Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

HELP !! TEGENOVER ons huis wordt ( bijna ) een huis gebouwd......

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-04-13 09:23:19

Wie weet raad ??

Wij zitten gezellig hier te wonen, maar

gisteren een schok,

RECHT tegenover ons

liepen mensen temeten en piket-paaltjes te plaatsen,

een nieuw huis.

zo maar ineens.....

vraag :

hoe kan wei ineens bouwgrond worden ??

hoe kunnen wij dit stoppen ??

kunnen wij uberhaupt iets doen tegen deze plannen.

alvast dank voor uw raad.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#1 Geplaatst: 2007-04-13 09:56:41

Ken je het bestemmingsplan?

Vraag het eens na op het gemeentehuis.

Verder ken ik jouw situatie niet, maar anderen hebben natuurlijk ook het recht om een huis te bouwen en leuk te wonen... 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2007-04-13 09:59:19

Eh ja.... goh... hoe kan dat nou... Welkom op planeet aarde! Soms worden er nieuwe huizen gebouwd en die worden vaak gebouwd naast of achter of tegenover andere huizen, en vaak gaat dat zomaar ineens. Zo verbazingwekkend is dat toch niet? Ik zou maar eens bij de mairie te rade gaan om te zien of het toevallig om een illegale operatie gaat, maar die kans is natuurlijk maar klein.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-04-14 12:52:32

Je hebt een aantal opties.

1. Je zegt tegen je (bijna) overburen dat je het er absoluut niet mee eens bent en dat je er alles aan zult doen om te voorkomen dat er gebouwd wordt, protesten, DDE, bezwaarschriften, gerechtelijke procedures, europese gerechtshof e.d. om er maar eens een paar te noemen. CU kun je ook aanvechten!!, ook als de mairie goedkeuring eraan heeft gegeven.

Grote kans dat ze de moed maar opgeven en ergens anders gaan bouwen.

Je woont dan weer lekker rustig.

Of de verstandhouding met de buren nog goed komt? denk het niet!

Komt het nog goed met de burgemeester/het dorpje?? hangt van jezelf af, hoe je met de zaak omgaat maar zal niet eenvoudig zijn.

Heb je daar zelf vrede mee?  moet je zelf beantwoorden.

2. Probeer met de buren te praten over bijvoorbeeld erfafscheiding/muur/haag/nokhoogt/ramen/ingang/garage etc etc.

Lijkt mij een verstandige operatie om mee te beginnen maar is aan jou.

3. Na ze al of niet tactisch met punt 1 bedreigd (kan ook impliciet hoor)  te hebben bied je aan de grond van hun te kopen tegen een redelijke prijs. zie verder punt 1.

4. niets doen.

moet je (achteraf) ook niet zeuren.

succes

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2007-04-14 14:08:34

Hallo Marie Therese,

Dit was precies de reden waarom ik NL ontvluchtte, maar dat terzijde. In principe hadden de bestemmingswijzigingen ter inzage moeten liggen op de Mairie, met een beschikking in het mededelingenkastje. Ook in de plaatselijke kranten hadden advertenties moeten staan. Bij bestemmingswijzigingen is inspraak van alle bewoners vereist. Heb je die brief/uitnodiging gemist, dan klopt dat niet. Als het bouwplan van je overburen nog ter inzage ligt op de mairie (2 of 4 maanden) kun je bezwaren maken. Vis eerst uit of hun plan volgens regels klopt, kwa afstand tot erfscheiding, hoogte etc etc. Verder inderdaad goede raad van voorgaande reakties opvolgen, m.u.v. van juridische strijd. Dat is leuk in een rechtstaat, niet in FR.

Dit  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-04-14 15:57:54

Dit heeft klaarblijkelijk niet zoveel ficucie in de Franse Rechtsstaat, zoveel ervaring heb ik er niet mee maar ik kan je wel adviseren niet verzeild te raken in een civiele procedure, probeer geen conservatoir beslag te leggen oid want dan kom je in een mallemolen waar je niet gauw (nooit) meer uit komt, maar in  het bestuursrecht zijn vele mogelijkheden, we zitten dan dus duidelijk in optie 1 waar je zo lang mogelijk vandaan moet blijven :).

Je zult dan een bureau rechtshulp advies kunnen vragen of een advocaat/procureur maar deze laatste zijn redelijk begrotelijke operaties. De kosten zijn nooit te voorspellen maar over het algemeen vallen ze voor bestuursrecht wel mee.

