Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

HELP uitstel betaling sociale premies

Auteur Bericht

avatar#4460
sassie
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-04-03 09:05:54

Goedemorgen allemaal,Ik zou graag willen weten waar ik de franse tekst kan vinden waarin staat dat je als startende ondernemer uitstel kan krijgen voor het betalen van sociale premies. (artikel van 12 feb. van Wim Bavelaar)Vanaf oktober 2006 heb ik een eigen bedrijfje, enterprice individuel.Las op de site van nederlanders.fr het stukje.Ben bij mijn contable geweest om te vragen hoe dit zit, maar zij weten van niks. Nee ik ga niet op zoek naar een ander want voor de rest is hij heel goed ;-)Nu zou ik dus graag dat in het frans willen hebben zodat ik het ze kan laten zien, want ik wil daar graag voor in aanmerking komen.Al vast ontzettend bedankt voor de moeite.Sas

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-04-03 22:48:32

Het bericht heeft in de Franse media gestaan en gaf aan dat de overheid van plan is om met ingang van dit jaar met een forfait te gaan werken voor startende ondernemers, die de sociale premies in de beginperiode wat gespreider kunnen gaan betalen. Maar voor het zover is, moet er eerst een decreet komen of een publicatie in de Journal officiel, voordat de maatregel van kracht wordt. Zodra dat het geval is, zal dat uiteraard op de site worden vermeld.

Wim

avatar#4460
sassie
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2007-04-04 14:13:57

Dank je wel Wim voor je reactie!!!

Nu maar hopen dat het dan snel gaat gebeuren!!!!!!!!!!!!!!!!! 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-04-05 22:17:16

Overigens Sassie,

Denk ik dat je ongeacht een startend bedrijfje, hier toch al 'Les Contributions Sociales' betaalt. Ik heb dit net 2 dagen nog bij m'n buren nagevraagd. Hun antwoord kwam er op neer dat je via die aanslag bij een 'imposable taxe sur revenu'(s)' een sociale belasting betaalt, die op zichzelf geen rechten geeft op uitkering of voorzieningen vanwege sociale/gezondheid/medische verzorging. Voor zover ik dat nu beter begrepen heb, geldt dit uitsluitend voor diegenen die in Fr. niet verzekerd zijn, illegaal of anderzins, maar waarbij de zorg door de Fr. Staat wordt gegarandeerd voor wie onder een bepaald bestaans minimum valt, wordt gecompenseerd, zoals bv. RMI (Bijstand)!

Wie een 'imposable revenu' heeft valt al zo-wie-zo al buiten die Staats gegarandeerde Zorg en zal via (privé)-verzekeringen in die zorg moeten voorzien.

MVG van,

Erik.