Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Opgaaf Wereldinkomen. Liever Fransman worden?

Auteur Bericht

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#0 Geplaatst: 2007-03-31 13:08:29

Beste forumleden, 

De door de Nederlandse belastingdienst verstuurde "Opgaaf Wereldinkomen" veroorzaakte bij mij, zoals altijd bij ontvangst van de blauwe enveloppe, acuut brandend maagzuur en te meten naar de vele reacties in dit forum ben ik niet de enige met dit gevoel.

 Welke -kukels met hun tunnelvisie hebben bedacht dat geëmigreerden een bijdrage verschuldigd zijn aan het CVZ en waarom blijft men hen in hun nieuwe woonland bevoogden? Als je kunt emigreren, kun je toch je eigen bonen wel doppen? Wat een verspilling van tijd en geld brengt deze regeling met zich mee!! Je zou haast hier weer een baantje zoeken! o         Zou de regeling voor ons geëmigreerden nog ooit kunnen komen te vervallen? Dan vraag 4 van de Opgaaf Wereldinkomen: de vraag naar je vermogen. Aangezien ik in Frankrijk woon, hier belastingplichtig ben en hier "Impôt sur la Solidarité de la Fortune" (wat klinkt dit veel mooier dan vermogensrendementsheffing) betaal, gaat dat de Belastingdienst in Nederland niets aan!  Die informatie wordt vast gebruikt om ons later te korten op de AOW. Dan valt bij die rijke ouderen nog wel wat te halen!  o         Ik neem me voor die vraag dan ook niet invullen! Op dit moment ontvang ik een flex-pensioen van PGGM en een prepensioen van een ander fonds, SPMS. Vorig jaar hielden beide fondsen premie in voor de zorgwet. Eind vorig jaar werd door SPMS alle ingehouden bedragen teruggestort. Omdat ik nog geen 65 jaar ben, was ik volgens hen geen premie verschuldigd. Mijn vraag om uitleg aan het CVZ werd nietszeggend beantwoord. De vraag zelf werd totaal genegeerd. o         Volgens mij weten medewerkers van het CVZ zelf niet hoe de regeling moet worden uitgevoerd! Over 2 jaar woon ik 5 jaar in Frankrijk. Ik kan me dan laten naturaliseren tot Fransman en kan mijn Nederlandse paspoort inleveren. Nee, ik wil géén dubbel paspoort hebben. o         Ben ik na naturalisatie van de grijpgrage vingers van les Pays Bas af en krijg ik mijn AOW nog?  Vive La France!! Henk

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#1 Geplaatst: 2007-04-01 00:51:02

Mijn wereldinkomen geef ik al aan bij de normale aangifte.

Nu ineens een aparte aangifte voor het CvZ (na adviescollege en uitvoeringsorgaan ZVW nu ook belastingkantoor; waar houdt dat op ?), met aftrekposten die normaal voorbehouden zijn aan binnenlands belastingplichtigen en daartoe hoor ik niet. En dat zonder enige inhoudelijke uitleg.

Op mijn inkomen worden bijdragen ZVW+AWBZ ingehouden. Krijg ik geld terug van het CvZ vanwege die rare aftrekposten? Geldt bij aftrek wegens ziekte ook het forfait voor chronisch zieken of arbeidsongeschiktheid ? Vragen te over.

Dat het rendement op mijn spaargeld in Frankrijk bij mijn inkomen wordt opgeteld gaat Nederland inderdaad geen moer aan (toen ik het geld verdiende is er al ZVW+LB ingehouden en in Frankrijk een rendementsheffing aan de bron).

Ik begrijp het wel, ook Frankrijk werkt - zij het op inzichtelijke wijze - met het wereldinkomen (Revenu fiscal de référence) als rekenbasis voor de premie CPAM, maar dat Nederlandse ondoorgrondelijke regenteske gerotzooi maakt mij stapelgek.

Inderdaad, nu Nederlanders en masse het land verlaten worden ze interessant voor de meest idiote pluk-ze-regelingen.

Jacques.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-04-02 08:47:21

Relmuis; Fransman worden heeft geen enkele betekenis en verandert niets aan de zaak. Het enige is om in Frankrijk een baan te nemen of af te zien van je AOW. Dat laatste is een simpel rekensommetje en zal nagenoeg altijd verkeerd uitkomen. Een baan nemen is dus echt de enige oplossing.

