Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

"service" apres vente.... zucht, probleem met loodgieter

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-05-02 19:10:01

Toen wij ons huis lieten renoveren ging alles op zijn frans,

mensen kwamen afspraken niet na, kwamen soms niet eens opdagen,

enfin, we hebben het overleefd...

echter :

De loodgieter heeft het zo bont gemaakt, dat we de laatste factuur niet meer hebben voldaan ( 3.900 ), de CV is gewoon niet in orde, de druk loopt steeds terug en sommige radiatoren werken niet. Een lekkage aan de leiding heeft inmiddels een vieze bruine reuzenvlek in het plafond gemaakt.

( Niet om het een of ander: de man heeft voor meer dan 30.000 euro

aan sanitair en cv geleverd...)

Het is EEN grote lijdensweg geweest.

Inmiddels heeft hij een  bemiddelaar ingeschakeld

wij hebben hierop m.m.v. de GAN

( assurantie kantoor : we hebben een assurance juridique )

geantwoord. Afdoende dachten wij,

net stond er echter een "enge" man aan de deur, ik zag ik een flits,

veel papierwerk en stempels,

ik heb hem maar even laten staan,

ik heb geen idee wat ik hiermee aanmoet.

In een rechtzaak heb ik niet echt zin, het is OOK nog eens

onze buurman.......

Hij heeft zijn werk NIET goed gedaan,

ik heb weken met heet water toiletten doorgespoeld.

we hebben een grote lekkage gehad,

het was op de slaapkamers zo warm ( 31 graden ) dat ik dekbedden om de radiatoren heb gedaan om de temperatuur te temperen, want de ketel reageert fout/ was niet goed door hem ingesteld.

Ik ben door de badombouw heengezakt,

deze reapreerde hij met een houtje en heeeeeeeel veeeeeel kit.

Wie heeft ervaring met dit soort akelige zaken ??

Wij hebben wel kennis van zaken; mijn man is architect, we hebben zo veel van deze man geslikt.........

factuur ontvangen : we betaalden altijd de volgende dag....

ook dat helpt dus niet.

( hebben we inmiddels wel afgeleerd )

Ik word hiet bloednerveus van.

Dank voor uw adviezen :

smolders.jacqueline@wanadoo.fr

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-05-03 22:31:04

Helaas hoor ik - te - vaak dergelijke verhalen van artisans die, zo lijkt het, vooral buitenlandse klanten laten zitten.

Onlangs schreef ik voor een vriend die gedonder had met de zwembadbouwer een brief, die kennelijk heeft geholpen. Je moet de artisan via een aangetekende brief in gebreke stellen. Sommige van deze lieden schrikken daar wel van.

Hieronder de brief (pas hem even aan voor jouw geval: niet alleen te laat opgeleverd, maar ook veel malfaçons).

Wim

Monsieur,

En date du ….., je vous ai fait établir un devis de €       pour l’aménagement d’une piscine. Vous vous êtes engagé à terminer ce travail au début de l’année 2007. Lesdits travaux n’ayant pas terminé, je vous mets donc en demeure de les reprendre de huit jours.

A défaut, je me verrai contraint de saisir les tribunaux, voire de statuer le juge en référé afin qu’il me donne l’autorisation de faire exécuter les travaux par une autre entreprise à vos frais (article 1144 du code civil).

Vous remerciant, je vous prie d’agréer, Monsieur, mes salutations distinguées.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-05-04 15:18:15

Jacqueline,

Ik vind allereerst dat het assurantiekantoor dit soort brieven moet kunnen produceren en voor of namens jou moet kunnen versturen. Er zijn vele modellen en typen in omloop, op Internet en bij boekhandels. Kijk eens op de site van de Franse Consumentenbond http://www.conso.net/page/bases.1_pour_comprendre_agir.2_conseils./idyTyp-8/Action-rchthm/ .

Bij "wanprestatie" het bedrijf schriftelijk en per "recommandé AR" op de hoogte stellen van de gebreken en ze dwingen er iets aan te doen. De brief van Wim is een goed voorbeeld (dit soort brieven of links ernaar wellicht op de website?). 

