Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TNT

Auteur Bericht

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#0 Geplaatst: 2007-04-10 11:47:41

Voor onze vakantiewoning in de buurt van Souillac zoek ik een oplossing voor TV-ontvangst. Mogelijkheden zijn: gewoon een sprietantenne (zoals nu) maar deze geeft weinig ontvangst, TV-digitaal Vlaanderen maar dit wordt prijzig, kabel (nog duurder) of TNT. Heeft iemand uit de buurt ervaring met TNT?Ik kan toch niet heel mijn leven naar DVD-filmpjes kijken!

Alvast bedankt. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-04-11 19:48:55

Voor zover ik de vraag begrijp beschikt het vakantiehuis niet over een schotelantenne, waarmee vrijwel gratis via een goedkoop Canal+ abonnement de Nederlandse tv-stations zijn te ontvangen. Vrolijk word je er niet van, maar het is de meest gebruikte oplossing. Met een spriet is er een prima ontvangst van de Franse stations en TNT levert een grote hoeveeel gratis Franse zenders op. Je moet een adapter kopen en het signaal komt via een gewone sprietantenne binnen. Frankrijk wordt in hoog tempo uitgerust met deze digitale tv, de dekking over het land schiet aardig op. Kabel-tv vind je alleen in de stedelijke gebieden.

Wim

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#2 Geplaatst: 2007-04-11 21:21:31

Bedankt Wim, en nee wij beschikken niet over een schotelantenne. Die zou kunnen in overweging genomen worden voor TV-digitaal Vlaanderen. Maar ik denk dat TNT interessanter is, op voorwaarde dat het beschikbaar is. Vandaar: heeft iemand in de buurt van Souillac (richting Sarlat) ervaring met TNT?

Alvast bedankt. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2007-04-12 00:08:56

Beste Yves,

Is het misschien niet handiger als je gewoon even op www.tnt-gratuite.fr kijkt en daar onder het kopje "Puis-je recevoir la TNT ?" je postcode invoert ?

avatar#4043
Morvandiau
Berichten: 1
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2007-04-12 09:23:49

Bij mij is het nog niet zo ver, maar erg lang kan het niet meer duren, voordat we TNT kunnen ontvangen. Ik vraag me af of het ook mogelijk is om TNT zonder 'hark' te ontvangen. Ik heb veel moeite gedaan om mijn schotel te 'verstoppen' en heb weinig trek om digitale televisie te gaan ontvangen met een ouderwetse hark aan mijn schoorsteen, maar smacht wel naar de gewone Franse zenders.

Er bestaan, dacht ik, digitale antennes. Heeft iemand daar ervaring mee? 

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#5 Geplaatst: 2007-04-12 10:24:47

Beste Morvandiau,

Dat hangt er helemaal van af waar je zit ten opzichte van de zendmast. In Frankrijk wordt uitgegaan van ontvangst per vaste antenne, maar als je dicht bij de zendmast zit, kan je zelfs met alleen je vinger in de antenne-ingang nog signaal krijgen. Dus even uitproberen. Verder hoeft de hark niet altijd op het dak. Zeker op luchtige Franse zolders kan je daar soms al signaal genoeg krijgen. Wel even goed kijken waar je hem dan plaatst, want dikke muren en sommige ramen kunnen de boel tegenhouden. Ook hier gewoon weer even uitproberen.

 

Groet,

 

Frans

 

avatar#4043
Morvandiau
Berichten: 1
Reacties: 4

#6 Geplaatst: 2007-05-18 13:01:22

Frans,

Ik bedoel eigenlijk: levert een digitale buitenatenne, zoals deze een even goed/beter signaal dan de analoge hark? Een digitaal signaal moet toch digitaal op te vangen zijn?

Cees

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#7 Geplaatst: 2007-05-30 20:16:20

Cees,

Een digitale antenne bestaat eigenlijk niet. Het is een wat gemakzuchtige omschrijving van een ontvanger voor een digitaal signaal, maar in feite doet hij het zelfde als een ontvanger voor een analoog signaal. Voor de ontvangst is alleen de frequentie van belang en die is, als ik het goed heb, voor digitaal en analoog op tv-gebied min of meer gelijk. Overigens is het eindresultaat dat je op je beeldscherm ziet altijd analoog. Maar de term ‘digitaal’ maakt het allemaal wat aantrekkelijker…

De antenne die jij hebt aangegeven, is een zogeheten versterkte buitenantenne. Hij moet ergens op je elektriciteit worden aangesloten. De antenne moet het liegfst zo hoog mogelijk worden geplaatst. Overigens werkt zo’n versterkte antenne vaak wel beter, maar ook weer niet altijd. Het blijft een kwestie van uitproberen. Dat vind ik op zichzelf wel weer charmant.  Aan de andere kant is het in principe heel simpel: hoe hoger de antenne, hoe beter de ontvangst. Vandaar dat een hark op het dak het zo goed doet. Bij mij in Frankrijk ontvang ik met een (versterkt of niet) binnenantenne weinig en met de antieke dakhark acht zenders perfect.

 

Groet,

 

Frans