Praten kost echter niets, zeker een bureau rechtshulp of een advocaat voor een eerste advies zijn geen dure zaken en zeker de moeite waard om je te orienteren.

Op de Mairie eens gaan informeren en praten over je problemen zou ook aan te bevelen zijn, wellicht loopt het allemaal zo'n vaart nog niet.

Afhankelijk dus van je intenties en plannen verder gaan maar probeer zo lang mogelijk uit optie 1 te blijven, doe je het toch, bestuursrecht!!

Ik heb het trouwens meegemaakt aan het andere uiteinde, twee Fransen hadden al generaties ruzie en uiteindelijk heeft de 1 het te koop aangeboden. Vanwege de al tig jaren lopende rechtszaken wilde eigenlijk niemand het pand kopen. Ik heb het gekocht (voor een spotprijsje en met normaal praten met de andere strijdende partij loopt alles op rolletjes. Een betere buur is niet denkbaar.

Praten is beter dan juridisch gevecht want wie procedeert om een koe legt er 1 op toe, en in LDF wel twee (civiele procedure)

Heb een berg papier waar je een boek over zou kunnen schrijven, staat gelukkig als archief in la maison, kreeg ik er gratis bij:)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-04-14 17:26:23

Marie Therese,

Er is in april 2000 of 2001 een nieuwe wet van kracht geworden, waardoor de gemeentebesturen verplicht waren de 'bouwgrens van het gemeentelijk grondgebied' vast te stellen. Alles wat binnen die grens ligt is in pricipe beschikbaar voor bebouwing, alles wat er buiten ligt in principe niet.

De Franse wetgeving zegt expliciet, dat je met het lopen  een stuk land geen recht op uizicht koopt.

Als er gebouwd wordt aan de overkant kun je of een stuk grond elders kopen of je berusten in de werkelijkheid. In het algemeen is het zo, dat als een CU afgegeven is door de DDE, zonder dat openbaar behoeft te worden gemaakt, dan heb je geen poot meer om op te staan. De DDE bevechten is een hopeloze taak. Terecht.

Ik heb rond mijn terrein alle stukken in mijn blikveld gekocth tot de genoemde grens. Ik krijg dus de eerste 100 jaar waarschijnlijk nooit een ander huis in mijn blikveld. Toch ga ik weg waar ik woon. Er zijn andere zaken dan vrij uitzicht, stilte, vogels enz.

Aan de andere kant kun je je natuurlijk ook afvragen waar het probleem zit. Zelfs in Frankrijk zul je je moeten verzoenen met het feit, dat er meer mensen wonen dan jij alleen. Of echt een groot stuk grond kopen dat langs de genoemde grens ligt.

Leef in vrede en in harmonie met je omgeving.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-04-14 17:43:32

Ben het niet eens met je mening dat als als CU is afgegegeven het dan een hopeloze zaak is, ik ken uit eigen waarneming minstens enkele gevallen die dit weerspreken, althans in Correze, was bijvoorbeeld mijn verkoper haha.

Hij werd door boze buurman geremd in uitoefening van bouwplan door opschortende werking van CU respectievelijk bouwplannen, had nog onbepaalde tijd kunnen duren, hij heeft strijd maar opgegeven, moede hoofd neergelegd (figuurlijk) en aan mij verkocht. Hij had meer voorbeelden want hij en zijn advocaat hadden ook hun werk gedaan.

In zijn algemeenheid kun je gelijk hebben, dat weet ik niet, in specifieke gevallen zoals de mijne (en diverse andere) lag het dus wat genuanceerder oftewel je kunt wel je gelijk krijgen maar kan wel eens tig jaren duren. Over geld maar niet te spreken.

Het CU en de bouwplannen zijn trouwens twee heel verschillende dingen, tegen beide kun je in beroep gaan. Het mooie is dat je CU maar een jaar geldig is, als je de termijn kunt rekken tot over het jaar met je juridische procedures het CU zijn geldigheid verliest en je weer opnieuw kunt gaan aanvragen, het spel begint weer opnieuw, leuk he:) vooral als je boze buurman bent. Dan kun je weer tegen het CU in beroep gaan, en verzet etc etc en daarna weer tegen de bouwplannen, het is een soort pepetuum mobile maar dan voor juristen. Ze zeggen dat het niet bestaat maar echt, in de juristerij zijn ze dichtbij om hem uit te vinden.

