Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

C-formulier invullen

Auteur Bericht

avatar#3958
allroundklusmevrouw
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2007-03-21 12:14:51

Beste mensen, ik heb een vraag over het invullen van het C belastingformulier.

Even de situatie, we hebben een pensioen van het ABP (echtgenoot is ex rijksambtenaar) en omdat het CVZ in Nederland door alle problemen met de ziektekostenwet vorig jaar, pas in September aan het ABP de opdracht heeft gegeven om AWBZ en andere ziektekosten van mijn pensioen in te houden heb ik dus nog een fiks bedrag aan de CVZ (8maanden) te betalen . Die aanslag van de CVZ zal wel begin voorjaar komen (is mij gezecht). Maar door dit alles weet ik niet wat ik nou in moet vullen op mijn formulier bij de vraag :,hoeveel ik betaald heb aan de zorgverzekering. Vul ik het bedrag in van die vier maanden die ik wel betaald heb, komt er een flink bedrag te staan wat ik nog aan de belasting moet betalen(bedrag zal wel kloppen, maar dat moet ik dit jaar dus aan de CVZ betalen).Ik had zo gedacht dat ik bij de vraag: heeft u vrijstelleng van betaling van de volksverzekering?, en zo ja ,van wanneer tot wanneer?, om daar van 01-01-2006 tot 31-08-2006 in te vullen. Zou dat kunnen?

Of hoe hebben jullie dat gedaan/(zijn toch zeker wel mensen in dezelfde situatie?)

Heb nog ge- informeerd bij de Belastingen en ABP maar daar word je ook niet wijzer van (wel gefrustreerder !!).Weet iemand hier antwoordt op?. Mijn dank is groot. Hendrikje  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-03-21 20:39:27

Beste/lieve mevr. Hendrikje<

Ik weet hierop echt niet te antwoorden. Is dit een NL opgave biljet? Woont U permanent in Frankrijk of heeft u een vakantiehuis in Frankrijk?

Als U permanent in Fr. woont dan mag de NL-Staat zowel de premies Zvw als mss. ABWZ op u verhalen, want u valt onder art. 29...dwz U of uw man is overheidsdienaar geweest én daarvoor geldt dat de NL-Staat mag heffen bij de bron...NL dus.

Als U nog ingeschreven bent in NL, is het simpel: U valt van A t/m Z onder de NL wetgeving. Indien U of uw man zowel voor pensioen als AOW in dienst waren in het vrije bedrijfsleven dan geldt art. 28. En dan is men niet à priori die premies verschuldigd, zeker als men inwoner is van een andere staat dan NL.

En helaas kan ik U hier weinig duidelijkheid over geven want de hele Zorgverzekerings kwestie is onder de rechter. Lees: de Raad van State, in een procedure aangespannen door een vn. NL-Spanje gepensioneerden vereniging.

Maar het lijkt mij onafhankelijk van de uitkomst, dat u vanwege feit  van vm. overheidsdienst, sowieso geen vrijstelling hebt helaas.

Erik.

avatar#3958
allroundklusmevrouw
Berichten: 1
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2007-03-22 15:17:06

Heb even geinformeerd bij CVZ, en het zit in mijn geval zo. Man heeft uitkering van ABP en of ze nou alles of nog maar 4 maanden ingehouden hebben, maakt niets uit.  Wij zijn zogenaamde rentetrekkers (woorden van de CVZ meneer!) dus we hebben een pensioenuitkering, heet ook zo als je FPU-er bent van 57 jaar dus (in ons geval). En dan wordt de AWBZ en andere ziektekostenpremies van de pensioenuitkering ingehouden, in dit geval nog maar 4 maanden en de belasting int niet nog eens van ons dus op het formulier moeten wij bij de vraag invullen: vrijstelling van volksverzekering. Dus Erik ECHT vrijstelling . En de CVZ int binnenkort het resterende bedrag over die 8 maanden.Misschien heeft iemand anders aan deze uitleg ook nog iets. Mijn dank in ieder geval voor de genome moeite Erik. Groeten Hendrikje.