Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

forum terug in kalme wateren?

Auteur Bericht

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#0 Geplaatst: 2007-04-02 01:04:37

Als je zo de berichten bekijkt van de laatste tijd ontstaat de indruk dat alle emoties verdwenen zijn.

Ik kende het forum niet tot voor ca twee jaar, Toen was Hans Pieters er al actief en belandde ik geregeld in heftige discussies, waarbij Hans een beetje lang van stof was en ook geëmotieerd raakte, af en toe, maar min of meer relevante kwesties aan de orde bracht. Relevant voor 'hogere' zaken in het leven dan je franse muurtje voegen.

Dit soort discussies is inmiddels verdwenen.

De nadruk ligt (weer) op bricoleurskwesties (niet bij voorbaat oninteressant) en vooral geldkwesties.

Dit forum wil lijkt mij een beschaafde plek zijn voor bejaarde Frankrijkaanbidders, die niet hun illusies verstoord willen zien.

OK! Het verkeerde milieu voor mij. Ik hou niet van gepensioneerden die zich alszodang gedragen, een beetje kapitalistisch zijn.

Daarbij, voor mij was de ondertitel van het forum 'Site voor de francofiel Nederlander' al vanaf het begin een contradictio in terminus, ik ben helemaal niet francofiel - ik vind 'francofiel' zelfs een beetje een vies woord. Niet dat ik meteen aan sexuele abberaties moet denken. Het begrip staat voor mij voor een puberale fantasië die op de oudere dag eindelijk geconsumeerd geprobeerd te worden.
De meeste forumdeelnemers hebben geen belangstelling voor de meeste onderwerpen, behalve als het over hun hobbietje gaat, toevallig.

Oké! Soit! Ik ben geen forumdeelnemer meer. Ik zal nog wel eens een blik slaan er in. Het was een aardige fase van dit forum, wat mij betreft, die nu voorbij is.

BTW Ik verhuis in de loop van dit jaar, na 18 jaar Frankrijk, terug naar Nederland. Halleluja!

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-04-02 04:16:17

Ik ken de voorgaande jaargangen niet. Ik heb wel eens zo op andere forum gekeken van NL- anders die in FR wonen of willen gaan wonen. Nee, dit forum bevalt mij goed. Geen hurktoiletpraat of oproepen van < ik wil graag in Frankrijk werken maar ik spreek nog weinig Frans. Wie kan mij helpen?> Gelukkig niet.

Tja, de uitdrukking <francofiel>. Het doet mij altijd denken aan de oudere jongeren die in de zestiger- en zeventiger jaren met een 2CV naar FR op vakantie gingen en heel Frankrijk doorkruisten via N-wegen want er waren nog een auto-routes. Er werd geslapen in familiehotelletjes met doorzakbedden en muren van papier. Zij kwamen altijd dol enthousiast terug. In de winterdag was men lid van de plaatselijke petanquevereniging in Lutjebroek en men dronk Vin du Patron of Pinard van Albert Heijn. Ach, het beestje moet een naam hebben.

Ingrid

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2007-04-02 07:54:00

Dit forum wil lijkt mij een beschaafde plek zijn voor bejaarde Frankrijkaanbidders

En bedankt ... ;-) 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-04-02 08:27:25

 Iedereen is even oud als hij/zij zich gedraagt....  :-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-04-02 09:27:15

Het lijkt mij wel wat, een bejaarde kapitalist.

Hoe oud moet je dan zijn en hoeveel geld moet je dan hebben? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2007-04-02 11:09:44

Inderdaad is de constatering dat dit forum voor de wat oudere Frankrijkliefhebbers bestemd zou zijn, niet correct. Zes van de tien forumleden en meelezers wonen nog in Nederland en kijken verlangend uit naar de tijd dat zij zich ook in Frankrijk kunnen gaan vestigen of daar op zijn minst een vakantiehuis kunnen verwerven. Soms is het wat stiller op dit forum, een verschijnsel dat zich ook op andere fora voordoet, zo constateer ik.

Wim

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#6 Geplaatst: 2007-04-02 15:00:36

Beste Dicck, of zal ik maar zeggen, Hoi Dicck (komt wat jeugdiger over!),

Waar ik nu benieuwd naar ben is waarom je de stap terug naar Nederland maakt. Na 18 jaar Frankrijk is dat nogal wat! Van de motieven van anderen, of het nu ideele, financiele, dromerige of hebberige zijn, daar leer ik wat van hier op dit forum. Ik kan mezelf eraan schurken en dan mijn eigen plan trekken. Dat vindt ik echt vet (voor de bejaarden onder ons,  dit betekent "helemaal leuk" of "onwijsgaaf").

Chill!

Brioche

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-04-02 15:55:56

Ik wordt ook totaal niet serieus genomen...

Dicck heeft natuurlijk best gelijk, het zoemt hier van de rijke, oude kapitalisten. 

En daar kunnen de anderen wel wat van leren, ik tenminste heb niet de ambitie om jong en arm te sterven...

OK mensen, hoe wordt je zo oud, en bovenal, hoe wordt je zo rijk ?

En hoe verhoudt zich dat met LDF? 

Of komt LDF pas als je oud en rijk bent?

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#8 Geplaatst: 2007-04-02 21:27:26

Dicck, ik ben niet bejaard en gewoon maar een loonslaaf, ik voel me rijk en ben zeker geen francofiel. Toch herken ik wel iets in wat je schrijft maar dat maakt toch geen ruk uit, voor elk wat wils. Waar ik nou nieuwsgierig naar ben is waarom jij zo halleluja blij bent dat je terug gaat naar nederland. 

Willem 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-04-02 23:17:07

Beste medeforummers,

Ik ben pas hier 'bejaard' geworden in LDF, maar dat begrip dekt denk ik 'nulle part' voor wat Frankrijk altijd én dan bedoel ik dat dus letterlijk voor me betekend heeft.

Ik heb er dus altijd vanaf m'n vroegste jeugd willen werken én leven. C'est comme ça alors et pas pour des vacances splendides, mais pour conclure: Liberté, Egalité et Fraternité!!!

Ca c'est entre les Français (h/f) les dernières années un peut trop de l'usure, mais moi je trouve toujours des gens vraiment sympha, apart de mes voisins directes.

Je suis devenu entre eux une personne bien adapté et il faut connaitre bien sûr comment ils sont differents des Hollandais plutôt trop direct!

C'est la vie et Les Pays-Bas c'est loin d'eux comme 'de ver van m'n bed show'.

Bommel hier was sinds gister nog in NL, dat was duidelijk aan hem te merken, want als je daar 3 mnd. bivakkeert doet het een en ander met je. Ik heb dus wél 3 mailtjes gehad van Wim_B. of ik de toonzetting en het flitsende logootje ff wilde aanpassen....