Wees niet bang voor enge mannen met stempels. Zelfs een deurwaarder (huissier) kan niets zonder rechterlijke uitspraak. En die is er nog lang niet.

Een heel goed juridisch forum is www.net-iris.fr waar je je vragen eventueel kunt stellen.

Sterkte.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-05-08 16:42:33

op de brief van de juridische verzekering,

inmiddels aanmaning PLUS kosten ( 400 euro ) gekregen...

verzekering gaat nu ( en dat verbaasde mij hogelijk ) een bureau "intermediair"

uitnodigen ten einde een rapport uit te brengen over de stand van zaken.

MIJN gevboel zegt mij, dat de "tegenpartij" deze zou in moeten schakelen...

enfin, we zien wel.

fijn dat jullie zo meedenken !!

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#4 Geplaatst: 2007-05-13 20:44:21

Wij hebben een hele verbouwing achter de rug. Onze aannemer/metselaar is onze buurman en heeft prima werk verricht evenals de electricien, platrier, loodgieter en schilder. De "artisans" uit de buurt. De timmerman uit ons dorp: top kwaliteit, niemand te laat met zn werk en afspraken.

Maar nu, onze keuken bij Schmidt Cuisines gekocht, en aangezien zij ook Salles de Bains en kleedkamer-meubelen in hun pakket hebben, dachten wij een goede beslissing te zullen nemen om het hele pakket bij hun te kopen.

Het is een grote ellende geworden. Qua kwaliteit heeft Schmidt Cuisines goede meubelen, alleen de Franchise in Ales is allesbehalve professioneel. Over de pose van de keuken hebben ze bijna 7 weken gedaan, apparatuur te laat geleverd en verkeerde apparatuur geleverd, en om een lang verhaal kort te maken is het tegelwerk, het maken van de 3 douches Italiennes en het leggen van de mozaik absoluut niet naar onze verwachting. Voegwerk is lelijk, onze tegels  die fleur a fleur gelegd zouden moeten zijn zitten scheef tegen elkaar, originele onderdelen van douches en kranen verwisseld voor wat ze toevallig toch al bij zich hadden, de 2 componentenvoeg voor de mozaik niet goed schoongemaakt, dus het is hier en daar erg stroef, de colle tussen de mozaik laten komen zodat er geen plaats meer was voor de speciale voeg. Tegels verkeerd gesneden voor 'n badkamer, zodat we tekort hebben, nieuwe besteld, levertijd uiteraard, dus dat moet nog afgemaakt worden, kraan niet goed aangesloten, lekkage, tegels breken, repareren en de tegels schots en scheef (n beetje overdreven) weer terug geplakt,

1/3 moet nog betaald worden en morgen komen ze bij ons voor een vergadering met de poseur,  Denk je nou echt dat ze alles overnieuw doen? En als je een korting krijgt op de kosten, helpt dat? Je blijft met slechte kwaliteit zitten, terwijl je stevig geinvesteerd hebt voor dure tegels etc. Ik heb geen idee en we zien wel. Tekenen voor akkoord doen we niet en we zien wel morgen. Zijn wij naief geweest? Ik weet het niet. Ons Frans is goed, we hebben er met onze neus opgestaan, we hebben opgelet en toch is het gebeurd. En je leest het en denkt dit overkomt MIJ NIET. Zo zie je maar. Overkomt je dit alleen in Frankrijk en niet in NL? Ik denk het niet.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2007-05-13 23:09:34

Kleine duit in het zakje...

Als architect houd ik geregeld toezicht op de bouw en wat je ook tevoren 'goed' regelt, het gaat altijd wel een keer mis en soms goed mis. Mijn taktiek is doorgaans het werk opknippen en verdelen over veel mensen/bedrijven. Zit er een ramp artisan tussen, dan blijft de schade tenminste beperkt. Met betalen ben ik van mijn NL gewoonte afgestapt. Als je te vroeg te ruim betaalt, lok je wanprestatie uit bij de franse artisan. Zelfs een aannemer met wie ik heel goed kon werken, liet het op een gegeven moment afweten, doordat hij zelf niet aan echt goede mensen kon komen. Voorts de belangrijkste tip: laat de artisan geen 5 minuten alleen. Het is net zoiets als met kleine kinderen. Elders las ik dat een rechtzaak, eenvoudig danwel, een jaar zou duren. Neem van een ervaren persoon aan dat dat minimaal 3 jaar is en wat eenvoudig begint altijd ontaart in een onontwarbare kluwen van juridise strijd, met slechts een winnaar, mevrouw de advocaat. Vrijwel in alle gevallen is het voordeliger, het verlies te nemen. Dit 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-05-14 09:04:38

buiten de branche van theatre en horeca (heb daar geen verstand van) om heb ik nog nooit een fransman een goed stuk werk zien leveren.