Sinds mijn juridische studietijd heb ik niet meer zo gelachen als toen ik in de papieren dook, het werd pas echt leuk toen er eens sprake was van een dwangsom en natuurlijk een overtreding en toen conservatoir beslag toen buurman niet wilde betalen, toen werd het behalve bestuursrechtelijk ook nog eens civielrechtelijk en het is zelfs ook nog strafrechtelijk geworden ook. Wellicht schrijf ik er nog eens een boek over.

Grotere juridische puinhoop over helemaal niets heb ik nog niet eerder gezien.

overigens ben ik het helemaal eens met de laatste alinea en zin van de vorige poster, was ook mijn insteek, verzeil niet in optie 1, het juridisch gevecht. Voor juristen leuk en ook als leidend voorwerp, maar als je lijdend voorwerp bent vergaat het lachen je wel.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#8 Geplaatst: 2007-04-16 10:52:48

Eens met Juannes D, eerst nagaan of e.e.a. haalbaar lijkt en of je niet een generaties lange vete start met buren die je nog niet eens kent en er nog niet eens wonen, wat inderdaad wat is precies het probleem?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-04-16 13:14:42

tuurlijk,

maar de vraag was wat zijn de opties en welke raad kun je geven, eigenlijk zijn er maar twee opties

1. verkopen en nieuwe droom zoeken.

2. blijven en je droom aanpassen.

Maar binnen de optie blijven zijn er veel gradaties mogelijk. Heb geprobeerd een aantal van mijn ervaringen neer te zetten maar in dit korte bestek is dit onmogelijk.

In feite als je geld genoeg hebt is (bijna) alles mogelijk, zowel in optie 1 als optie 2, maar dat was geloof ik niet de vraag.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-04-16 13:56:20

Ik was 10 jaar geleden in een andere situatie. Ik was eigenaar van een groot stuk grond; tegenover  de Familie K.

Ik heb daarop mijn huis gebouwd. Zijn protesten (met advocaat) hebben niet geholpen. Ik heb er niet eens op gereageerd. Een jaar later heb ik de grond naast de Fam K gekocht met de bedoeling er een gastenverblijf verblijf op te bouwen. Een tocht langs alle instanties door de fam. K heeft ook nu weer niet uitgehaald. Je koopt nu eenmaal in Frankrijk geen uitzicht en als de CU rond is en de SAFER geeft toestemming, dan heb je als buurman gelukkig geen poot om op te staan.

Al 10 jaar spreekt de buurman niet tegen mij. Dat is naar voor hem.   

Het zijn vaak mensen, die de grond niet willen kopen, maar wel over de bestemming willen beschikken. Alsd je niet rijk bent moet je slim zijn en volledig aan de grens een stukje grond kopen en als het stuk grond naast je vrij komt, dan moet je het kopen en niet hopen en/of bidden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-04-16 14:26:23

Goed te horen dat het ook zo kan, echter protesten bij instanties is 1, je hebt als je protest- of bezwaarschrift is afgewezen nog vele beroepsmogelijkheden, je kunt dus in beroep gaan, als dat afgewezen is in hoger beroep etc etc. Als je tijdens het hoger beroep tegelijk opschorting aanvraagt en dit wordt toegewezen (op welke wijze dan ook), deze opschorting kan door vele instanties of gerechtshoven worden toegekend dan heb je de pat situatie te pakken. Jij bent daar gelukkig voor jou niet in verzeild geraakt maar ik heb dus het tegendeel gezien. Er zat bij mij over de situatie waar ik over sprak geen SAFER tussen want die geldt alleen voor landbouwgrond of verkoop bij grondstukken boven de 5000 m2.

De situatie waar ik eerst over sprak, namelijk in beroep gaan tegen de CU was van toepassing van voor 2001, sindsdien wet SRU van toepassing en is het inderdaad veranderd. Zoals bij zoveel in Frankrijk, de wet is wel veranderd maar de praktijken nog niet altijd!!, de jurisprudentie is ook nog niet uitgewerkt en valt men snel weer terug naar oude en bestaande praktijken en gebruiken.  (la loi SRU – Solidarité et Renouvellement Urbain)

voor de liefhebbers een draadje. Dit zijn de wijzigingen en die spreken meer dan de wettekst zelf (voor de liefhebbers dan toch wel)

http://www.legifrance.gouv.fr/WAspad/UnTexteDeJorf?numjo=EQUX9900145L

Als je van de bouwplannen niet in kennis bent gesteld als belanghebbende heb je gelijk al een beroepsgrond tegen de bouwvergunning en de mogelijkheid opschorting van de bouw te vragen, zoals al eerder gezegd, ga eens op de mairie praten en met een bureau rechtshulp of een advocaat, dan weet je wat meer.