Dat heb ik uiteraard gedaan, maar nu in LDF terug overvalt me weer door allerlei 'fanmail' van NL overheids-instanties 'la colère' en begin ik hardop in mezelf te vloeken, waar 'ze' zich met mij onterecht mee bemoeien! Ik ben voor 2000 geëmigreerd op goeie gronden nl.: NL werd veels te vol, als ik ergens voor huisvesting door scheiding of ik door een duidelijke handicap vanaf 3 jaar ergens aanspraak op maakte...nulle part...ik verdiende teveel!!! Dat was al Oud Nieuws dus, maar nu zag ik een brief, dat 'ze' 100 € /mnd. gaan inhouden op m'n AOW. Een 'bekende' blauwe envelop zonder enige retour adresgegevens....dus die gaat bij mij à la minute de vuilbak in of met sticker 'onbestelbaar retour!'

Blijven 'zeiken' van de NL-Staat uit, sorteert dus geen enkel effect! Daarvoor was ik juridisch gesproken al teveel door de wol geverfd zogezegd.

Ik adviseer iedereen die hiermee te maken krijgt een intelligente cameleon te zijn/spelen....m'n poes laat ik dan eerst over die 'fanmail' lopen als U begrijpt wàt ik bedoel én dan eventueel retour afzender! Ik heb zelf meer dan een ander (lees: van buitenlandse origine!) alle premies altijd overal betaald, behalve toen ik emigreerde, want daardoor vang ik dus X maal 2 % minder. Soit c'est tout calculé, mais je n' accepte pas qu'on fait croire qu' il faut payer en plus pour des soins (theorique!) que j'ai déjà pendant par l' assurance privé...c'est ça qui me revolte dans l' état des bandits; Les Marins de la mer du Nord...plustôt la merde en mer, sauf l' admiral Le Ruyter qui n'as pas bavardé pour s'engager vers les Anglais!

On connait l' histoire ou on ne connait pas, mais je sais l' histoire comme la Loi Néerlandaise. ' YOU do not fool an idiot which lived between THEM!!!

Een recht goed voorjaar voor iedereen die niet van twee walletjes wil vreten.POINT Final.

MHG van Erik de Kelt.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-04-03 08:09:04

Goed gesproken M. Bommel maar niet genoeg geld ben ik bang.

Overigens is het nu al wekenlang veel beter weer in het Noorden dan in LDF.

Gisteren 19 graden... 

Komen ze daarom terug? 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-04-04 09:10:38

beste dicck,

inderdaad lijkt het forum in slaap te zijn gesukkeld, maar dat zijn, zoals wim al zegt, momenten, maak je niet sabbel.

het is mooi weer, in tegenstelling met wat freek zegt is het hier over de twintig graden en gaan we al lekker met de visite naar het strand, en dan hebben we geen tijd voor een forum.

ik kijk er af en toe wel even naar, maar gun me geen tijd om er te schrijven of te reageren, de surfboard lonkt, en deze bejaarde man moet de golven op.

ik denk zoiezo dat veel mensen hier niet perse hier wonen, maar eerder kijken hoe wij het hier doen en dan eventueel zelf ooit een stap maken, of ze hebben hier een huisje voor de vakantie en blijven op die manier een band houden om zo hun droevige natte dagen door te komen in het koude kikkerlandje boven de rivieren, of ze proberen te berijpen hoe het toch komt dat zij zo dom kunnen zijn waarom men hier niet woont, en wij wel.

gluurders; de site zit vol met gluurders !

freek, om bejaard te worden hoef je niet veel te doen, de makkelijkste manier is op je krent gaan zitten, en gewoon wachten, af en toe wat eten, anders haal je het niet, maar normaal gesproken lukt het, ik ken er genoeg die het zo gedaan hebben.

om bejaard én rijk te worden moet je werken, of stelen, of erven (wie niet steelt of erft, moet werken tot hij sterft)

daar zitten enige risoco's aan verbonden, stelen kan zijn terug vallen op de eerste stelling maar dan op een andere plaats, en werken, tja, het bevalt mij goed, ik ben rijk, en ik heb plezier, maar vele om me heen zouden toch niet willen doen wat ik doe en dus is het voor hun weer en uitgemaakte zaak dat ze op deze manier niet rijk worden, maar........ er zijn verschillende manieren om rijk te worden, enigsinds risico-loos en kun je er ook weer bejaard mee worden.

misschien kun je er op googelen maar ik denk dat het toch meer van je vergt.

waarom mensen naar nederland gaan is denk ik omdat ze zoals mieke met haar gezin hier terecht zijn gekomen voor hun werk en eenmaal uitgewerkt of veranderd van baan terug gaan naar la doux hollande.

bommel, je bent een honingpot voor problemen denk ik vaak, ik hoor wel eens iemand over een aanslagje of zo, maar bij jouw is het wel erg bizar, of moeten we het allemaal met een pot zout nemen.

ik zou toch eens om een advies vragen aan een professionel als ik jouw was, dan heb je kans dat je toch nog bejaard wordt hier, bejaarder bedoel ik.

verder voor al mijn leeftijdsgenoten, discogangers, partyanimalie, blijf vooral chill op de site en laat je niet weerhouden er af en toe een opmerking tussendoor te gooien die niets met brico te maken hebben, want dat deed hans ook niet, die was opgewekt, leerde ons jeugdig te denken, optimistisch te zijn, problemen te overzien, en voor al, hij had bakken vol met interresante literatuur.

tja, ik hield er niet van maar ja, ik ben een puber vergeleken hans en dicck denk ik.

we hadden in iedergeval wel af en toe lekker vuurwerk, en daar houd ik persoonlijk ook iets meer van dan een bejaardenclub.

cees.  

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#12 Geplaatst: 2007-04-04 10:44:37

Ha,

Ben ik nu gek? Er wordt over hari-hans-tijswijs-gravin-tompoes etc in de verleden tijd gesproken. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat onze huidige Bommelemans veel van zijn karaktertrekken heeft. De intensiteit van zijn reacties, nog eens onderstreept met flitsende logo's! Het gevecht met de bureaucratie...het komt erg bekend voor! Ik heb in de tijd dat ik meegluur op dit forum ook nog niemand gezien die zo nadrukkelijk zijn identiteit aftekende als de Heer van Stand. Om twijfel weg te nemen is er zelfs een foto in de strijd gegooid.

Ikfinnie errughoor.

Brioche

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2007-04-04 11:20:45

Allo Brioche,

Je bent allerminst gek hoor! Bommelmans heeft dus alleen maar bepaalde trekjes van Hans of tewel Hari Seldon. Tuurlijk loop ik een vrij groot risico door m'n 'pasfoto' hier, maar ik -wil op duidelijk verzoek- van forum-eigenaar ea. niet mezelf in totale anomiteit storten.

