Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoe kom ik aan werk?

Auteur Bericht

avatar#4472
Stephanie
Berichten: 3
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-04-06 23:14:37

Hallo allemaal,

Deze zomer ga ik naar Frankrijk (Picardie) verhuizen. Als onderwijspsycholoog / docent Engels ben ik op zoek naar onderwijsinstanties / onderzoeksbureaus die zich bezig houden met onderwijsontwikkelingen / organisaties die zich bezig houden met taal leren. Wie kan mij helpen of is zelf in deze branche werkzaam en kan mij over zijn/haar ervaringen vertellen?

Groetjes, Stephanie

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-04-07 10:36:07

Stephanie,

je zult allereerst moeten zorgen dat je je diploma's valideert. Daar zijn instanties voor die je daarbij kunnen helpen. Zonder dat kun je in Frankrijk weinig.

Maak een goed CV, voorbeelden op Internet zijn er genoeg.

Als je meer in het onderwijsontwikkelwerk wilt gaan werken ben je aangewezen op grote steden, liefst universitaire centra.

Contacten zijn onontbeerlijk. Kijk in je netwerk of vanuit de instelling(en) waar je afgestudeerd bent of ze contacten hebben en benader die persoonlijk.

Verdiep je in de Franse situatie. Frankrijk heeft een stevige achterstand in onderwijsontwikkeling. Mensen met jouw achtergrond zie ik nogal eens bij bureaus waar kinderen met leermoeilijkheden worden geholpen (IMP's) maar ik weet niet of je dat wilt.

En zorg dat je verdomd goed de taal spreekt!

Mogelijkheden zijn er maar het wordt wel zoeken!

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2007-04-07 23:20:28

Ik onderschrijf zeker het bovenstaande. In ieder geval is iedere docent Engels een aanwinst in Frankrijk! Ben je bevoegd of gespecialiseerd in het doen van testen? Misschien dat je in de onderwijs privé-sfeer iets kunt doen. Het katholieke onderwijs is privé (met inspectie van de overheid natuurlijk). L'éducation nationale is een ambtelijk burocratisch bolwerk, vast moeilijk om tussen te komen.

Ik denk dat je net een NL-ander moet treffen die <in het vak zit>.

Succes

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-04-08 12:19:00

Stephanie,

Als je docent wil worden moet je meedoen aan een concours (vergelijkend examen). Er is er binnenkort weer een, waar ze de beste 70.000 mensen willen aannemen. Ik ben de link kwijt, dus zoek maar op internet. Iedereen met een Frans email adres heeft een uitnodiging ontvangen. Dus wellicht zal een ander forumlid de email bewaard hebben en kan hij/zij jou die forwarden.

Zonder vloeiend frans te spreken, maak je geen kans. Dat je uit NL komt hoeft geen belemmering te zijn.

avatar#4472
Stephanie
Berichten: 3
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2007-05-06 18:50:59

Beste Steven, Ingrid en de laatste reageerder,

Hartelijk dank voor jullie reacties, wat fijn dat er mensen zoals jullie zijn die mee willen denken met anderen!

Groetjes Stephanie