Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

boer worden?

Auteur Bericht

avatar#3426
rob (19)
Berichten: 5
Reacties: 20

#0 Geplaatst: 2007-03-15 10:39:46

Wij kunnen een ferme kopen met bijbehorend 15 Ha terrein waarvan 1 hA bos in de Haute Vienne.Zou het voordelen hebben om je als boer in te schrijven.Wij zijn zowiezo van plan om dieren (schapen) te gaan houden.De gebouwen worden verbouwd tot gîtes.

Heeft iemand hier ervaring mee wat is zijn/haar advies.

vriendelijke groet, rob

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2007-03-15 12:23:06

volgens mij wordt er ge-eisd dat je een agrarische opleiding hebt

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-03-15 14:21:38

Ja dat klopt Jean-Pierre,

Rob moet hier eerst nog maar op de site rondneuzen én als je geen agrarische achtergrond hebt of opleiding in NL, zou ik er dus niet aan beginnen.

1. Er zijn toenemendermate al te veel agrariërs in LDF.

2. Het is moeilijk op een betrekkelijk klein stuk grond zoveel schapen te houden dat het rendabel wordt en gîtes als optie, daar zijn er erg ook veel van.

3. Orienteer je eerst hier en dus in de Haute Vienne zelf om te kijken of je idee 'faisable' is, dat voorkomt vooraf veel teleurstelling. ( Zie bijdragen van de beide Wim's hier).

Groeten van,

Erik

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2007-03-15 15:35:46

Beide bovenstaande antwoorden kloppen gedeeltelijk. Er is niet een beleid voor heel Frankrijk. In sommige delen zijn geschoolde boeren zeer welkom en zijn er zelfs (met dank aan ondersteuning van de SAFER) 100% financieringen mogelijk. In andere streken is het nagenoeg onmogelijk voor niet-boeren om als boer te kunnen worden ingeschreven. Maar in sommige gebieden, die leeg lopen, wordt iedereen binnengehaald alsof hij sinterklaas is, al kan hij nog geen koe van een geit onderscheiden.....

Hoe het in de Haute Vienne zit weet ik echt niet.

Ik raad iedereen aan die iets agrarisch van plan is zich eerst naar de lokale Chambre d'Agriculture te begeven en daar eens te gaan praten over de mogelijkheden. Die weten precies wat kan en mag en wat niet in de gewenste regio.

Wim