dat wil niet zeggen dat ze het niet kunnen, maar ze knoeien.

een kleine vergissing, en men gaat door met de klus en het wordt één grote knoeiboel.

de nederlander zou bij de eerste vergissing proberen de vergissing weg te werken en dan pas verder te gaan, en meestal zelfs begint hij geheel opnieuw (bij duurdere projecten)

het wil niet zeggen dat het in nederland niet gebeurt, maar als je tussen de twee landen gaat kijken heb je meer kans dat zoiets in frankrijk wel gebeurt en meer kans dat zoiets in nederland niet gebeurt.

maar goed, een advies voor IEDEREEN die in frankrijk z'n droomhuis laat bouwen.....

ga bij de uitbesteding van werk aan een aannemer of kleine artisan, dat maakt geen reet uit, bovenop het werk zitten en leg het stil bij de eerste de beste fout die je ziet.

zo voorkom je drama's.

als men niet in staat is om de fout te herstellen op een voor U geruststellende manier kunt U namelijk in alle rust proberen een oplossing te vinden.

leg je het niet stil, dan gaat het werk door en wordt de olievlek alleen maar groter.

en de aannemer/artisan ? die denkt, ze zeggen er toch nix meer van, er zijn nou eenmaal toch geen andere aannemers dus ze -de klant- zijn wel wat makkelijker.

dat is het probleem in frankrijk bovenop het probleem dat men knoeit met werk, er zijn geen aannemers te vinden.

in nederland zou je bij de eerste de beste klungel het telefoonboek pakken en een nieuwe aannemer bellen, dus men kijkt wel uit, hier mag je al blij zijn als je er een kunt vinden die de telefoon opneemt.

dus...... draai je kont niet om.

iemand die een droomhuis laat bouwen met een aantal badkamers en mosaic had er wijzer aan gedaan om een nederlandse projectbegeleider in de arm te nemen en die voor haar als agent de boel in de gaten te laten houden, dat had minder gekost dan de schade nu.

er zijn voor de rijkere onder ons diverse bedrijfjes in nederland die uw (ver)bouw helemaal regelen zodat u in ale rust kunt genieten van de droom in wording.

cees.

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#7 Geplaatst: 2007-05-14 09:17:31

quote>>

iemand die een droomhuis laat bouwen met een aantal badkamers en mosaic had er wijzer aan gedaan om een nederlandse projectbegeleider in de arm te nemen en die voor haar als agent de boel in de gaten te laten houden, dat had minder gekost dan de schade nu.

er zijn voor de rijkere onder ons diverse bedrijfjes in nederland die uw (ver)bouw helemaal regelen zodat u in ale rust kunt genieten van de droom in wording.<<unquote

Beste Cees, het heeft niets te maken met een droomhuis laten bouwen en mosaic, en met of je rijk of arm bent en wel of geen geld hebt voor een Nederlandse projectbegeleider. waarom een NL bedrijfje als je de Franse taal zeer goed beheerst,

Het gaat erom dat terwijl je er met je neus BOVENOP hebt gestaan, het toch fout kan gaan.

En je kan niet 100% bij iemand blijven staan, dan maak je het werken ook onmogelijk. 

