Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

papieren voor een scooter

Auteur Bericht

avatar#4429
sacre bouteille
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-03-20 22:22:10

Dag allemaal, Binnenkort kom ik ook in LDF wonen. Na zeven jaren in Leiden en vijf in Bruxelles te hebben gestudeerd en gewoond, maakt mij nu op voor spannende jaren in Paris. Ik heb een Franse helft (Papa) maar ben toch nog weinig bekend met mijn hoofdstad. Er is nu eenmaal een geweldig grote wereld te beleven. Ik heb een fantastisch appartement kunnen bemachtigen. Het is niet groot maar wel erg erg compleet. Hoewel er een behoorlijk parking bij is denk ik er aan om de auto niet te gebruiken. Op dit moment zijn scooters een meer voor de hand liggend vervoermiddel in Paris. Heb ik voor een dergelijk transportmiddel speciale papieren nodig? Ik hoop van niet. Lucas Thiboux Sevre

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-03-21 15:50:41

Ik geloof in jouw geval niet. Jongelui die met de brommer willen rijden (cyclomoteur, mobylette) of een scooter (minder dan 50 cc) en nog geen 16 jaar zijn, hebben een soort rijbewijs nodig, een bsr (Brevet de sécurité routière). Vanaf 14 jaar kan zo’n brevet worden gehaald na een mondeling en praktisch examen. Op de collèges wordt in de cinquième de theorieles gegeven en in de troisième nog een keer. Daarna mag men opkomen voor het praktische examen, drie uur in het gewone, echte verkeer rijden en zo weinig mogelijk fouten maken. Jongeren die een tweewieler van 51 tot 125 cc willen berijden, moeten ten minste 16 jaar zijn om dit rijbewijs A1 te krijgen. Na de eenentwintigjarige leeftijd mag je de heel zware motoren besturen en bezit je het rijbewijs A.

Om de identiteit van de bestuurders te kennen, zullen bromfietsrijders in Frankrijk een kentekenbewijs voor hun voertuig moeten hebben. Sinds 1 juli 2004 moeten nieuwe brommers zijn voorzien van een immatriculation. Bestaande brommers moeten uiterlijk 30 juni 2009 een plaatje hebben.

Wim

avatar#4429
sacre bouteille
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2007-03-22 15:03:54

Groet M. Bavellaar,

Ik dank u voor het advies, maar het zal nooit een zware motor worden. Mijn ervaringen met die dingen zijn nooit echt goed verlopen. Maar de optie voor zo'n flitsend licht gevalletje is dus duidlijk open, en dat vind ik heel fijn. Zondag over een week ga ik definitief over naar het appartement in Paris. De piano was mijn grootste zorg, maar die is goed gearriveerd. De accordeur uit Louvain die de reis en het transport naar binnen heeft begeleid heeft mij zojuist gemaild. Hij was zeer te spreken over de mannen van het transportbedrijf. Zij verstaan hun vak want het is geen sinécure in een smalle straat van Paris te manoeuvreren en het verkeer bijna 20 minuten stil te leggen.

Lucas Thiboux Sevre