Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Peage kosten

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2007-03-20 13:17:16

Heb gezocht op het forum maar kan het niet vinden. Vraag: is het financieel voordelig om een abbonnement voor de peage wegen te nemen als men 4 keer per jaar naar LDF rijd?

Willem

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-03-20 13:59:07

Beste Willem...de verovenaar,

Dit is in jouw optiek helemaal niet voordelig!!!

Ik zal je het nog ff uitleggen;

Als je dagelijks van "les routes à péages" gebruikt maakt kan het voordelig zijn, anders dus totaal niet.

Nu ben ik een heel kleine aandeelhouder van die Franse autoroutes, maar IK zeg gewoon dát het voordeel wat je voorgespiegeld wordt niet opweegt tegen een zg. tijdwinst van Télépeage. Ik zou dit niet moeten zeggen, maar de eerlijkheid gebiedt het me wél dus!

MVG van,

Erik.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2007-03-20 15:21:25

Dat hangt er helemaal vanaf wanneer je rijdt. Als je op zwarte of rode zater/zondagen door heel Frankrijk wil ben  je maar al te blij met je kastje voor een paar euro, maar het is dus alleen tijdwinst en geen financieel voordeel.

Al is tijdwinst ook maar relatief want je staat eerst een half uur in zo'n kantoor en dan nog 10 minuten te klooien met dat ding voordat hij het doet zeker als je een thermische voorruit hebt.

Gewoon een carte bleue en wat behendigheid helpen je al een heel end, want er zijn nog heul veel Fransen die koppig het groene pijltje opzoeken, ook al staan er 50 auto's voor hen.

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#3 Geplaatst: 2007-03-21 14:33:56

Dag Heren Doperwt en van Stand, is duidelijk als jullie begrijpen wat ik bedoel :-)

Dank vd reacties

Willem

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#4 Geplaatst: 2007-03-21 16:46:52

Salut gewonen mensch en Gegroet Heren,

Een Libert-T abonnement voor de tijdwinst is in mijn ogen geen goed argument; seconden geneuzel. Maar financieel heb ik wel een micro voordeeltje kunnen scoren. Als ik twee keer per jaar naar NL ga (donc vier keer 500 km peage draai) spring ik er uit. Onder die condities heb ik een break-even tussen de 12 euro die het abonnement kost en de 20% reductie op de peagekosten. En dan is het voordeel van doortuffen meegenomen. (En manen blijven kinderen, het is leuk spelen met de snelheid: net niet zo hard rijden dat je de slagboom aan barrels rijdt maar weer snel genoeg om stilstand te vermijden.)

Groet,

Ben