Groet, Anje

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-05-14 10:39:30

anje, het gaat me ook niet over rijk of arm, echter het feit dat armen wel alleen voor de nare gevolgen komen te staan en dat de droomhuizen van rijkeren er wellicht minder mee te maken hoeven te hebben als ze een begeleider in de arm nemen.

echter, zoals ook met jullie is gebeurt, men gelooft nog steeds in de goedkundigheid van de fransen.

lieve anje, hoe absurd het ook klinkt, geloof er maar niet in, ze bakken er nix van.

als je daar ten eerste van uit gaat dan is iedere welwillende goede aannemer een duit in het zakje, een groot mazzel.

echter, ga je er van te voren vanuit dat ze het wel kunnen des te groter is de teleurstelling mede doordat al zovele je voor zijn gegaan.

het is en blijft een feit, ook al komen er regelmatig berichten van het tegenovergestelde, ze maken er een rommeltje van.

ik verdien er mijn geld wel mee (nee ik ben geen projectbegeleider) maar het zou zoveel beter kunnen als ze hun best maar eens deden.

het heeft niets met personeelstekort te maken ook al beweren ze dat zo stellig, het is puur hun instelling.

ik heb een bedrijf gerenoveerd, twee jaar werk, het beste personeel, ik verkoop mijn goede onderneming die geboekt stond als een voorbeeld voor de fransen, en nog geen jaar later is al het personeel weg wat ik zo duurzaam opgeleid en begeleid had, weg omdat de baas er een zooi van maakte, de machines werden niet meer geolied, het personeel werd ontevreden, en men zocht een andere baas, weg, twee jaar werk.

het is hun slordigheid waar ze aan ten gronde gaan, geloof me.

kijk in de eerste de beste firma waar je komt, wat zie je, rommel, oude troep wat allang in de container hoorde, en stapels boeken open en bloot op het bureau.

nix geen georganiseerde boekenschappen, ordners op alfabet, rolotex met nummers, je zou bijna zeggen dat het nog het werken op de achterkant van het sigarenkistje is.

een vriend van ons heeft een geweldig restaurant, en al een jaar staat er een kassa op de balie waarvan niemand weet hoe het ding werkt, alleen hoe de la open gaat.

wanneer beseft me eens dat zo'n ding er is voor het gemak, dat je dat kunt koppelen aan je voorraad, dat je eens per week een stand van zaken kunt uitprinten, nee, ze knoeien maar aan.

het is geen kritiek op jouw beste anje, het is een waarschuwend woord naar diegene die nog denken te beginnen.

vele van U hebben hard gewerkt om een frans leventje te mogen gaan leiden, heel hard gewerkt, zo ook jullie neem ik aan, en ik vind het triest om te zien hoe deze hardwerkende jonge of oude lui zo door hun centen gaan.

je zegt dat je niet bovenop iemand kan gaan staan ?

leg ze dan maar eens uit dat jij de baas bent, en niet zij.

"ik betaal, dus ik bepaal" is een eenvoudig gezegde.

ze wennen er wel aan.

'als ik iemand op m'n lip heb zitten, dan ga ik zo goed m'n best doen dat hij vertouwen in me krijgt' hoorde ik een jongen zeggen, hij is al jaren bij me en verdiend een goed loon.

cees.

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#9 Geplaatst: 2007-05-14 14:53:48

Cees, dank voor je reactie en ik begrijp wat je schrijft. Een aantal dingen zoals wij zijn de baas, en wij betalen ervoor hebben we ook keer op keer laten weten en we hebben er bovenop gestaan, en ik ben een "emmerdeuse" geweest, ze hebben een aantal  dingen overnieuw moeten doen, en toch. We zijn boos geworden op de keukenboer, emails naar het hoofdkantoor, Franse vrienden hebben ter ondersteuning voor ons de vergaderingen bijgewoond. Een advocaat en een architect.

Maar ze hebben nog geld tegoed van ons, het verhaal is nog niet afgelopen, wordt vervolgt.

We hebben van vrienden hun huisje in het dorp te leen gekregen, zodat we nota bene iedere dag thuis waren.  

Maar goed de rest van de verbouwing is uitstekend gebeurd. En voor de mensen die nog hun verbouwing/opknapbeurt willen laten doen:

Ga niet weg, dwz een paar weken naar NL of elders.

Blijf er bovenop zitten.

Praat met buren en bekenden en vraag naar goede Artisans, bekijk het werk van deze mensen en praat met de opdrachtgevers.

Koop je een keuken? OK, maar laat de pose over aan een goede timmerman.

