplaatst: 2007-03-09 13:01:57

Mmmm,

Het ging me er om, te kunnen vast stellen of je bij een storing aan het modem nog gewoon kunt bellen

Als de telefoon op het modem wordt aangesloten (Henk) is dat natuurlijk niet meer het geval.  

Van Anthonia begrijp ik dat de telefoon gewoon (via een ADSL) filtre op de lijn wordt aangesloten (zoals voorheen ook bij een afzonderlijk FT-telefoon abo en een internet abo elders). Dan zou je bij een modemstoring toch nog gewoon kunnen bellen?

Of valt de telefoon ook uit, als hij via aan ADSL filtre is aangesloten en het modem uitvalt (stroomstoring, modem kapot, netwerkstoring)? 

Kun je er trouwens ook voor kiezen om je te abonneren op internet + onbeperkt bellen, maar je oude FT abonnement te behouden (zodat je áltijd kunt bellen)?

Ko 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-03-09 13:26:36

Het is altijd handig met stroomstoringen rekening te houden en dat doe je met een UPS, 'ónduleur' genaamd in Fr. Die is vooral een must tegen blikseminslag op het lichtnet én telefoonlijn. Koop de zwaarste 600 Watt, daar zit ook je telefoonfoonlijn in-/out op. Het modem sluit je voor de lichtnet voorziening ook aan op een uitgang ét voilà dan ben je zeker gewaarborgd voor stroom gedurende 20m. min. met PC aanstaand.

Zeker een paar dagen als alleen het modem aan staat.

Zet de UPS wél uit als je voor een paar dagen weggaat, want anders loopt de ingebouwde dryfit-accu leeg en kan onherstelbaar blijken (duurder dan een nieuwe UPS!) als die vervangen moet worden.

S6,

Erik.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#9 Geplaatst: 2007-03-09 20:59:24

Ko,

Om even echt antwoord te geven op je vraag te kunnen vast stellen of je bij een storing aan het modem nog gewoon kunt bellen: het antwoord is nee!

Tele2 maakt gebruik van een zogeheten "réinjection du signal" of in begrijpelijk Nederlands uitgelegd: met een speciale kabel tussen het modem en het telefoonstopcontact wordt het telefoniesignaal wat uit het modem komt (Voice over IP/VoIP) weer ingevoerd in het lokale telefoonnetwerk binnen je huis. Hierdoor kun je de bestaande telefoonstopcontacten blijven gebruiken om je telefoon(s) op aan te sluiten.

Als er storingen zijn aan het modem (stroomstoring of problemen met de Internetverbinding bijvoorbeeld) werkt de telefoon dus niet meer omdat het telefoonsignaal in het geval van de Tele2 box een voice over IP signaal betreft en dus uit het modem komt en niet uit de telefoonlijn.

Ik heb geprobeerd het een en ander een beetje simpel (in Jip en Janneke taal zoals mijn tweelingzus zou zeggen ;-) uit te leggen, dus ik hoop dat het zo begrijpelijk is ... zo niet dan lees ik dat hier vanzelf weer wel!

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#10 Geplaatst: 2007-03-09 21:51:03

Dank Thomas, 

voor  je uitleg.  

Dat impliceert, als ik het goed begrijp, dat je je 'buitenlijn' moet scheiden van de (telefonische) binnenbekabeling middels de provider-box.

Ofwel, de binnenbekabeling (met telefoons) wordt aangesloten op de telefoonprise van de box, en de buitenlijn (net als de PC) op de box.  

gr, Ko

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#11 Geplaatst: 2007-03-09 22:17:09

Dat klopt. De speciale kabel van Tele 2 zorgt er in principe (ik heb er geen ervaring mee, dus ik moet afgaan op wat ik er over gelezen heb) voor dat dat allemaal vrij eenvoudig te doen is.

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#12 Geplaatst: 2007-03-26 18:46:27

Sinds vorige week heb ik ook het tele2box abonnement. De aansluiting ervan is eenvoudig, zeker als je een klein beetje technisch bent. (Voor digibeten lijkt het me toch een hele toer. )

Ik had na ontvangst van de SpeedTouch modem (wifi) dezelfde dag het verlies van de verbinding met France Telecom, wat volgens de instructies van Tele2 het signaal is om het modem aan te sluiten. Toch een beetje verbaasd was ik dat er een goede internet verbinding tot stand kwam binnen enkele minuten. De telefoon was wat anders, eerst was er alleen een bezet toon, daarop mobiel gebeld naar Tele2. Een bekwame technicus wist dit binnen minuten te verhelpen: mijn telefoon moest direct op het modem en niet via de speciale kabel en telefoon stopcontact. Het is blijkbaar belangrijk waar de aansluiting in huis zit: in je eigen netwerk of direct op de koperdraad van France T. Het benodigde kabeltje om direct aan de modem aan te sluiten was ook meegeleverd. Weer was er een probleempje opgelost.

