Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

waterdrukverlies opvangen

Auteur Bericht

avatar#4283
douwe dabbe
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-03-13 16:03:58

Wij zijn hier (leesBourgogne) bezig met het bouwen van 2 vakantie chalets. Nu komt daar een badkamer in met toebehoren en dus watervoorzieningen. Nu willen we een aftakking maken van de hoofdleiding naar de chalets met doorsnee 20 en dan vlak voor de ingang vna de chalets terug naar 15 of kleiner. Nu heb ik ooit eens iets gelezen hier op het forum dat je de drukverlies van water kunt opvangen maar kan het helaas nergens meer terug vinden. Nu is het bij ons in huis ook zo als de wc aan het vullen is en je de kraan in de keuken aanzet dat je al drukverlies hebt. Waarschijnlijk zitten wij aan het einde van een lange hoofdleiding dus heel veel druk is er volgens ons zowieso niet. Wie heeft advies?

Bij voorbaat dank. Yvonne

avatar#3405
peter
Berichten: 5
Reacties: 28

#1 Geplaatst: 2007-03-13 23:27:27

Je kunt het waterdrukverlies op vangen met een hydrofoor.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-03-14 09:09:52

Beste Yvonne,

natuurlijk kan je een te lage waterdruk compenseren door een opvoerunit (hydrofoor of surpresseur), een pomp en buffervat met een instelbare drukwaarde.

Maar ik zou eerst nakijken of de waterdrukproblemen niet 'huisgemaakt' zijn.

- Zij er lange dunne leidingen?

- hebben alle hoofd- toevoerleidingen voldoende capaciteit om alle eraan aangesloten verbruikers die redelijkerwijs gelijktijdig gebruikt moeten kunnen worden van voldoende water te voorzien?

Vaak zijn in oude huizen nieuwe verbruikers lukraak op bestaande leidingen aangesloten, en dan heb je deze problemen.

Ik zou het hele waterleidingnet na (laten) lopen en ook drukmetingen op strategische punten (laten) doen, bijv. bij de watermeter en de kranen die nu onvoldoende debiet hebben.

Ik zou de waterleidingen voor de chalets goed plannen (ik ga ervan uit dat deze nieuw aangelegd moeten worden). Van iedere verbruiker teruggaan naar zijn aftakpunt en van hieruit stroomomwaarts voor een capaciteit zorgen die gelijk is aan de optelsom van alle stroomafwaarts gelegen verbruikers.

Succes!

Christian von Klösterlein