Nieuwe badkamer nodig? Koop je spullen zelf in en zoek goede Carreleurs, loodgieters en electriciens. Zg Maitre Carreleur, etc.

Laat vooral grote ketens zoals Schmidt, Mobalpa het werk niet uitvoeren. Ze willen er te veel aan verdienen en nemen 2de of 3de rangs ambachtslieden in de arm. Deze mensen zijn geen vakmensen.

Betaal niet alles en zeker niet vooruit. Hou een bedrag achter de hand.

Men heeft  nog geld tegoed van ons, het verhaal is nog niet afgelopen en wordt vervolgt. Voorlopig hou ik het hierbij.

Anje

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#10 Geplaatst: 2007-05-15 09:29:00

Beste forumleden,

Cees schetst naar mijn mening wel een goed beeld van wat de gangbare praktijk is.
Maar hoe herken je nu een goede aannemer c.q. vakman.
Met aannemer bedoel ik dan degen die de organisatie en de planning van de (ver)bouw in de hand moet gaan nemen, zorgen dat de materialen en diversen vaklieden op het juiste moment aanwezig zijn enz. enz.
Inderdaad er is weinig hoop als bedrijf en het bureau van de man er zo uit ziet als Cees schetst, daar zou je dus op kunnen letten als je op zoek gaat naar een aannemer.

Vaklieden kan je naar mijn mening ook snel herkennen ze hebben meestal een busje met gereedschap en klein materiaal is het in dat busje een grote puihoop en is zijn gereedschap slecht onderhouden en zit het onder de cement, lijm en pur-schuim dan kan je er vergif op innemen dat er geen vakman maar een prutser voor is gereden.
Zelf heb ik ooit (in Nederland) bij groot gerenommeerd stukadoorsbedrijf afgesproken dat men een vakman voor een kleine maar esthetisch belangrijke klus zou sturen.
Toen op de bewuste morgen een man in een witte overall met smerige kuipen en slecht onderhouden gereedschap verscheen heb ik hem doodleuk terug naar zijn baas gestuurd.
Direct ook zijn baas gebeld en mijn beklag gedaan, hij gaf me nog gelijk ook, de volgende dag stond er een collega met keurig gereedschap en twee splinter nieuwe kuipen op de stoep.
Op mijn vraag '' twee nieuwe kuipen: was er wat mis met je oude kuipen'' grote grijns op z’n gezicht, en als antwoord: er was niks mis met mijn oude kuipen maar mijn baas vond het verstandiger dat ik twee nieuwe mee nam.
Naderhand nog meerder malen verschillende vakmensen van dat bedrijf over de vloer gehad zonder een enkel probleem.

Hoewel ik wel een keer met stomheid geslagen was:
Ik had met het bedrijf afgesproken een afwerkvloer van 8cm maken te in een ruimte waar vloerverwarming was gelegd, ook afgesproken dat ik zelf de vloerspecie zou maken en naar binnen zou brengen zodat er maar één goede vloerstukadoor nodig zou zijn.
Er verscheen een man die voldeed aan mijn verwachtingen en we gingen aan het werk, ik aan het sjouwen hij op zijn knieën de vloer afrijen en schuren, naar een uurtje koffie, zegt hij tegen me ''kan je me even overeind helpen want ik heb net vorige maand twee nieuwe kniegewrichten gekregen'', hij was net twee dagen aan het werk.
Een sterk staaltje van arbeid hervatting na bijna invaliditeit vond ik, ik voelde me ook wat schuldig moet ik zeggen en heb maar wat rustige aan gedaan met het naar binnen brengen van de vloerspecie, en die vloer zag er fantastisch uit dank zij een vakman met goed onderhouden gereedschap en twee nieuwe knieën.

Rob van der Veer

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-05-18 15:27:39

lieverds !!

We zaten er bovenop

we waren erbij

mijn man is architect...

dit soort zaken ( na montage ) KAN je niet aan zien komen, helaas.

de cv ( teruglopen van de druk ) is slechts te konstateren NA plaatsing....