Het hele gedoe met de 'Zeeschuimers-Staat' is een verrekt lang gevecht...ik was allang blij dat ik na maanden gevecht met SVB, de AOW kreeg...waar ik verdorie gewoon recht op heb na een lang werkzaam leven in NL!

Indien ik hier in LDF ooit zo was behandeld geweest, dan had ik (echt waar!) F. ook mijn brede rug toegekeerd.

Ik vind nl. nog steeds dat een Staat bestaande afspraken of 'gewoonterecht' niet mag anti-dateren. En heus als het tot een proces komt tegen de NL-Staat, dan zal het dus hier gevoerd worden. Ik heb nl. totaal geen boodschap aan NL-jurisdictie, ik ben volledig geëmigreerd én val in alle opzichten onder Franse jurisdictie, of ik dat nu leuk vind of niet...wordt vervolgd §§§§

MHG van,

Erik Le Celtique.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2007-04-04 15:22:37

ik kon me dat niet indenken brioche, want ik heb eens een foto van hans gehad en die leek er niet op.

echter, wil het echt zo zijn dat Jean de la Fontaine wel een hans pieters is dan heeft tie me werkelijk voor de gek gehouden, bravo.

toch moet me dan wel iets van het hart, want immers vaak was je te achterhalen door je mailadres, maar om zo ver te gaan als het veranderen van je mailadres, dat gaat toch wel heel erg ver om toch maar op de site te komen.

immers ben je in mijn korte leventje hier op de site al zes keer van naam veranderd, is jouw dwang om hier te zijn nou zo groot ?

vertel eens, waarom deed je dit alles ?

ben toch wel benieuwd.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2007-04-04 18:36:12

Cees,

Het is niet nodig om je te verantwoorden warom je een website bezoekt. Voor jou niet, maar ook voor mij niet. En bovendien hoef je je ook niet door een forumbezoeker de deur te laten wijzen.

M.b.t. de emailadressen vraag je naar de bekende weg. Ik wil niet dat mijn emailadres overal rondzwerft. Ik maak tegenwoordig steeds wanneer ik ergens een emailadres moet invullen een nieuw adres aan.

Het voordeel is, dat je dan weet via welke weg de spam binnenkomt.

Bovendien is ieder geclassificeerd adres ongeveer 1 Eur waard. Dus je weet wat je kunt doen als je 700 Eur wilt verdienen

Groet

La Fontaine

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2007-04-04 19:46:25

hans, we gaan ons keurig gedragen en héél af en toe een beetje vuurwerk verzorgen.

vind wim best goed.

dat houd die oudjes een beetje wakker.

groet,

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-04-04 20:40:20

Cees,

Ik heb zelfs mijn avitar al gesplits in zijn samenstellende frames, en 1 frame als logo genomen. Om hoofdpijn en oogklachten te voorkomen. Ik denk dat een onderzoek op diabetis II overigens in die gevallen meer op zijn plaats is, dat geeft direct oogklachten. Vraag het maar aan Taciturne of de Caribbean Princess.

Freek,

Ze komen niet terug, maar ze gaan terug en het mooie weer is daarbij een verzachtende omstandigheid. Woon jij niet permanent in Frankrijk dan?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#18 Geplaatst: 2007-04-05 12:47:07

Nogmaals en voor het goede begrip: gebruikers worden in principe niet van dit forum verwijderd wegens de inhoud van hun bijdragen. Dan moeten ze het wel heel erg bont maken. Betrokkene die hierboven aan het woord is, werd verwijderd omdat hij anoniem postte. 

Wim 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2007-04-05 21:45:59

Hans heeft mij ook een mailtje gestuurd Beste Wim,

De inhoud heb ik aandachtig gelezen. Ik denk dat je überhaupt niet beseft Wim, dat via dit forum iemand ingelogd met een nick en met een al of niet fake email-adres in feite een mol kan zijn van de 'Zeerovers Staat'! Ik ben dus linea-recta tracebaar voor lieden die in NL-Overheidsdienst de bedoeling hebben om me plat gezegd te 'naaien'. Dankzij m'n juridische kennis bij een echt groot concern, kan ik vrij snel beoordelen hoe NL-advocaten (van grote namen!) omgaan met het zg. Internationale Recht.

Dat betekent dus veel te vaak dat hun eigen carrière op de 1e plaats komt. Het belang van de klant -en dus meer specifiek, van de Nederlanders in den Vreemde - zo mogelijk nog verder van huis gelegen. Ik doel hier duidelijk op de NL Zorgverlenings Wet, die alleen geldt voor Nederlandse ingezetenen, vm. overheidsdienaren die na een actief werkzaam leven in het buitenland wonen (residence primaire!) Voor alle andere NL-ers die tijdens hun werkzaam leven een AOW-pensioen hebben opgebouwd, geldt überhaupt niet een broninhouding op dat AOW-pensioen door NL , want ze hebben die premies verplicht opgebracht in het vrije bedrijfsleven...evenenals de ABWZ!!!

Ik heb me hierin echt breed georiënteerd Wim in NL en ik vond dus nergens in HR-rulings een ander standpunt, dan ingenomen door het EvJ van EG.

De advocaat van de pensionado's van de Brauw & Blackstone, heeft NU wel een duidelijk standpunt ingenomen naar CVZ, dat dient voor de Raad van State.

Echter is is gelijktijdig een bodemprocedure aanhangig bij de HR.

Even schatten mijnerzijds: Dit kost dus minimaal 5 jaar om op de 'ongein' van de NL-roverstaat het gelijk aan de zijde van de gepensioneerden te krijgen.

Intussen hou ik me gewoon als 'een konijn in z'n hol'. Uitrookcampagnes zullen dan eerst met aangetekende brieven met ontvangstbevestiging gepaard moeten gaan, voordat ik in actie kom beste Wim. En onrechtmatig verkregen bewijs blijf ik net als 'Hans' hier erg scherp op!!!!

MVG van,

Erik Le Celtique.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2007-04-06 09:14:50

Dat met die discretie zit wel snor; ik vroeg laatst hoe komen jullie toch zo oud en rijk en toen was het niks grondtransacties, nee we hebben hard gewerkt...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2007-04-06 10:01:33

Niks mis met hard werken, maar je kunt het gerust uit het rijtje schrappen. Weet ik uit eigen ervaring zowel als door observaties om me heen. Sparen is leuk als je al wat hebt om te sparen.

Slim bezig zijn komt meer in de richting maar is misschien wat vaag...?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2007-04-06 10:30:28

Dat lijkt er al meer op.

Met sparen schieten we ook al niets op; je boert al snel achteruit met inflatie enzo.

Spaarzaamheid is wat anders, daar geloof ik ook wel in. De gemiddelde loonslaaf geeft gewoon al zijn geld uit aan stomme dingen als een nieuwe VW golf iedere drie jaar... 

