Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

permanente reisverzekering?

Auteur Bericht

avatar#4420
Mariette
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-03-18 15:04:53

Salut!

Wat de titel al zegt; is het verstandig om een permanente reisverzekering af te sluiten en of dat eigenlijk wel toegestaan is in mijn situatie?

In april vertrek ik (alleenstaande) naar Frankrijk om daar bij vrienden te werken, inwonend te leven voor een nog onbepaalde tijd. Met de eigen verzekering -Achmea-gebeld hoe het zit. Helaas adviseerde zij dat een reisverzekering niet mogelijk is omdat ik daar ga werken en ook belasting zal betalen..

"door de bomen zie ik het bos niet meer" op internet veel over verzekeringen gelezen als je naar het buitenland gaat voor de zaak of op vakantie, maar niet wat de beste manier is om goed (voordeligste manier- blijf beetje hollands) verzekerd te zijn.  

Graag zou ik van anderen mensen hun ervaringen horen hoe zij dit in het begin hebben geregeld.

vriendelijke groet,

Mariette

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-03-18 20:57:27

Als je vrienden je in dienst nemen, dan heb je gewoon alle rechten en plichten net als andere werknemers en val je onder de secu. Ga je daar (zwart) werken voor kost en inwoning dan heb je niets. Als je alles in NL opgeeft heb je helemaal niets. Overigens mag dat werken voor kost en inwoning officieel niet. Je bent of vrijwillger (bénévole) zonder kost of inwoning, of travailleur au pair en dan is het salaris in natura (kost en inwoning ) toegestaan. Nou ja, het is in ieder geval erg ingewikkeld. Waar het omgaat is dat je tegen ziektekosten verzekerd bent en tegen eventuele ongevallen en wettelijke aansprakelijkheid. Want wat gebeurt er als je van de tractor valt of of uitglijdtt in de kaasmakerij? (die spekglad is omdat deze eindelijk < aux normes> is?).

De oplossing daar tussen in is zogenaamd lang op vakantie en een reisverzekering nemen voor 6 maanden............

Het mooiste zou zijn als je voor een beperkt aantal uren in loondienst komt.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-03-19 22:46:10

Mariette, volgens mij doe je veel te moeilijk. Gewoon op vakantie gaan met een E111, adres in Nederland houden. Niemand weet tevoren hoe lang hij/zij weggaat.

Doe het je vrienden niet aan om je in dienst te moeten nemen en het jezelf niet aan om je in Frankrijk te gaan verzekeren.

Steven

avatar#4420
Mariette
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2007-03-25 21:10:17

Bedankt voor jullie tips en kijk op dit probleem! Ik kom er zo net even verder mee om het 'wettig' op te lossen. Merci!

avatar#4487
chm
Berichten: 1
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2007-04-18 12:36:11

E111 bestaat niet meer (volgens de verzekeringsmaatschappij).

Is nu een Europese zorgpas 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2007-04-19 00:49:56

Dat laatste klopt. Je kunt elk jaar per gezinslid een Carte Européenne d'Assurance Maladie aanvragen bij je plaatselijke CPAM. Kost niks.

Wim