Nu het volgende probleem: Ik kon wel uitbellen, maar gebeld worden is moeilijk, men hoort mij wel, ik de beller niet. Weer naar Tele2 gebeld. (het begint nu irritant te worden, want je moet ieder keer 5-10 min. in de wachtkamer.) Antwoord:ik moest geduld hebben, dit lag aan France T. ( Thover, kan dit of is dit een smoes?)

Ik kan nog steeds niet gebeld worden ( na een kleine week), en s'avonds valt  de modem uit, geen synchronisatie meer. Tot de volgende ochtend rond 7 uur kan er niet gebeld of geinternet worden.

Wat ik maar wilde melden: Het staat nog in de kinderschoenen, in ieder  gaval zijn de kinderziektes er nog niet uit.

Groet, Kees

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#13 Geplaatst: 2007-03-26 20:31:47

Nu het volgende probleem: Ik kon wel uitbellen, maar gebeld worden is moeilijk, men hoort mij wel, ik de beller niet. Weer naar Tele2 gebeld. (het begint nu irritant te worden, want je moet ieder keer 5-10 min. in de wachtkamer.) Antwoord:ik moest geduld hebben, dit lag aan France T. ( Thover, kan dit of is dit een smoes?)

Een goed bedachte smoes inderdaad ... het is altijd makkelijk om France Telecom de schuld te geven als het niet werkt ;-). Dit is uiteraard niet waar want u belt nu via Internet via Tele2 en daar heeft France Telecom dus verder geen invloed meer op. Als uw Internetverbinding werkt (wat het geval is als ik het zo even snel lees), dan zou uw telefoonverbinding over diezelfde Internetverbinding ook moeten werken. Als dat niet het geval is dan is er bij Tele2 iets mis.

Ga er niet van uit dat dit zich dus vanzelf oplost (dus dat ze u vragen geduld te hebben is eigenlijk een beetje met een kluitje het riet ingestuurd worden ...), want alleen Tele2 kan dit oplossen. Jammer maar waar ... u zult ze dus denk ik toch terug moeten bellen om te vragen dit probleem op te lossen.

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#14 Geplaatst: 2007-04-05 00:09:59

De Tele2.box lijkt me een aantrekkelijke optie voor mijn residence secundaire. Op de site van Tele2 wordt echter gevraagd om het nummer van de vaste telefoon op mijn Franse adres. Dat nummer heb ik niet want ik heb daar nog geen telefoonaansluiting. De vorige eigenaar heeft dat hoogstwaarschijnlijk wel gehad, want op een aantal plekken in de woning zijn telefooncontacten te vinden. De vorige eigenaar is echter wel ongeveer drie jaar geleden overleden. Moet ik nu eerste een telefoonabonnement bij FT aanvragen om een telefoonnummer te krijgen en dat vervolgens weer opzeggen om van de Tele2-box gebruik te kunnen gaan maken of zijn er andere mogelijkheden?

Wellicht kan Thomas hier een antwoord op geven. Alvast bedankt!

Herman Leijendekkers

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#15 Geplaatst: 2007-04-05 22:36:01

Herman,

Het enige wat ik kan doen is je verwijzen naar de FAQ van Tele2 waar we kunnen lezen:

Dois-je bénéficier d'une ligne téléphonique particulière pour bénéficier de la TELE2 Box ?

Pour souscrire à la TELE2 Box, vous devez être titulaire d’un abonnement téléphonique auprès de France Telecom et vous devez résider dans une zone dégroupée TELE2 et être éligible au dégroupage total. Pour l’instant nous ne proposons pas la possibilité d’activer la TELE2 Box sur une ligne inactive mais nous y travaillons.
Les lignes RNIS ou Numéris, les groupements de lignes, les lignes dépendant d’un standard téléphonique privé, les lignes équipés de matériels fonctionnant sur les fréquences ADSL : compteurs de taxe, renvoi d’impulsion, systèmes d’alarme, Maligne TV, Maligne Visio ne sont pas compatibles avec la TELE2 Box.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#16 Geplaatst: 2007-04-05 23:01:06

Begrijp ik het goed als ik concludeer dat je naast de Tele2-box altijd ook een abonnement van FT moet hebben? Ik kreeg toch de indruk op de site van Tele2 dat dit niet get geval was. Ik lees daar namelijk:

Vous n'avez plus d'abonnement téléphonique France Telecom à payer, soit 15€ TTC/mois d'économie immédiate ! Vous conservez votre n° de téléphone fixe. Vous ne recevez plus que la facture TELE2. Vous n'avez aucune démarche à effectuer auprès de France Telecom, nous nous occupons de tout.