Overigens, kunnen we de twintig jaar nog wat naar beneden bijstellen? 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#23 Geplaatst: 2007-04-06 11:34:19

Dat is een leuk verhaal en je zal ook best 'hard gewerkt hebben'. Zijn er nog meer mensen die keihard gewerkt hebben? (deze thread wordt door vele tientallen mensen gelezen...)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#24 Geplaatst: 2007-04-06 13:05:23

En ik begrijp ook dat het een groot taboe is en 'feint hört mit', maar ik stel voor dat je het verhaal begint met iets als:

Zelf heb ik 40 jaar in drie ploegendienst in een slagerij gewerkt en bezit geen cent maar een kennis van mijn oom ... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#25 Geplaatst: 2007-04-06 15:10:05

Ik bruis over van snaakse gedachten van A t/m Omega, die hier gister schade opliep, doordat iemand z'n portier plotseling opende terwijl ik er langs reed. Alles is al in principe aimable geregeld, alleen omdat deze koets met veel paardekrachten het verlengstuk van m'n niet meer zo goede onderdanen vormt, moet de verzekering nog even een vervangend automatisch karos vinden. Mag de vogel, un commerçant, ook niet mopperen over de schade aan z'n eigen voertuig, want voor het zelfde geld was z'n hele linker portier eruit geknald. Ik geloofde mijn ogen niet voor het schadebedrag 310 € voor uitdeuken rechterspatscherm + buitenspiegel....in NL was een simpele kras al meer dan 1100€ geweest....ZIE DE ZON SCHIJNEN, Tom Poes ligt zich te verwarmen hier. ;-)))

Vier allemaal fijne Paasdagen, ik ga nu ff m'n dochter waar ik logeerde télécommandé bijstaan bij het kopen van een huis in NL.

Toy, toy toy,

D'Erik.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#26 Geplaatst: 2007-04-07 18:03:08

Op de vraag waarom ik Frankrijk ga verruilen voor Nederland is het antwoord eenvoudig: in Frankrijk heb ik geen sociale context gehad, geen werk etc., dus ik heb de Franse taal niet echt geleerd. Ik heb wel wat Frans gelezen (literatuur, kranten, handleidingen, …), ik kan het aardig lezen en schrijven, maar spreken en verstaan, nee, dat gaat me slecht af. Bovendien woon ik zeer plattelands en geïsoleerd.

Ik wou wel weer eens mensen spreken. Daarom dus!

dicck

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#27 Geplaatst: 2007-04-08 09:48:23

Voor mij geldt exact hetzelfde. Ik kan een boek in het Frans lezen, maar van een nagesynchroniseerde film  snap ik geen fluit. Het platteland loopt bovendien 50 jaar achter, dat geldt niet alleen voor dick en mij, maar ook voor Fransen die na hun pensioen a la campagne zijn gaan wonen. Maar die hebben geen taalproblemen en hebben bovendien toch wel een franse achtergrond ( NL is een drugsland waar men ouden van dagen en kreupelen om zeep helpt) of hun kinderen nabij. Per 1/1/2008 is het voor ons hier afgelopen. Hoera, ik ben al aan het zoeken naar een bridgeclub in Amsterdam.

Het ga je goed Dickk.... (en ik zal nooit meer zulke walgelijk zoete paaskaarten sturen, maar ik kreeg 'm  toegestuurd van een ex-collega in NL)

Hans Pieters

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2007-04-10 14:11:14

Ben je alweer désavouré op dit forum Hans???

Ik ben hier naast jou behoorlijk 'de gepelde Paashaas' hoor, maar hoe jij dat nu voor mekaar krijgt is mij een dof raadsel na Pasen weliswaar. ;-)))

Van die verdomde Bommel met zijn Tom Poes!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#29 Geplaatst: 2007-04-10 14:23:51

Ik zie cees ook ineens niet meer...?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#30 Geplaatst: 2007-04-12 23:29:42

Ik ook niet dus Freek,

En ook niet Steven (Tasiturne) oftewel de zwijgzame op z'n Solex bij tijd en wijle...

Als het nog ff doorgaat met figuren die ineens tot de orde worden geroepen door software trawanten van Wim_B, of Hemzelf, kan hij deze site gewoon gevoegelijk 'schudden' op termijn!!!

Dan heb ik liever een site, waarin ik de keus HEB om een keus te maken, dat m'n email adres NIET publiekelijk voor Jan & Alleman zichtbaar IS!!!

Ik ben verdomd boos op je Wim_Bazelaartje, want je kunt mooie boekjes schrijven over een werkelijkheid in huidig LDF, maar de Werkelijkheid verschuilt zich als een Wolf in Schaapskleren. Absoluut niet mijn stijl, want ik ga nog liever 'strijdend ten onder' als Ridder op m'n geharnaste paard, dat ik zelfs maar opwek om zich vooral te vestigen in zg. LDF. Een beeld wat bestond een tiental jaren geleden...dat wél nog.

Hélas ik heb 'ziende ogen blind'  F. zien veranderen in een Staat waarin er een Grote Tweedeling is ontstaan tussen de "Have_not's" en diegenen die nog enig kapitaal vanuit elders hebben/hadden meegebracht, maar een lokale econmie IS/WAS al jaren gewoon caduque/en panne. Dit moeten Nederlanders gewoon weten, die zich hier willen vestigen!

Als het van mij als ouwetje had afgehangen met stemrecht hier nog voor de Gemeenteraad of EUR-parlement, had ik als gekozen lid van een gemeenschap een zelfde betoog gehouden. Nl, zij die lokale economie als 'buitenlander' daadwerkelijk ondersteunen hebben enig Recht van spreken. De Nederlanders die zich hier vestigen op grond van een vlucht uit NL, zijn alleen welkom als ze afscheid nemen uit NL en vooral een poging doen om hier te intergreren, hoe moeilijk dat dan IS.

Einde politiek dialoog, maar wél menselijk toch forumgenoten?

Hoop dat je niet teveel aangeslagen bent Wim_B door mijn vaststellingen.

MVG van,

Erik.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#31 Geplaatst: 2007-04-13 00:55:07

Het e-mailadres dat wordt gepubliceerd bij inschrijving is alleen toegankelijk voor gebruikers die zich hebben geregistreerd voor dit forum. Passanten kunnen alleen lezen en beschikken niet over de informatie van de forumleden, toch niet echt Jan & Alleman, zoals Erik meldt.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#32 Geplaatst: 2007-04-13 01:25:47

Nog een reactie op de tamelijk opgewonden bijdrage van Erik met vermeldingen als Wim_Bazelaartje: op dit forum zijn we dit soort 'grapjes' niet zo gewend. Scherp discussiëren met behoud van een beschaafde toonzetting is hier regel. Niet meer doen dus en voor het overige: een wat minder schreeuwerige schrijfstijl komt de geloofwaardigheid van het beweerde aanzienlijk ten goede.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#33 Geplaatst: 2007-04-13 08:00:26

Wat een hoop oude verzuurde mannen toch.