Ik kies de derde weg: ik woon vanaf 1/1/2008 weer in Nederland, na 10 jaar hier te hebben gewoond. Het paradijs ligt ook niet in Frankrijk....

avatar#3137
voogdj
Berichten: 16
Reacties: 580

#3 Geplaatst: 2007-04-02 22:12:56

Afzien van het ontvangen van AOW is onmogelijk. Krachtens de AOW_wet wordt de AOW ambtshalve uitgekeerd. Hoogstens zou je je bankrekeningnummer verborgen kunnen houden. Dit is al eens uitgezocht vorig jaar toen het speelde als mogelijkheid voor degenen die een zeer lage gekorte AOW hebben en een hogere nominale bijdrage moesten betalen - eventueel ook die voor de partner). Door invoering van de  woonlandfactoren is dat probleem wel verminderd. Voorts volgt uit het arrest Nikula dat een pensioenland (althans binnen de EU) niet meer aan verdragsbijdrage mag inhouden dan het aan wettelijk pensioen uitkeert. Daarmee dient (hert is serieus overwogen!) het nasturen van een acceptgirokaart aan de geremigreerde Marokkaan (of wie dan ook) met een heel klein AOWtje dat onvoldoende bleek voor de verdragsbijdrage van de baan te zijn.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-04-05 22:54:32

Gewoon die hele prut in de VUILBAK dumpen! NERGENS op reageren, want je hebt die zooi toch niet aangetekend in je brievenbus gevonden???

Pseudowetgeving moet je gewoon laten waar het is! Zij verwachten alleen dat jij jezelf ophangt §§§ Hoe vaak moet ik dit nog gaan herhalen???

Als ik op mijn bankrekening merk dat ik gekort wordt op die AOW, dan gaat het van hier uit van 'dik hout zaagt men planken'. Ik heb nl. geen boodschap aan evt. mededelingen van CVZ, die al een jaar niet tel. bereikbaar waren én dan nu management ondersteuning krijgen van de SVB...die NB. nog aan hun onderhorig is!!!

Het stinkt als een bekende fosse septique, WEES WIJZER en zodra je merkt dat ze een X-bedrag inhouden vanwege die ZVW, 'ze' in kennis stellen via aangetekende brief met ontvangstbevestiging, dat je nooit wat ontvangen hebt, dat dit een ONRECHTMATIGE DAAD IS én je stand te pede via La Cour de La Justice in Frankrijk ze voor de rechter daagt in kort geding. Noem vooral een Mr. in de Rechten in je buurt én gaan met die banaan, want Frans juridisch jargon begrijpen ze al helemaal nauwelijks en bluffen tegen die 'Hardewijkers' scheelt je primair al vele Euro's.

Nou 'mark my words', dan vliegen die vermaleide kippen heus wel tegen het gaas hoor!

Eric Le Celtique.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-04-05 23:31:55

Beste Jan de Voogd ik ben het dus beslist niet met je eens! Dit is dus typisch vanuit een Nederlandse situ gedacht. Ik heb nog voor ik terugging naar LDF  uitgebreid gesproken over deze materie met m'n oudste dochter, die een internationaal bekende fiscaliste is én ook nog de nodige juridische kennis bezit. Zij werkt voor één van de big 4 en ze gaf me gewoon gelijk, dat als je in één van de lidstaten permanent woont, zowel voor fiscaliteit als voor juridische status tot dat woonland hoort! De enige uitzondering is, als je vgls. EvJ EG, een vm. overheidsdienaar was/bent, want dan valt elk pensioen AOW/ABP onder het Nederlandse regime van Bronheffing. Het zal mij uiterst benieuwen hoe de NL-RVS oordeelt in deze materie, maar de bodemprocedure met nog langere adem voor de NL-HR, zal pijnlijk aantonen dat deze gelegenheidswetgeving niet duidelijk stand kan houden. En dan praten we hier nog maar even niet over vergelijkbaar Zorgnivo en Woonlandfactoren!!! Dat is allemaal gerommel in de marge dus en lost de kernvraag -ook mijnerzijds - niet op in hoeverre de NL-Staat enig Recht heeft om mijn reeds lang afgesloten privé verzekering terzake te overulen!!!!!!!!!!!

MVG van,

Bommelmans.