Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

glazen dakpannen

Auteur Bericht

avatar#4105
ericp
Berichten: 35
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-04-03 20:30:28

als ik glazen dakpannen op mijn dak wil leggen voor zonlicht door te laten moet dit dan ook bij de gemeente gevraagd worden.

het  betreft op 4 plaatsen op het dak aan elke kant 2 om licht in de slaapkamers te krijgen .

wil namelijk geen dakramen in mijn huis maar alleen die pannen als licht.

ps worden die glazen pannen veel gebruikt in Frankrijk?

groetjes Eric

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-04-06 20:40:55

Beste Eric,

glazen dakpannen worden in Frankrijk veelvuldig gebruikt, vooral in daken met die moderne tuiles mécaniques, de machinaal gemaakte pannen.

Tegen enkele glazen dakpannen heeft niemand bezwaar. Wij hebben ze om de vier à vijf meter geplaatst - vijf stuks op een dak van 23m breed.

Tegen een 'veld' van 4 pannen naast elkaar en drie boven elkaar als substituut voor een dakraam zou men misschien wél bezwaar hebben - dat denk ik, ik weet het niet precies.

Glazen dakpannen zijn overigens niet geschikt voor toepassing in een bewoond vertrek onder een geïsoleerd dak (je had het over slaapkamers). De pannen vormen dan een warmtelek en zullen bij een beetje koud weer steeds beslagen zijn. U mag dat geen bezwaar vinden, maar dat condensvocht loopt ergens naar toe en richt schade aan.

Maar dat hangt van de situatie ter plaatse af.

Wat let je bij de gemeente na te vragen? Maak je meteen kennis met die leuke behulpzame mensen daar, en zij met jou; ze zijn zeker nieuwsgierig wat die vreemdeling daar uitspookt.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-04-07 17:40:11

Ik, Bommel hier onderschrijf volledig Christian's uitgangs punten! Liever dus een 'Velux' geisoleerd dakraam plaatsen, dan die glazen dakpannen. OOk even overleggen met M. ou Mdm . le/la Maire of zoiets het aspect van visuele voorziening(en) past binnen een lokale 'wet' van bouwkundige aspecten.

Ik weet, dat het geen overwegende bezwaren zal op leveren ivm. hogere instanties indien je het een en ander even checked!

MVG van,

Erik.