Overigens zullen zij, na repatriatie, merken dat in NL ook niet alles altijd koek en ei is. 

Een positievere levenshouding zal hun, en hun omgeving, ten goede komen. 

Het feit dat bepaalde zaken te omzeilen of te kraken zijn valt Wim niet aan te rekenen, en is opzichzelf ook geen reden om het dus maar te doen. 

Ik vind dat Wim erg goed bezig is, alle lof! 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#34 Geplaatst: 2007-04-13 11:58:25

Nee Freek dat begrijp je denk ik verkeerd! Het is precies zoals Hans hier zegt: nl. dat er bij inloggen als lid van het forum er een vreselijke mol in je tuintje kan zitten.

En heus ik heb geen ene moer te verbergen, maar ik kan me dus ook voordoen als een koekkoekjong in een andermans nest. mail-adressen horen alleen bij forum-beheerder bekend te zijn én doorgifte alleen via PRIVATE mail VIA één van de WEBMASTERS !!! Die tevens toezien op onwelvoegelijk taalgebruik en inbreuken op de privacy van een bepaald persoon.

Ik heb beslist geen hekel aan Wim Bavelaar en vind zelfs de site op zich een schat van info biedt, die ik ook nog niet wist.

Ik heb alleen erg gechargeerd de aanval geopend op Wim (in dit geval als forumeigenaar) in de hoop te bewerkstelligen dat er een open dialoog is/wordt gevoerd over zakelijke aspecten van de forum-software én het feit dat alle EUROPIANEN zich hier of elders VRIJ (personen én goederen) moeten kunnen vestigigen.

Of mijn schrijfstijl een forumgenoot of de beheerder niet bevalt, doet vgls. mij niet ter zake! Het is nu eenmaal zo, dat een 'nick' en de persoon erachter je al of niet bevalt in 'real life' .

Ik ben het dus lang niet alltijd eens met Hans hier, maar hij evenals anderen mag mij ook onderuit halen.

Om te resumeren;

Als je kiest om een open dialoog te voeren en juist in deze virtuele kroeg moet dat gewoon kunnen, binnen redelijke eisen van wellevendheid. Ik maak dus hier en openbaar excuses aan Wim_B voorzover ik een code heb overtreden, want ook vind ik nog steeds het een uitstekende site!!!

Met HG van,

Erik.;-)))

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#35 Geplaatst: 2007-04-13 12:44:53

Na de reacties over de techniek van het forum - ik beheer al zes jaar nieuwsgroep/forum en nimmer gezeur gehad - zal ik volgende week overleg voeren met de techniek om te bezien of aan de bezwaren tegemoet kan worden gekomen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#36 Geplaatst: 2007-04-13 13:02:35

Voor zover ik de onderliggende software begrijp is dat of een kwestie van een optie aan- of uitvinken of het wordt heeel erg moeilijk...

Ik ben benieuwd. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#37 Geplaatst: 2007-04-13 13:34:39

Dank je hartelijk Wim!

Dat meen ik heel welgemeend dus, want zover ik begrijp moet je je als niet-volslagen digibeet idd. laten voorlichten én - functie-eisen stellen- aan diegene die de site onderhoudt of ontwerpt.

En ten overvloede nogmaals;

1. Ik vind nog steeds dat iemand met een fake e-mail adres of wat zich continu wijzigt geen SCHRIJF-rechten meer moet krijgen (Hans hier heeft dit pijnlijk aangetoond!).

2. Op andermans/vrouws site ontwerp, zijn prima voorbeelden te vinden hoe je een site kunt beveiligen tegen 'mollen' of hackers!

3. 'It could be done', maar mss. moet je wat extra geld uitgeven aan een software expert in deze...want voor 'niets' gaat de zon op.

Alleen die 'soleil' vertaalt zich dus niet à priori tot diensten die je professioneel moet inhuren. Ik heb helaas teveel voorbeelden gezien in ICT, dat er door gerenommeerde bedrijven niets tot wezinig van werd gebakken.

Ik heb helaas geen actuele kennis meer (zo ik die al ooit had!) om zelfs te kunnen beoordelen of je site qua beveiliging nog aan moderne maatstaven beantwoordt.

Vrede Zij met Jou en alle Forumgenoten, die Rechtschapen én Eerlijk zijn.

S6 Wim in je onderhandeling van...,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#38 Geplaatst: 2007-04-13 13:56:03

Nu we toch verlanglijstjes aan het invullen zijn weet ik nog een kleinigheidje. 

Wim als suikeroom... 

Voeg een favicon toe.

Mocht je niet weten wat dat is; bv. gites.nl heeft een kwart zonnebloem links naast de ulr en

verschijnt in je favorieten. 

Staat erg profi en netjes, eigenlijk heeft vrijwel elke site ze al.

Kwestie van een klein bestandje 'favicon' toevoegen en ernaar verwijzen in de 'head'.

Maar laat je niet gek maken, Wim, het gaat prima zo...

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#39 Geplaatst: 2007-04-13 14:34:42

@Wim Bavelaar:

je schreef

<< ik beheer al zes jaar nieuwsgroep/forum en nimmer gezeur gehad >>

Ja, ik heb niet gezeurd omdat ik vond dat bij de voordelen van dit forum een aantal kleine tekortkomingen in het niet vallen, resp. dat je ermee kan leven.

Nu wij het toch over mogelijke technische revisies hebben: ik heb je mijn suggesties voor kleine verbeteringen gestuurd.

Wordt ik nu door de een of ander als ja-knikker en trawant uitgemaakt? Misschien is dat zelfs een compliment.

Christian von Klösterlein

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#40 Geplaatst: 2007-04-13 14:40:27

Christian, één van onze gezamenlijke (voor)vaderlandse landgenoten heeft ooit gezegd: "was sich liebt, das neckt sich".

Ik tref veel "amour" aan in deze discussiegroep, ik word er stil van....

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#41 Geplaatst: 2007-04-13 19:38:57

Technisch mogelijk is veel (alles), mijn zoon maakt semi-professionele websites, hij is student en doet het als bijverdienste, hij heeft al aardig wat websites gemaakt en verbeterd.

Let wel, hij werkt niet zwart maar gewoon wit maar omdat hij in modules werkt bepaal je zelf hoe duur iets wordt.

Interesse, mail me maar prive, dan stuur ik het wel door.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#42 Geplaatst: 2007-04-13 20:11:40

Haha, ik denk dat Wim ramgek van ons wordt...

Ik stel me iedereen voor als zijn avatar, dus hij zit lekker op zijn terras met een wijntje.