Of blijft het FT abonnement wel bestaan, maar zit dit in de prijs van de Tele2-box inbegrepen? Ik blijf het nogal verwarrend vinden!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-04-06 19:47:54

Beste Herman,

FT is verantwoordelijk voor zowel de bekabeling exterieur als om je van een telefoonlijn te voorzien. Was er al geen fysieke telefoonlijn via FT, dan kan TéLé2 je dus dat ook niet leveren/garanderen, zelfs niet voor internet! Al die goedkope aanbieders werken met het principe a) dat je woongebied dégroupé IS, zodat je met ADSL I of II tegelijkertijd kan internetten en telefonisch bereikbaar bent.

b) Als je geen abonnement had van FT en evenmin een bestaand nr. van FT, kun je TELE2 alleen aanspreken op een aansluiting voor die 'service' die niet gerealiseerd kan worden omdat er voor die ISP fetelijk niks valt over te nemen én dus plegen ze dan pure oplichting 'arnarque'!

Is het je nu duidelijk Herman ea.?

Erik.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#18 Geplaatst: 2007-04-07 02:42:22

Beste Erik,

Eerlijk gezegd wordt het me langzamerhand zwart voor de ogen. In de woning waar ik sinds eind vorig jaar eigenaar van ben, zitten diverse telefoon-stopcontacten, dus blijkbaar is de fysieke telefoonlijn wel aanwezig. Ik wil zowel internetten als telefoneren en de gecombineerde aanbieding van Tele2 leek mij interessant. Weliswaar ligt er een fysieke telefoonlijn, maar aangezien ik nog geen FT-abonnement heb/had, heb ik ook geen vaste lijn telefoonnummer. Wat moet ik nu doen om e.e.a. voor elkaar te krijgen en wat gaat me dat kosten.'

Ik hoop een voor mij begrijpelijk antwoord op deze toch redelijk concrete vraag te krijgen. Alvast  bedankt

Herman

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#19 Geplaatst: 2007-04-07 11:14:06

Mijn antwoord leek mij toch al vrij duidelijk: je kunt geen abonnement nemen bij Tele2 zolang je geen France Telecom abonnement hebt.

Dit staat duidelijk beschreven in hun FAQ (Frequently Asked Questions of in correct Frans "Foire Aux Questions" want als er eenmaal een mooie afkorting bestaat maar die Engels blijkt te zijn dan moet er toch ook een Franse versie gevonden worden ;-).

Ter informatie:

- minimale contractsduur voor een France Telecom abonnement is 6 maanden

- je kunt als het een tweede huis betreft (naast een huis in NLD bijvoorbeeld) het abonnement meteen gratis om laten zetten in een Ligne Résidence Secondaire en zo het abonnement tijdelijk stop laten zetten (onder bepaalde voorwaarden die ik elders hier op het forum al meerdere malen beschreven heb) en zo het abonnementsgeld niet betalen gedurende de periode dat je er geen gebruik van maakt 

- als je telefoonlijn geschikt is voor TV over ADSL kun je ook gebruikmaken van een ADSL Internetaansluiting zonder telefoonlijn: de zogeheten offres net

- in alle gevallen kun je er ook voor kiezen om een "all-in-one" abonnement te nemen waarbij je niet appart en telefoonabonnement betaalt en waarbij gesprekken naar vaste telefoonnummers in een groot aantal landen inbegrepen zit: les "tout compris" avec Internet

- na de minimale contractsduur (van de telefoonlijn en/of van het eventuele Internetabonnement) kun je overstappen naar Tele2 als je dat wilt; eerder kan ook, maar dan betaal je uiteraard de abonnementskosten over de niet gebruikte periode

Ik hoop dat het nu toch echt duidelijk is ... 

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#20 Geplaatst: 2007-04-07 17:35:03

Beste Thomas,

Het is mij nu zo klaar als een klontje. Dank voor de informatie. Ik zal de site van FT nakijken om te achterhalen hoe ik zo eenvoudig (en snel) mogelijk een abonnement kan ontvangen.

Groet

Herman