In "normale" dorpssituaties heb je met de mairie en DDE te maken in eerste instantie, dat is ook al een groot verschil.

(erg) Rijken zijn inderdaad meestal niet slim en (erg) slimmen meestal niet rijk, het is maar wat je wilt of waarmee je geboren wordt :)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-04-17 07:22:29

Ik ruik hier duidelijk de nederlandse geur van misbruik van het recht. Misbruik om zaken tegen te houden en te stagneren. Jaenpieres je staat aan de verkeerde kant.

Als je een seconde nadenkt, dat weet je dat er altijd wel iemand is, die tegen is. Dus zou er nooit worden gebouwd in Frankrijk. Ik ken de werking van de DDE en ik ken de brocures die hier uitgegeven worden voor kopers van grond. Je hebt geen poot om op te staan.

Belangrijk

Sinds kort heeft de DDE besloten, dat een terrein geen uitgang meer mag hebben op een route departementaal. Darmee zijn een heleboel stukken grond ineens waardeloos geworden. Ook daar valt niets aan te doen.

Marie Therese: je verliest dit altijd op welke wijze dan ook en de advocaten zijn er alleen maar om eigen zak te spekken, dus luister niet naar hen. Verzoen je met het idee of ga ergens anders heen.

Jeanpieres ik ken veel meer mensen die noch slim noch rijk zijn, en ook veel mensen die slim en rijk zijn. Bovendien kun is het onjuist dat je als niet slim mens erg rijk kunt worden. 

Dus jouw opmerking in de laatste zin slaat als de bekende tang op een schreeuwerig varken :-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2007-04-17 08:10:28

aan alle lieve mensen die mij hebben geantwoord,

dank dank dank,

ik kan hier wel wat mee,

zowel met de opmerkingen als
"je droom aanpassen" als met "niet via de rechter"

UITERAARD gun ik een ieder een woonplek, maar nou net recht voor m'n deur....

terwijl we 3 ha grond hebben ( verpacht ) aan de andere zijde en ik daar niks mee kan omdat het verhuurd is.

Ik voel me dan letterlijk klem zitten/gezet,

ik had die kopers van het stuk grond tegenover ons, liever een stuk grond van ons GEGEVEN......

we hebben de verkoper van de grond geld geboden, of ik het niet goed heb aangepakt ???

hij verkocht de grond ( 2.000 m2 ) landbouwgrond dat dus nu ineens bouwgrond is ( ??? ) voor ( zegt ie ) 25.000 euro, na het compromis de vente, zou ie 12.500 euro boete krijgen, we hebben hem toen 40.000 euro geboden.

Omdat het allemaal wel erg snel liep heb ik een notaris ingeschakeld om e.e.a. af te handelen, daarna heb ik slechts vernomen dat hij het niet wil.

Ik wil in rust en vrede leven, wil de ( toekomstige ) overburen dat ook uitleggen, maar ik ben toch de buitenlander dat is toch anders, ik heb het gevoel dat ze zo bang van problemen zijn, ze lachen allemaal vriendelijk, maar wat er nu verder gebeurd....

O, ja, de woning is in het BUITENgebied ( buiten de dorpsgrens ) gepland en naast een "source"  ....

nogmaals hartelijk dank aan eenieder !!!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2007-04-17 09:18:14

@ Marie Therese

Hoop dat je eruit komt op een manier waar jezelf vrede mee kunt hebben en dat je verder kunt met je leven.

Inderdaad probeer niet in rechtszaken terecht te komen want om daar nu de rest van je leven mee geconfronteerd te worden is niet leuk. Besteed je leven op een prettiger manier wil ik je adviseren, heb daar teveel ellende van gezien.

Wel kun je proberen te bepalen wat je mogelijkheden zijn, dan heb je tenminste keuze op basis van reele argumenten.