Proost Wim.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#43 Geplaatst: 2007-04-14 10:23:32

ik beheer al zes jaar nieuwsgroep/forum en nimmer gezeur gehad

Gezeur wil ik het inderdaad ook niet noemen, maar je kunt niet ontkennen dat er al meerdere malen gevraagd is om op de "forummarkt" standaard functies aan te bieden in dit forum (en dat daarbij regelmatig ook de suggestie phpBB gevallen is, maar dat terzijde). Een paar voorbeelden:

- het mogelijk maken om afbeeldingen in berichten op te nemen (de methode die in één van de antwoorden hier genoemd wordt is natuurlijk te omslachtig en wordt daarom in werkelijkheid  niet echt gebruikt ...) 

- het kunnen quoten van voorgaande berichtjes (hierboven was dat voor mij bijvoorbeeld al handig geweest en veel duidelijker dan hoe ik het nu doe door het schuingedrukt weer te geven, want er is geen eenduidige afspraak over hoe quotes weergegeven moeten worden ...) 

- de vraag over het al dan niet "en clair" leesbaar zijn van het e-mail adres in je profiel (ik heb zelf een apart mailadres voor dit forum, dus voor mij is dat geen probleem, maar niet iedereen heeft de luxe zelf onbeperkt e-mail adressen aan te kunnen maken ...)

- externe websites in een nieuw venster openen (die mogelijkheid bestaat maar moet door de auteur van het bericht zelf gekozen worden => ik probeer dat meestal te doen maar veel mensen weten misschien niet eens dat het kan of wat "openen in nieuw venster (_blank)" betekent [vooral die (_blank) is marketing technisch niet echt goed voor een forum met het publiek van dit forum]; het zou logischer zijn als dat gewoon automatisch zou gebeuren) 

- het in de e-mails bovenaan plaatsen van het laatste bericht of zelfs helemaal weglaten van het eerste bericht wat steeds vaker helemaal niets meer te maken heeft met het laatste bericht (de titel zou in principe voldoende moeten zijn) 

En dat is nog maar een selectie ... in de rubriek "Over het forum en de website " staan er nog wel een paar waar nooit iets mee gedaan is ... 

Verder:

- in het profiel zijn e-mail adres en adres website niet clickable (geen links)

- er is geen mogelijkheid alle berichten van een bepaalde gebruiker terug te zoeken (bijvoorbeeld vanuit het profiel) met één klik op een link

- zoeken kan alleen vanaf de voorpagina, terwijl het bij een forum toch vaak zo is dat meerdere keren dezelfde vraag wordt gesteld en de zoekfunctie (als mensen eerst zoeken voordat ze een bericht plaatsen) toch echt kan helpen om dat te voorkomen

- wanneer je op een berichtje klikt in bijvoorbeeld de resultaten van de zoekmachine of vanuit de rubriek kom je op de pagina met de laatste berichten terecht => wanneer je een berichtje nog nooit gelezen hebt is dat natuurlijk irritant, terwijl degene die het laatste berichtje wil lezen daar vanuit de rubrieken een speciale link voor heeft (die dus geen nut heeft op dit moment)

- wanneer je een zoekopdracht uitvoert en het gezochte woord komt in een link voor die in één van de gevonden berichtjes wordt gebruikt gaat het helemaal mis met de link ... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#44 Geplaatst: 2007-04-14 13:06:29

Maaarr, je moet die phpBB dan wel kunnen koppelen aan de oude database zoals die nu bestaat, of die 'porten' naar de nieuwe. Zomaar opnieuw beginnen is natuurlijk makkelijk maar je wilt het kindje niet met het badwater weggooien... 

Zonder meer alle mogelijke opties gaan aanbieden lijkt mij niet zo'n goed idee omdat het juist fijn is dat het hier een beetje basic, rustig en tekstgeorienteerd is. 

Was er niet een hoop gekrakeel over een geanimeerd logo? 

Waarmee ik ook weer niet wil beweren dat het niet beter kan.

Ongetwijfeld is er ook nog sprake van een kostenoverweging.

En we willen ook niet een aangeslagen, overwerkte Wim zien op zijn nieuwe avatar. 

Ik geef Wim een goede kans dat je in de oude software gewoon

'hide emailadresses when logged in'

kunt aanvinken... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#45 Geplaatst: 2007-04-14 13:13:14

Dank je wél Thomas,

Voor je uitgebreide velanglijstje, ik kan me hier helemaal in vinden!

Eén punt nl. :

"

- de vraag over het al dan niet "en clair" leesbaar zijn van het e-mail adres in je profiel (ik heb zelf een apart mailadres voor dit forum, dus voor mij is dat geen probleem, maar niet iedereen heeft de luxe zelf onbeperkt e-mail adressen aan te kunnen maken ...) ",

zou gewoon bij aanmelding tot deze site ondervangen kunnen worden door keuzevakje of je wilt dat je email-adres zichtbaar is voor andere gebruikers of niet.

Ik heb dus ook wel een ander mail-adres, maar het feit dat het standaard zichtbaar is, vind ik het zwaarst wegende gemis.

Dan moet je noodzakelijker wijze een mogelijkheid invoeren voor PM via de site. Daarmee ondervang je dan je mailadres rechtstreeks zichtbaar is aan mede-forum gebruikers en krijg je automatisch de post van die PM-er op je ingelogde mailadres!

Ik ben zelf lid van diverse fora, waarbij deze mogelijkheid standaard aanwezig is en dus prettig omdat ik dan zelf de mogelijkheid heb om er al of niet op te antwoorden dan via ook PM van de Site, wel te verstaan. Daarmee ondervang je dus een aanzienlijk veiligheids/privacy lek in de 1e plaats.

Verder denk ik Thomas, dat Wim_B er goed aan doet, om eerst eens te gaan 'shoppen' hoe andere "openbare" sites het doen tav. beschikbare software...je hoeft vgls mij beslist niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar een expert (redelijk jong!) die het verlanlijstje softwarematig kan aanpassen aan hier geuitte wensen.

Dat nu is ons aller belang én verder ben ik dus blij met de open dialoog enfin! ;-)))

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#46 Geplaatst: 2007-04-14 13:15:27

Klopt Freek, maar een site is ook vaak "wegens onderhoudswerkzaamheden gesloten" toch???

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#47 Geplaatst: 2007-04-14 14:33:17

freek ik ben weer terug, alleen nu niet meer van la doux franse maar van Reunion, een van de franse kolonien waar zonet de vulkaan zijn laatste sputter heeft gegeven.

ik viel uit het systeem omdat ik iets verkeerd deed maar ik kreeg mezelf niet meer in het systeem van wonen en leven, dus nu maar de boel veranderd en weer ingelogd.

over al die toestanden of het nu wel of niet goed of beter kan of moet gaat met de technische kant van het forum laat ik me niet in, dat moet ieder voor zich weten.

voor mij is het als een krant, wat kreukels hier en daar maar het blijft prettig om te lezen, en wat ik niet wil of kan lezen frommel ik op en gaat de prullenbak in.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#48 Geplaatst: 2007-04-14 15:46:34

Hoi cees...ik weet toch ook al verkeerde ik lang in het buitenland, dwz. Nederland tegenwoordig en weer nu Fr.! Dat je evenveel moeiijkheden hebt om in te loggen vanuit Fr. Dom-Tom als vanuit NL bv.

