Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

diploma sportmassage nederland (NGS, erkend door EAS) geldig in frankrijk?

Auteur Bericht

avatar#4473
myrtille
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-04-07 16:38:41

Hallo,

ik heb een diploma sportmassage in nederlad. Weet er iemand of ik hiermee zo in frankrijk mee aan de slag kan? het zou gaan om een baan in een wintersportgebied voor sport en ontspanningsmassages?

Voor alle hulp: bij voorbaat dank!

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-04-07 19:53:35

Het diploma Sportmassage ken ik niet hier in FR. Het is handig als je zelf al weet wat de term is in het Frans. Zoals met alle takken van sport en mens-gebonden beroepen zijn deze gereguleerd door de Franse staat. En, alles wat door de staat wordt gereguleerd, is te vinden op Internet.

Even rondgevraagd op mijn werk: het gaat om een préparateur physique. Daar zal je een <equivalence> voor moeten aanvragen denk ik. Ook al is het Europees erkend. Informeer van te voren of je diploma vertaald moet worden in het Frans of dat drie regels in het Engels die zeggen dat het Europees erkend is, voldoende zijn. (ik denk het niet....)

Kijk eens op www.metier-sport.com

Ingrid