@ Juannes

Je hebt mijn bijdrage niet gelezen of niet goed begrepen, heb meerdere keren gezegd dat je uit rechtszaken weg moet zien te blijven, het ging hier echter om opties en het is en blijft tenslotte een optie.

Ik kan ook zeggen dat je laatste bijdrage de kenmerken vertoont van de alwijze opgeblazen nederlander die overtuigd is van zijn eigen gelijk en dit door roeien en ruiten probeert door te drukken en daardoor de Fransen zo tegenstaat, het feit dat je zelf zegt dat je buurman al tien jaar niet tegen je spreekt geeft hiervoor al een indicatie, de andere dorpsgenoten zullen je wellicht net zo behandelen.

Misbruik van recht is een opgeblazen,arrogante en meestal overdreven term die iemand in de mond neemt die vind dat een ander ongelijk heeft en de rechtsmiddelen gebruikt die daarvoor ter beschikking staan.

Jouw referentiekader is blijkbaar anders dan mijn referentiekader, het zij zo. jouw waarheid is anders dan mijn waarheid, dat kunnen we niet ontkennen. maar zegt niets over de waarheid zelf.

Waarheid is echter maar relatief, blijkbaar ben je nog niet zover in de ontwikkeling dat je hierachter bent, ik zou zo zeggen dat je aardig rijk bent maar nog niet zo slim. Als je rijk wilt worden moet je niet te slim zijn, dat blijkt telkens weer uit onderzoek want opleiding en slim geeft allerlei barrieres om rijk te worden, je ziet meer risico's, ook tijdens je opleiding kun je geen geld verdienen etc etc.

Dat als je niet slim bent je dus rijk moet zijn heb ik niet gezegd of bedoeld, dat maak jij ervan. Of dat als je rijk bent niet slim bent heb ik ook niet gezegd. Het is zo met auto's, als je een rode auto koopt rijdt ineens iedereen in een rode auto, je waarneming cq perceptie is veranderd en daar is hier denk ik sprake van.

Dit gezegd hebbende denk ik toch dat je het goed bedoeld en probeert Marie therese te helpen, blijf dit vasthouden.

Kijk bijvoorbeeld maar naar Bill Gates, die heeft zijn opleiding niet eens afgemaakt. Nu is bill geen goed voorbeeld want die zou ik best als slim (is hij dat wel???) willen betittelen  maar ik bedoel maar.

Opgewonden standjes hou ik echter wel van dus ondanks alles hulde voor je stellingnames.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2007-04-17 15:02:46

@ Jeanpierre

Als Bill Gates slim is, dan ben ik rijk.

Aan de andere kant: we lijken wel twee knapen, die aan het sneeuwballen gooien zijn. Ik denk er ongeveer het zelfde over als jij, maar waar ik mij aan stoorde was jou idee om jouw recht te halen, desnoods door te 'zieken'. Maar waarschijnlijk bedoel je dat niet zo. Theresia heeft geen poot om op te staan, anders dan emotionele teleurstelling, maar daar heeft niemand een boodschap. Eigendom is een heel sterk recht: als jij grond in eigendom hebt kun je er alles mee doen wat de wet niet verboden heeft. Dat moet je weten. Ook de situatie van Theresia is waarschijnlijk niet zoals hierboven staat of door ons wordt geinterpreteerd. Ook de situatie van Fam K is anders (ik heb ze een tip gegeven dat de grond naast hen te koop was: 20 Franc per m2; Fam. Kj wilde niet verder gaan dan 18 Franc per m2) en toen ik het gekocht had voor 20 Fr per m2 maakten zeij bezwaar tegen mojn bouwplannen. Anders dan jij dacht was het gehele dorp het met mij eens en verklaarden de fam. K voor gek. Ook de maire en ook de DDE Logisch in een gebied met veel grindbezitters. 

Laten wij het hierbij maar laten, en dan wel als elkaar goed gezinde forumleden. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2007-04-17 16:27:53

toch nog een klein sneeuwballetje terug en niet om te "zieken"

Juristen zullen je vertellen dat eigendom een absoluut recht is, dat hebben ze geleerd in de eerste klas van de juristenschool, vervolgens zijn er zoveel uitzonderingen op dat volgens gewone Nederlanders het ietsje anders is.