Dat gaat wel in 1e instantie over tel. stekkers én op software nivo!

Ik ben dus geen theoreticus hier op dit forum!

Dwz. de software moet het gewoon mogelijk maken om vanwaar elk punt van de Aardbol in te loggen op je persoonlijk 'nick' én password afgezien van telefoonstekkertjes!

Hey cees heb een fijne tijd daar, HEUS!

Van Erik hier als 'landrot', die een beetje boel ziek was de afgelopen laatste dagen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#49 Geplaatst: 2007-04-14 17:18:41

ik kom m'n tijd wel door hier.

heb hier een paar maanden werk, dus een hele straf.

overigens was het in frankrijk dat ik niet meer ingelogd kwam, maar ik denk dat het aan mijn pc lag, zat een beetje te klooien.

cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#50 Geplaatst: 2007-04-14 17:29:48

@Bommel,

begrijp je totaal niet, moeilijkheden met inloggen? ik log in op tig verschillende computers, met tig verschillende besturingssystemen, van XPpro,xphome, 2000,NT,ME,win98,win95 en zelfs weleens win 3.1, unix,linux dus begrijp niet waar je het over hebt, nooit problemen, zelfs niet vanachter firewalls of routers of vanuit het buitenland. ligt het niet aan telefoonnet in LDF???

p.s beterschap

p.p.s. Vanuit LDF heb ik geen tijd om te internetten, moet dan "werken" in la maison en France

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#51 Geplaatst: 2007-04-14 20:03:01

@ jeanpierre ik had niet zozeer moeilijkheden vanuit NL om in te loggen maar,  terug in LDF, voor PC die hier al maanden UIT stond! In NL kon ik op Skype...hier terug geen enkele mogelijkheid. Niet als user met een password en dus op vele manieren toch later ook al niet! Ergens staan dus wel die gegevens op een briefje of m'n transportabele harde schijf via USB-poort. Voor Skype is het niet gelukt voor andere forra en deze dus wél! Rara, want ik heb niet geklooid met deze pc, maar ik weet 100% zeker dat Skype altijd in de tray stond...alleen die was er uit verdwenen....kromme Volt mss. tijdens m'n afwezigheid???

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#52 Geplaatst: 2007-04-14 20:50:08

@bommel,

om van hieraf te zeggen wat er fout is, onmogelijk want moet ik veel meer gegevens hebben, besturingssysteem, browsertype en versie etc.

Met een transportabele harde schijf kun je echter wel eens problemen krijgen, zeker als je hem gebruikt voor tijdelijke internet files met cookies e.d.

Bij windows helpt het vaak om een hersteloptie te kiezen van tijd dat hij het nog wel goed deed. Af en toe al je cookies weggooien en je geschiedenis is ook aan te bevelen, heb je weer min of meer schone lei.

Bij  windows wil het wel eens gebeuren dat er fouten optreden bij opstarten, maar om dit uit te gaan leggen heb ik het hele forum nodig.

Een computer die zomaar iets uit zichzelf doet moeten ze nog uitvinden dus wellicht ben jij de eerste?

suc6 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#53 Geplaatst: 2007-04-16 20:43:44

Ach Jeanpierre,

Ik heb dit werkpaard voor me gewoon opgestart in MS-Windows, dan hoor je gedurende vele minuten een aardig 'gerommel' op de 2 harde schijven - de transportable van 100 GB was niet aangesloten-,...dan wordt ook je anti-virus database geupdate-. Haléjua het zootje werkt dan weer onder Windows XP in prof. editiion. Dan komt Mr. Windows zelf, met de vraag (in Engelse Versie) of je die wilt updaten! Klik ik OK...na een tijdje gerommel in de onderbuik, komt het systeem terug met de mededeling dat m'n Windows-versie WAARSCHIJNLIJK een getruucte versie IS. Welnee het serienr. staat op sticker én ook nog op op Back-up van gebrandde schijf!

Nou om een lang verhaal kort te maken?

Is mij dat overkomen dit eindeloze gezeik?

Ja en dus ook nog bij m'n dochter met een XP-versie (Familiale!).

De universitair afgestudeerde informaticus heeft eerst een hele back-up van alles gemaakt. Het was vooraf al bekend voor ons, dat een TV-kaart (die er standaard inzat) waarschijnlijk de oorzaak was van de rare ellende. Die er dus eerst uitgehaald!

Ik zei toch, dat het een lang verhaal zou worden?!

Nou deze man is dus vanaf 19.15 t/m 03.30 bezig geweest met het meeste terug te zetten, maar kwam al helemaal niet door de Windows-logon heen.

Met een portable telefoon én GSM, zijn we vele uren vruchteloos met z'n 3-en bezig geweest om de ECHTE versie van XP door MS-Nederland goedgekeurd te krijgen, hetgeen niet lukte.

Hij snapte er dus niks van....ik niet, mijn dochter nog minder!!!

De andere morgen (Ik ging bijna terug naar mijn honk!) weer 2 keer geprobeerd om die versie gecertificeerd te krijgen! Totdat ik zei tegen diegene die aan de lijn was: "Luister heel erg goed mevrouw, dit is de laatste keer dat ik/mijn dochter door jullie 'het bos in wordt gestuurd'!!!. Samen hebben we toen alle cijfers en letters van een verificatie-code herhaald. Dat lukte ook nog niet 1 à 2..maar uiteindelijk dus wél!

Toen vroeg ik haar, OK gelukt,,,,maar hoe kan dit nu???

Weet je wat ik te horen kreeg??????

Dat Microsoft alle oude verificatie codes recent had geupdated!!!!!!!!!!

Tu rends compte? Nee waarschijnlijk niet, want als officiiële Software-boeren al kunnen inbreken in je 'huis', dan kunnen de hackers het Zeker ook wél!

Waarom zou je nog betalen (veel!) voor originele versie????

Als jij het weet, mag je dit mij mailen op het nog zichtbare mailadres.

Beste Groeten van Bommel hier.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#54 Geplaatst: 2007-04-16 21:27:10

Doordat je enige tijd bent weggeweest heb je waarschijnlijk IE 7 automatisch geupload bij opstart, deze nieuwe Internet Explorer versie controleert je activatie code opnieuw en geeft veel problemen.

