Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Perceel verkopen als bouwgrond

Auteur Bericht

avatar#4495
VPP
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-04-23 08:04:06

Wij hebben een huis 4 km ten zuiden van Vidauban, in de uitlopers van het Maures gebergte. Ons huis met zwembad staat bovenop een heuvel op ca 8.500 m2 grond.

Toen wij het kochten in 2003 werd verteld dat bouwen in de omgeving niet meer toegestaan was. Dat schijnt nu veranderd te zijn want in de direkte omgeving wordt op een perseel een aantal villas gebouwd.

Wij overwegen nu onze grond als bouwgrond, mogelijk in meerdere percelen te verkopen.

Is er iemand onder de lezers die ons kan adviseren hoe we dit het best kunnen aanpakken ?

Groet,

Rob en Marja Fopma.

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2007-04-23 10:19:05

Volgens mij moet de eerste stap zijn: bij de mairie navragen wat de nieuwe regels precies inhouden. En meteen ook meer specifiek vragen of op jullie terrein kavels mogen worden afgesplitst die mogen worden bebouwd. Voor zover ik weet hanteren gemeentes minimum kavelgroottes als het om bouwvergunningen gaat; en dat is nog afhankelijk van "zones". ( in sommige uitzonderlijke gevallen, zoals bij jullie in de buurt in Plan de la Tour, is de minimum grootte zelfs 10.000 m2). Verder spelen o.a. aansluitbaarheid op de waterleiding en aan de gemeentelijke riolering en voorts toegankelijkheid van de openbare weg een rol (hangt van de gemeente af).

Jacob

avatar#4495
VPP
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2007-04-24 12:50:39

BEdankt Jacob.

In de directe omgeving zijn percelen van ca 2.000 m2 verkocht voor ca 100 euro de meter. Dat zal bij de gemeente dus niet zo'n probleem zijn.
Ik ga proberen het geheel te verkopen als bouwgrond, het liefst aan een projectontwikkelaar.
In juni ga ik even bij de mairie langs.

Groet,

Marja en Rob Fopma

avatar#4085
Juliėtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#3 Geplaatst: 2007-05-24 11:53:22

Hallo Marja, Rob,

Houd je ons op de hoogte van de vorderingen?

Ik persoonlijk ben erg geinteresseerd in dat gebied, omdat dat mijn focus voor de toekomst is. In de Alpes Maritimes (06) is de grond duur en niet heel goed geschikt voor het houden van paarden, de Var (83) is een stuk agrarischer en goedkoper.

Ik ben recentelijk een paardenobject in Puget sur Argens gaan bezichtigen, een magnifique plekje. Bleek het uiteindelijk in een 'Zone Rouge' te liggen: inondable ! (Dus dat de grond onder water kan komen te staan). In de laatste 30 jaar maar 3 keer voorgekomen en je spreekt maar over 1 dag, 30 cm water, maar toch.

Ook Roquebrune sur Argens ligt gedeeltelijk in dit gebied.

Bij navraag bij de Mairie zijn wij gewaarschuwd voor de objecten die in dat gebied te koop staan, hij raadde het ons erg af en zei dat bijna alles wat in dat gebied gebeurt illegaal is.

Op http://www.cdig-var.org/ staat heel veel informatie over zones en besluiten e.d.

Groet,

Juliëtte