Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Fysiotherapie

Auteur Bericht

avatar#4444
Rom
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-03-25 13:33:19

Beste lezers,

Weten jullie wat de mogelijkheden zijn voor een fysiotherapeut om in Frankrijk te werken? Bij welke instellingen kun je werken? Wat zijn de gemiddelde salarissen? Is je Nederlands diploma voldoende?

Alvast bedankt voor reacties.

Vriendelijke groet,

Rom

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-03-25 21:46:47

We kunnen mopperen op de Franse overheid (service public) maar ze zijn erg goed in info op internet. Je kunt echt alles vinden als je maar goed zoekt en natuurlijk de juiste termen in het FR kent. Dat vond ik in het begin nog wel eens het moeilijkste.

Je kijkt op www.sante.gouv.fr

en dan links boven bij metiers/concours. Volgens mij valt masseur-kinesitherapeute onder  re-education/re-adaptation.

Als je een Europees diploma hebt moet het geen probleem zijn. In overheidsdienst zijn de startsalarissen laag en er zijn veel schalen maar je bent <fonctionnaire> tot de dood je bevrijdt. Ik heb het idee dat de standaard hoger is in NL omdat je daar ook hoogleraren hebt en wetenschappelijk onderzoek. Hier weet ik het niet zo.

Je kan werken in de privésector in een clinique voor soins de suite/re-adaptation. De salarissen liggen dan aanmerkelijk hoger.

Je kan je vrij vestigen <liberale>, dat zal vast meer geld opleveren. Ook wordt het nog aardig vergoed ivm NL. Als je een idee wilt hebben van de vergoedingen en vrij vestigen dan moet je kijken bij www.ameli.fr Dat is het portaal van de assurance maladie. Je kijkt dan bij professionels de santé en daar staat kinesitherapeute ook bij.

Succes ermee, het is een beetje een doolhof maar het went.

Ingrid