Het beste wat je had kunnen doen is je vorige controlepunt datum herladen via de herstel optie, probleem voorlopig opgelost. verder werken met IE 6 of andere browser kiezen, bijvoorbeeld firefox/mozilla

Tevens automatische uploads uitzetten.

Zal je per prive email nog wat suggesties doen.

p.s. vaak geven ook kaarten zoals inderdaad tv kaarten en netwerkkaarten vaak problemen in LDF, ook door power surges oftewel spanningspieken, best een overspanningsbeveiliging of UPS'je op de computer zetten. LDF kent veel spanningsproblemen door bovengrondse electriciteitsleidingen en soms zelfs nog 110 V waar men een soort nep 230 volt van maakt=problemen voor gevoelige electronische apperatuur.

Dit lijkt echter niet aan de hand te zijn gezien je verhaal, denk aan IE 7.

groet

jeanpierre

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#55 Geplaatst: 2007-04-16 21:33:54

Moraal van dit verhaal?

Bill Gates verdient niet allleen een slagroomtaart op z'n smoel gesmeten te krijgen (zoals al vele jaren geleden!) maar NU bekogeld te worden -namens mij- als Opperbaas en rijkste man ter Aarde een taart 'gebakken van originele koestront in z'n gezicht te krijgen', want MS heeft al voor 1995 nooit een versie afgeleverd van het Besturingssysteem dat feilloos werkte!!!!

Geloof je mij niet? Dan moet je toch eens te rade gaan op een werkelijke hackers site...beginnen gelijk je oren te klappen!

Jezus, dacht je werkelijk dat Nelie Kroes nog de veel Geld verdienende Opperbazen ter Wereld de oren kan wassen???

Nou nee dus want van deze 'Iron Lady' is gewoon bekend, dat toen ze nog minister was van Verkeer(t) & WaterStaat het hield met de grootste Haven-baron van Rotterdam... (Pakhoed)....toen een tijdje later met M. le Maire B...Pe..., die later minister van Binnenlandse Zaken werd!

Dachten jullie werkelijk, dat ik hier niet op de hoogte was uit eigen waarneming?

Dus niet vanuit een of ander Roddelpers!

MHG van,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#56 Geplaatst: 2007-04-16 21:47:56

Beste jeanpierre,

Ik waardeer al jouw adviezen, maar ik heb hier een UPS en die stond ook al maanden uit, evenals alle verbindingen...hardwarematig losgekoppeld van tel. én electricteitsnet! Tuurlijk waren er 'coupures' hier soms/vaak en mijn Hoofdrelais, valt bij onweer nog net eerder uit dan de UPS van PC. Daar kan ik nog hooguit 15 min. op doorwerken, maar als via tel. de i-netverbinding is weggevallen kun je communiceren met een buitenwereld dus rustig vergeten op een mogelijk mobieltje na. En nee, ik heb hier geen IE 7, en m'n dochter heeft net als ik nog versie 6 van die dus.

Groetjes van,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#57 Geplaatst: 2007-04-16 22:03:25

dat kan kloppen, want IE 7 wordt pas geactiveerd als de activatiecode klopt, ik eet echter mijn schoen op als IE 7 niet geupload is door Microsoft en hij momenteel al op je computer staat. kijk maar eens in je updategeschiedenis, zul je hem wel zien staan met de vermelding dat het niet goed gegaan is.

Omdat Internet explorer deel uitmaakt van het operating system worden er ook allerlei instellingen gewijzigd en dus toepassingsprogramma's.

Neelie, ja jouw neelie wil dit uitbannen en heeft hierover al lang bonje met Bill, het is dus nog steeds niet in orde. nog heel wat werk voor Neelie dus.

Zelf heb ik om deze redenen een dual boot systeem op mijn computer met keuze van linux,windows 98SE, xphome of xp pro.

werkt de ene niet dan doet de ander het wel, een 4-voudige back up dus, maar je moet er wel je lol in hebben.

Wist niet van je UPS af, is goede maatregel.

p.s. voor je taart voor Bill moet je denk ik achteraansluiten in de rij.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#58 Geplaatst: 2007-04-17 11:41:17

De versie van IE is 6.0 en nog een heleboel cijfers en letters Jeanpiere.

met daaronder een schermpje:

"Based on NCSA Mosaic. NCSA Mosaic(TM); was developed at the National Center for Supercomputing Applications at the University of Illinois at Urbana-Champaign.
Distributed under a licensing agreement with Spyglass, Inc.
Contains security software licensed from RSA Data Security Inc.
Portions of this software are based in part on the work of the Independent JPEG Group.
Multimedia software components, including Indeo(R); video, Indeo(R) audio, and Web Design Effects are provided by Intel Corp.
Unix version contains software licensed from Mainsoft Corporation. Copyright (c) 1998-1999 Mainsoft Corporation. All rights reserved. Mainsoft is a trademark of Mainsoft Corporation.
Warning: This computer program is protected by copyright law and international treaties. Unauthorized reproduction or distribution of this program, or any portion of it, may result in severe civil and criminal penalties, and will be prosecuted to the maximum extent possible under the law.".

Dus als ik dit 'verhaal' goed juridisch lees, mag ik dus namens de USA authoriteit gewoon midden in de nacht ontvoerd worden, omdat ik zg. een gevaarlijke software Piraat ben! Ja dat zal wél...ik heb ooit nog een cursus "Turbo Pascal" gedaan...een jammerlijke mislukking gebleken, want ik ben kennelijk nooit ter wereld gekomen om een wizkid te zijn met bits en bytes! ;-)))

Ik ga m'n systeem toch maar terugzetten naar een datum (voor ik hier wegging) en BTW automatische uploads van Windows stonden ook al UIT. Ik heb er nl. helemaal geen zin in, dat er wordt meegegluurd via de 'back-door' van mijn systeem!

Ik laat je wel weten of het gelukt is hier, en voor Bill en anderen sta ik op krukken lopend toch al achteraan. Een boosaardig grapje tot slot: " bij het keren van de kudde, loopt het manke schaap voorop!".

Groetjes van,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#59 Geplaatst: 2007-04-17 13:24:47

Het is dus niet gelukt Jeanpiere,

Er is dus geen datum waarop ik mijn systeem kan terugzetten op een datum in  Dec. 2006!!!!!!!!!!!!!!!!

En als je zoals ik hier  op een transporabele harde schijf via USB poort nog niet als volslagen Digibeet systeem herstelling kunt doen, dan is er weinig Voorstellings Vermogen (VVV) nodig dat mijn systeem werkend onder Windows volledig wordt gehacked...want die begon hier een 15 min. spontaan een verbinding via i-net tot stand te brengen...Wie het zegt, mag Mij uit de brand helpen! §§§§

Hoofdstuk afgesloten, ik ga maar weer met Tom Poes een tijdje onder zeil!

Van Bommel hier met HG.