Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hulp/tips bij klussen, huisje in de Aveyron

Auteur Bericht

avatar#4500
Maurice
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-04-25 21:20:41

Goedenavond,

We hebben inmiddels een voorlopig koopcontract getekend en als alles correct verloopt zijn we over enige tijd eigenaar van een huisje in de Aveyron.

Aan het huis moet behoorlijk wat gebeuren, wellicht nieuwe meterkast en bedrading, aanleg fosse septique, plaatsen keuken, sanitair etc. etc.

Al met al zal dit behoorlijk wat geld gaan kosten en zal er heel wat tijd ingestoken moeten worden.

Nu we alleen tijdens eventuele vakanties aan het werk kunnen, zijn we eigenlijk op zoek naar iemand die ons met raad en daad bij kan staan....

We kunnen natuurlijk een franse aannemer inschakelen maar ik moet heel eerlijk bekennen dat onze beheersing van de franse taal niet goed genoeg is.

In eerste instantie willen we het dak laten controleren, het ziet er op zich nog redelijk uit maar we willen zeker zijn dat het huis niet verder in verval raakt indien er onverhoopt toch iets behoorlijk mis blijkt te zijn..

Graag contact indien u iemand weet die ons met bovenstaande behulpzaam kan zijn.

Daarna willen we met iemand die enige bouwkundige ervaring heeft een plan opzetten voor de verdere aanpak en kosten die hiermee gemoeid zijn.

Ik ben zeer benieuwd of we weer een stap verder komen.

Alvast bedankt,

Groeten Maurice

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-04-25 22:28:22

Maurice,

in LDF zijn er niet zoveel aannemers, dit kennen ze niet.

Je zult dus zelf timmerlui, tegelzetters, electriciens, loodgieters etc etc moeten regelen. Als je al een aannemer vindt zijn het meestal Engelsen of Nederlanders die hun diensten aanbieden.

Zoek inderdaad een vertouwd adres voor je verbouwing

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-04-26 05:26:23

Beste Maurice,

ik ben het niet helemaal eens met Jeanpierre.

Er bestaan, tenminste in onze streek, wel degelijk aannemers, entreprises du bâtiment. Toegegeven, niet zo veel als in Nederland. Maar diverse aannemers van wie wij offerte gevraagd hadden voor de renovatie van ons dak deden het metsel- timmer- en dakdekkerswerk zelf en haalden een plombier/zinguier voor dakgoten en randafwerkingen erbij. Ik weet ook van de badkamerverbouwing van een buurvrouw dat haar aannemer vanzelfsprekend betonwerk, water/riool, elektra en tegelwerk verzorgde.

Dus even rondkijken.

En de ontoereikende kennis van de Franse taal mag nooit een belemmering zijn. Al doende (sprekende) leer je het, als je maar een beetje basiskennis hebt. Ik moest het ook leren, een aantal jaren geleden in Nederland en nu in Frankrijk. Hoe langer je het begin uitstelt hoe moeilijker het wordt!

Overigens, ik vind het verstandig met het dak te beginnen. Kan je tenminste zeker zijn dat het werk dat je in huis doet niet door lekkage weer vernield wordt.

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -