Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bouwval vragen

Auteur Bericht

avatar#4386
pitroel
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2007-03-07 21:51:57

Hallo,

Ik heb met betrekking tot een te koop aangeboden bouwval in de pyreneeen bij Luchon een paar vragen:

In de advertentie staat: geen water, geen electriciteit en geen C.U.

Houdt dit in dat de mogelijkheid tot afgifte van een C.U. bij voorbaat uitgesloten is?

Ik las op deze site dat voor het bewoonbaar maken van een schuur een C.U. nodig is en dit is het geval met dit object.

Aangenomen dat een C.U. wordt verleend:

Wat kost het om water en elektriciteit aan te laten leggen?

Misschien heeft iemand een antwoord, bij voorbaat dank.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#1 Geplaatst: 2007-03-07 23:49:01

Wat is een C.U.?

Wat het kost om op water en elektra aan te sluiten hangt af van hoe ver het moet komen.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2007-03-08 08:48:46

CU: certificat urbanisme

er is geen CU schrijf je, maar dat betekent niet dat je er niet een kunt aanvragen.

water en electra kostte ons in de Aude/Ariege respectievelijk 1100 en 500 euro, maar dat zijn de waterput/meter en de coffret/compteur in de bestaande paal op de grens van het perceel waarbij alleen extra aansluitingen nodig waren (en dus geen trajecten naar ons perceel). Zelf trekken we water en electra door naar het huis. Waterslang is niet zo duur, electrakabel is dat zeker over grotere stukken wel (aluminium is echter stuk goedkoper dan koper).

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2007-03-08 10:43:53

Forumlezers,

Kosten voor aanleg water etc kunnen erg oplopen. Zit je ver af van de laatste electra-aansluiting, dan kun je per m rekenen op ca 100 euro. Als de water- en electraleiding door de zelfde greppel gaan, betaal je toch 2 x het zelfde graafwerk.

Alles naar offerte van de diverse nutsbedrijven.

Veel belangrijker is de CU vraag. Het CU wordt tegenwoordig in een andere vorm verstrekt. In de koopakte moet je ook een ontbindende voorwaarde opnemen, dat je mag bouwen/verbouwen. Overleg met de Mairie ter plaatse, heb je hun mee dan komt het bij de DDE ook vaak goed. Ik raad af om zonder toestemming / CU te verbouwen in jullie streek. De ene streek is strenger dan de andere. Toevallig bij ons gebeurt alles, controle is nul, zeer uitzonderlijk. In andere departementen hangt er 4-maandelijks een heli boven je project en rolt er soms een brief binnen om de aktiviteiten onmiddelijk te staken. Succes, Dit 

avatar#4386
pitroel
Berichten: 1
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2007-03-08 13:49:28

Hartelijk dank voor de reacties! Hoewel ik veel heb geleerd na het plaatsten van het bericht door deze site wat grondiger te bestuderen en zal dit in het vervolg voor het plaatsen van het bericht doen.

Toch nog twee vragen:

Ik hoor van locals veel over een bouwstop. Het plegen van nieuwbouw wordt mondjesmaat toegelaten op uitgekiende locaties met een serieus perspectief. Koop je een grond met daarop een fundatie dan mag je wel bouwen anders niet, maakt men mij wijs.

Hoe zit het daadwerkelijk met de bouwstop in Haute Garonne?

Welke zuidelijke departementen zijn het meest tranquille ten aanzien van clandestien bouwen?

Wederom dank. 


avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2007-03-08 14:09:45

Die locals hebben gelijk. De paysage wordt gelukkig beschermd op enkele uitwassen hier en daar na in onze regio. Nieuwbouw die toch dient te gebeuren is vooral uitbreiding middels lelijke lotissements van bestaande stadjes en dorpen in bijv. Ariege.

Ik hoop dat clandestiene bouwers fikse boetes tegemoet kunnen zien. Gelukkig lopen er bij ons in de buurt controleurs rond, ook als je niet thuis bent hebben wij ondervonden.

Ik hoop ook dat in de Ariege de DDE inziet dat oude pleintjes niet verfraaid worden door roze en lichtblauwe gevelverf toe te staan. 

avatar#4386
pitroel
Berichten: 1
Reacties: 3

#6 Geplaatst: 2007-03-08 14:41:56

De lelijke lotissements herken ik gelijk maar voor nieuwbouw heb ik geen geld en interesse. 

Dus toestemming tot renoveren van een schuurtje is haalbaar bij een aanschaf van 15K? Of is 3 hectare voor die prijs omdat de eigenaar er vanaf wil omdat de mogelijkheden uitgesloten zijn?

Ik begrijp niet helemaal wat je met de laatste opmerking bedoelt. Roze en lichtblauwe verf gebruik ik namelijk niet. Ik ben het met je eens dat deze kleuren pijn doen aan je ogen.

Bedankt 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#7 Geplaatst: 2007-03-08 20:51:58

Pitroel,

De Haute Garonne is nou net het meest onmogeljke departement waar ik in mijn aktie-radius mee te maken heb. Er mag niets, de controle is draconisch en met name in de Lauragais wordt geen enkel CU meer verstrekt sinds 1998, tenzij je goed bevriend bent met de plaatselijke Mairie. De prijs doet wel vermoeden dat je er helemaal niets mag, en let op: het vliegveld van Toulouse zoekt een dependance, ook in die streken. In welke plaats ligt je object? Mail mij anders prive, door eigen ervaringen kan ik je mogelijk tips geven in dit deel van LDF. CreaComInfo@aol.com 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-03-17 19:40:49

Beste pitroel

Heb met de Garonne geen ervaring, alleen met Correze maar heb wel enkele tips.

CU krijgen is bijna altijd mogelijk, bespreken op Mairie met de secretaresse of met de burgemeester wat wel en wat niet is toegestaan. Soms is CU niet eens nodig maar kun je met een simpele declaration aan de slag.

Kennismakingsgesprek niet in korte broek of bikini komen voeren, dat wordt niet op prijs gesteld, beetje netjes gekleed gaan, later kan alles.

Wel altijd bespreken, anders kom je voor onprettige verrassingen te staan!!

Eerst een gewoon gesprekje over het dorp, de mensen, wie jij bent en wat je daar eigenlijk komt doen wordt ook heel vaak op prijs gesteld, wij zijn vaak te direct als Nederlanders.

Met de buren vooraf spreken is ook aan te raden, je weet dan wat zij willen en wat hun problemen zijn, je krijgt dan ook veel goede tips en goed contact. Wel op zijn Frans, dus niet gelijk wij willen dit en dat en gaan het zus of zo doen maar meer op een vragende manier, weten jullie hoe wij dit of dat probleem op zouden kunnen lossen??

Neem de tijd, Frankrijk is een land met eigen termijnen, probeer via de secretaresse van de Mairie of de lokale burgemeester te werken, passeer ze nooit!!

Soms kun je veel karweitjes beginnen zonder CU, vraag hiernaar.

succes