Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zwembad alarm

Auteur Bericht

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#0 Geplaatst: 2007-04-27 19:18:32

Na ruim een jaar hebben vele zwembadbezitters gezamenlijk denk ik enkele miljoenen geinvesteerd in alrminsatallaties en/of ander vormen van vergroten veiligheid en bescherming tegen verdrinking.
Waar ik nou zo ontzettend benieuwd naar ben is of dit allemaal heeft geleid tot aanzienlijk minder verdrinkingen in zwembaden afgelopen jaar.
Waar kan ik deze statistiek vinden?
Weet iemand dat?
Groet
Willem

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-04-28 01:47:22

De Franse overheid is dol op statistiek. En, de Franse overheid publiceert echt alles op Internet dus alles is te vinden, mede dankzij Google natuurlijk.

Het aantal dodelijke verdrinkingen in privé-zwembaden is in 2006 nog niet afgenomen, zelfs ietsje toegenomen maar het aantal prive-zwembaden is ook fors toegenomen dus de expositie aan een potentiele verdrinking is toegenomen.

In andere landen (australie, nieuw-zeeland en USA) is het aantal verdrinkingen van kinderen in prive-zwembaden fors afgenomen na invoering van allerlei beschermende maatregelen. Helaas, na enkele jaren neemt het aantal drenkelingen weer toe. Men denkt door minder alert zijn, onverschilligheid zoals hekjes open laten staan etc.

Ik kan het alleen maar toejuichen, al die maatregelen. Ik heb als kinderarts genoeg ellende meegemaakt met dit soort dingen. Ook in NL, ook het mooie slootje bij de prachtig verbouwde boerderij en zelfs in die plastic Aldi zwembadjes. Tja, glaasje op, barbecue, mooi weer....Geen bandjes om en 1 minuut  niet opgelet, zo gaat dat.

Alles is te vinden op:www.invs.sante.fr en dan zoeken met noyades 2006

Ingrid