Eigendom is een sterk recht maar niet absoluut, je kunt er zeker niet alles mee doen wat de wet niet verboden heeft, De beperking ligt onder andere in :

Wettelijke voorschriften
-Het betreft hier wetten in formele zin en materiële zin. In formele zin zou zoiets kunnen zijn dat het eigendomsrecht tijdelijk ongeldig kan worden gemaakt in geval van noodzakelijke werkzaamheden (BW 5:56)

-Regels van ongeschreven recht
Door het misbruiken van een recht en het uitvoeren van hinder te voorkomen bestaat deze bepaling.
-Misbruik van het eigendomsrecht lijkt onmogelijk  (Wie zijn recht uitoefent schaad niemand), echter het bouwen van een Watertoren in je achtertuin kan zeker anderen schaden. (Berg en Dalse Watertoren). 
Van Misbruik van het eigendomsrecht kan al worden gesproken als het nadeel van de ander  onevenredig groot is ten opzichte van het voordeel van de eiser (Amotie-arrest)
Hinder is van zichzelf al onrechtmatig en bij het beroep op het eigendomsrecht kan dit recht dus ongedaan worden gemaakt (Tenzij er hinderwetvergunningen worden verleend).

-Rechten van anderen
De eigendomsbepaling voor het Nederlandse recht is te vinden in BW 5:1, lid 2.

voor de liefhebbers, ook nog het lantaarnpaal arrest, Quint/Te Poel Van Gastel/Van den Heuvel-arrest

Zijn er zo maar enkele uit het Nederlandse recht, in het Franse recht is het niet veel anders.

Tevens het EVRM heeft ook bepalingen over eigendom en de beperkingen hieraan.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-04-17 17:31:40

wat reageren diverse mensen toch eigenaardig,

het wordt een soort strijd,

dat is nimmer mijn bedoeling geweest.

wijze lessen als :

"geniet maar van het leven", kan ik niet goed plaatsen.

"heeft geen poot om op te staan" idem.

ik vroeg u om raad/hulp,

waarvoor, nogmaals dank.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2007-04-18 16:57:28

"

Als je van de bouwplannen niet in kennis bent gesteld als belanghebbende heb je gelijk al een beroepsgrond tegen de bouwvergunning en de mogelijkheid opschorting van de bouw te vragen, zoals al eerder gezegd, ga eens op de mairie praten en met een bureau rechtshulp of een advocaat, dan weet je wat meer."...

In "normale" dorpssituaties heb je met de mairie en DDE te maken in eerste instantie, dat is ook al een groot verschil.

(erg) Rijken zijn inderdaad meestal niet slim en (erg) slimmen meestal niet rijk, het is maar wat je wilt of waarmee je geboren wordt :) " met vele "..."

Aldus een constatering....als je dus als 'indringer' beschouwd wordt/werd zal je heel weinig kunnen rekenen op bestaande Solariditeit binnen je Commune, Marie-Therèse!!!

Normaliter hoort ook ten tijde van een koop, door de DDE te worden aangegeven (naar notaris, voorlopige akte of definitief) of er binnen afzienbare tijd (dwz. binnen 5 jaar!) uitbreidingen staan geplanned voor waar je je dan vestigde! $

Uit m'n blote hoofd dus hier geen enkele beletsel, want dan moest eerst de grond van m'n buurman onteigend zijn voor een 'lotissement' én ten 2e zou ik daar van Gemeentewege al officiëel in kennis gesteld MOETEN zijn...en dus via Aangetekende Brief met Ontvangst Bevestiging.

Als dit alles niet gebeurd is in LDF én mogelijke beperkende bepalingen vanuit die koopakte, stel Marie_T die gemeente (Mairie!) formeel in kennis via Aangetekende brief met Ontvangst Bevestigiging, dat je niet officieel in kennis bent gesteld.

Indien vanuit de DDE Rapport al een voorlopige uitbreiding werd  voorgenomen zal je notaris met 'de billen bloot' moeten gaan.

Zoja/niet, dan had je moeten waarnemen op tijd ZELF, dat een (gewijzigde) bestemmings-voorziening werd geplanned via pub-borden van je gemeente en overigens ook via plaatselijke weekbladen.

Ik wens je veel succes Marie_T. Bekijk het eerst eens vanuit jouw pers. situ en vraag dan advies (evt. van een advocaat/notaris) voor wie dan fout zit. Bedenk dat je ook in Fr al minstens 3 jaar verderbent over een 'litige' voor een Rechtbank...is dat je wel/niet waard?

Erik.