Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Opsporing verzocht

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2007-03-14 12:54:10

We hebben bij ons huis een werkende septic tank (waarsch. beton) de vetvanger (beton) heb ik gevonden/uitgegraven maar de teptic tank nog niet. E.e.a is verbonden met PVC pijp. Wel kan ik beredeneren waar de tank ongeveer moet liggen. Heeft iemand op dit forum een tip om die tank te lokaliseren zonder dat ik een aantal gaten moet gaan graven in de Keiharde grond? Op de vetvanger lag zo'n 30cm grond. Ik ben al met een metaaldetector aan de gang geweest maar daar ben ik toch niet veel wijzer van geworden. Verderop voor het huis in de tuin is wel een lichte verzakking in de grond te zien van het uitvloeiveld. Niemand van omwoneneden of vorige eigenaar kan mij precies vertellen waar het ding zit.

Willem  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-03-14 13:47:11

Kun je vanaf je vetvanger niet iets in de pijp stoppen naar de sceptictank toe, een rioolveer bijvoorbeeld? als je bijvoorbeeld na 15 meter op iets stuit weet je de afstand, en kun je gaan graven. als de pijp een beetje recht is althans.

Een sceptictank is meestal maar 2 meter lang en het deksel zit vaak aan de kant waar je binnenkomt met je pijp vanaf de vetvanger.

succes.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#2 Geplaatst: 2007-03-14 14:30:05

Als het goed is (...) zijn er op de Mairie papieren van de septictank, inclusief plattegrond.

En verder, je ziet toch in welke richting de afvoer vanuit de vetvanger gaat? Als je dan ook weet waar het vloeiveld is, moet de tank te localiseren zijn.

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#3 Geplaatst: 2007-03-14 20:02:28

Vanaf de vetvanger gaat er een pijp naar de hoofdpijp (die komt rechtstreeks van af het toilet) daar ergens bij de hoofdpijp zit dus een Y stuk. Heeft iemand een idee hoelang het stuk daarna dan ongeveer kan zijn ? We hebben gewoon een toilet neergezet en alles lijkt goed te werken.

Er zijn al mensen van de gemeente geweest, er werd erg luchtig over gedaan en men was van mening dat als het goed werkte ik er niks aan moest doen. Tekeningn wist men niks van. Gemakkelijk zou je zeggen, maar ja ik wil weten waar dat ding zit. Put een vetvanger zijn nooit eerder gebruikt omdat het huis constant in de renovatie is geweest en er 40 jaar niemand daadwerkelijk heeft gewoont. vetvanger was helemaal schoon.

Willem

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-03-14 22:15:01

Tip: schaf een ontstopslang voor een hogedrukspuit aan (zéér handig op het platteland, kost even wat, dat wel) en schuif die in de PVC-pijp. De slang is 15 m lang en ofwel je kunt niet meer verder (lengte meten) ofwel je hoort ergens het sproeien uit de nozzles komen.

http://www.kijkshop.nl/product/14816/2613/huishoudelijk/reinigen/hogedrukreinigen/karcher-hogedrukreiniger-met-terrasreiniger-k299m+t50/

Op deze wijze heb ik mijn "systeem" in kaart gebracht.

Andere tip: mensen die met antibiotica behandeld worden, als het éven kan niet op het toilet dat op de fosse septique uitmondt. Pipi en caca dan maar even ergens anders want de antibiotica kunnen de geleme bacterieflora lamleggen!

Steven

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#5 Geplaatst: 2007-03-15 01:46:29

Een metalen rioolveer, of trekveer voor elektra in de pijp

en dan nogmaals met de metaaldetector?

janv

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#6 Geplaatst: 2007-03-15 12:53:10

Beste mensen,

Bedankt vd tips/reacties, we gaan er in april naar toe dus ik ga dan eea uitproberen.

Willem 

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#7 Geplaatst: 2007-03-15 13:40:37

Nog een kleine tip dan .. als de grond nog enigszins zacht is, en er niet te veel losse keien ed in zitten, kun je de lasdraad-prikmethode proberen. Voor ons in de Puy-de-Dome werkt dat niet omdat - zoals NL kenissen zeggen - de keien zich hier iedere winter vermenigvuldigen ;-)

Richard 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-03-15 17:36:03

Die snap ik niet echt Richard,

Je zou als er ergens metaal in die pijp steekt  -een trekveer- kunnen proberen om zo'n electeronisch apparaatje te gebruiken, waarmee je electrische leidingen in je huis aftast. Dit is wel niet een electrische leiding, maar je kunt proberen er een van te maken met die metalen "trekveer" om de + van een stopcontakt er aan te verbinden nadat je over x-lengte deze ingebracht hebt in het rioolkanaal/buis.

Trek wel rubber handschoenen aan voor die exercitie...en het is niet  gezegd dát het werkt. Zeker niet als je 220 V een aardlekschakelaar heeft!

S6 met die te nemen voorzorgen!

Metaal détectoren werken meestal wel voor een zekere kritische massa, maar in dit geval betwijfel ik het of het geheel gevoelig genoeg is met een metaal-trekveer.

Erik.

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#9 Geplaatst: 2007-03-15 19:14:17

Ik heb mijn septic tank weten op te sporen via de aannemer die (hèèl lang geleden) de tank had geplaatst. Met een beetje navragen in de buurt\dorp kom je vaak heel ver; en de tanks werden meestal door locale aaannemers geplaatst.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#10 Geplaatst: 2007-03-15 19:50:15

Beste vrienden,

wat Erik voorstelt is - voor de zooveelste keer - niet goed overwogen en in dit geval ook gevaarlijk. Niet doen. Sorry voor de brute afkeuring, maar het is mij te gevaarlijk!

Het lezen van alle ideen heeft mij wél op het volgende idee gebracht:

Metaaldetector is in principe OK, maar de gevoeligheid is voor een metalen trekveer van rond 2mm diameter op een diepte van 0,5 -  1m te laag. Hoe zou het zijn als men met een geschikt middel (ontstopingsslang) een groot metalen voorwerp in de buis duwt; die is zeker door een metaaldetector op te sporen. Het voorwerp zou een rubber bal kunnen zijn die totaal met koperdraad omwikkeld is. Makkelijk in de leiding te blazen en goed detecteerbaar. Natuurlijk een touw of draad eraan vastmaken voor de recuperatie!

Ik heb het niet geprobeerd maar het lijkt mij het overwegen ward.

Christian von Klösterlein

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#11 Geplaatst: 2007-03-15 22:55:25

@ Eric,

ik bedoelde die lasdraad niet om dóór de leiding te steken, maar om ermee ín de grond te prikken in de richting waar de pijp heen gaat. Vandaar mijn verhaal over keien en niet te harde grond, anders heb je nog niet door of je de pijp volgt of dat je tegen keien of harde klei aan het prikken bent

Richard 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-03-17 17:57:14

Hallo, ben het met christiaan eens, geen spanningvoerende draden in de pijp steken om de pijp op te sporen. Dit is spelen met je leven, de pijp is vochtig, je sceptictank is nat.

Het werkt niet omdat de aardlekschakelaar vrijwel gelijk uit zal slaan, slaat deze niet uit omdat je op een ongeaarde wandcontactdoos aansluit dan is de kans groot dat je hart afslaat door de stroomstoot.

Dit is spelen met je leven en dat van anderen, geen advies om te volgen dus naar mijn mening.

Ben zelf al tientallen jaren werkzaam in de electriciteitsbranche en heb al veel wilde ideeen gehoord en gezien maar deze was toch weer een verrassing.

Bezint eer ge begint

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2007-03-17 18:11:16

hoi,

heb je al eens gedacht aan een rookpot,

Er zijn speciale rookpotten die pas werken als ze in het (zee)water gegooid worden, deze zou je dus wel tot in je sceptictank kunnen schuiven. dan begint het roken pas.

Ook kun je vanaf je vetput een werkende rookpot in de pijp stoppen naar de tank en de pijp goed afsluiten.

De sceptictank heeft vaak ontluchtingen of kieren en je zult dus mischien rook zien opstijgen door de ontluchtingen, dan weet je gelijk waar de tank zit.

Kijk uit met rookpotten die warm worden, voor het smelten van je pvc pijp. Je hebt niet gezegd wat voor materiaal je pijp is, het zou ook gres kunnen zijn gezien de leeftijd van 40 jaar dan heb je niet zoveel problemen hiermee

succes