Met heet waret doorspoelen ( toilet ) merkbaar na weeeken,

o, ja, de lekkage ging aanmerkelijk vlugger ;-)

uitgebleekte vlekken in de eiken vloeren, duurt ook even....

ik WEET dat er moeilijk aan (vak)mensen te komen is, maar dan moet men het werk weigeren, dat kan ook, we zijn dat ook tegengekomen, vervelend, maar dan weet je waar je aan toe bent.

iedereen is met stomheid geslagen : we deden 9 maanden over de verbouwing.

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#12 Geplaatst: 2007-05-19 09:57:56

Hallo allemaal en Marie-Therese,

Nou mijn verhaal heeft een vervolg. 2 weken geleden zijn de panelen, planken en ladenkastjes, etc. voor onze dressing geleverd. Het duurde zoals gewoonlijk voordat de poseur gevonden was, want degene van de keuken en badkamer wilden we niet meer terug. Maar goed, afgelopen woensdag is de poseur gekomen, was 45 min. te vroeg!!

We hebben hem met samengeknepen tenen begroet, kopje koffie en beginnen.

Langverhaal kort verhaal, na veel gediscusieer dat het niet de bedoeling is om  onze kasten in elkaar te prutsen, maar  zoals we 'm besteld hebben, en dat de poten direct onder de ladenkasten worden geplaatst en niet met een plank ertussen die toch "over" was, is gisteren onze "poseur***" naar huis gegaan, want de legplanken zijn te diep (2cm) precies de afmeting die de achterwant in de diepte inneemt, de achterwanden kunnen niet in de zijpanelen geschoven worden, want de gleuven daarvoor ontbreken. Er ontbreekt een compleet achterwand-paneel et. etc.

Om 14.00 ben ik gisteren naar Ales gereden naar Sch..t Cuisines om de gebreken en nalatigheden uit te leggen, fabriek was gesloten, maandag wordt gebeld, verkoop dame met de handen in het haar en poseur gebeld dat hij niet verder hoeft en langs de zaak moet komen.

Op de bon de commande staat alles goed omschreven, legplanken "reduite de 2 cm", gleuven voor de achterwand, en toch is alles fout. Hier heb je geen vat op en het gebeurd, zoals alles geberud is.

We zetten gezellig ons bed in de slaapkamer, ik schuif mijn kledingrekken weer de kamer in, pak de boekenkastjes van Ikea en gebruik deze weer als legkast, zoals de afgelopen 9 maanden en gaan lekker slapen. Onze kleedkamer is een wirwar aan panelen en hout. Klaar voor een volgende start.

Maandag ga ik naar de UFC Que Choisir in Ales om te bespreken wat we kunnen doen. Want 3x is scheepsrecht: keuken, badkamers EN de dressing?

De maat is vol, we hebben weliswaar nog niet alles betaald, maar intussen voor alles wel een aanzienlijke som.

*** Poseur is o.a. GO geweest bij  Club Med, en hij heeft in Nice, Cannes en Monte-Carlo Cartier, Rolex etc. horloges verkocht. Is naar Ales verhuisd met copine wegens enige vage problemen aan de Cote d'Azur............ Het is een Boschnisch Servier, woont al 40 jaar in Frijk, en heeft op zn visitekaartje een Franse achternaam, St. Martin, haha. Bij onze keukenzaak heeft hij een echte achternaam, Stevanovich ofzoiets.

Hij heeft een spiksplinternieuwe Renault Kangoo, uitgerust met Black and Decker

boren en zaagmachines. uitgebreide gereedschapskoffers, ladders en dies meer.

Als iemand nog een poseur nodig heeft, ken ik een kleurrijk figuur.

Goed, het is mooi weer, we zijn gezond en gelukkig, en we zien wel weer. Met onze buurman-aannemer-metselaar zijn we zeer tevreden en drinken apero's bij elkaar. En dat is ook heel veel waard.

Zijn 3 jachthonden zitten in 2 kennels en blaften zich 's nachts een ongeluk, maar daar is wat op gevonden, tijdens een gesprekje tussen buurman en mij tijdens een geschikt ogenblik: iedere 15 minuten gaat de "hondendouche" af in de hokken (tijdklokje van Gardena), en  wel van 21.00 tot 07.00 uur, zodat de 's nachts in hun hokken blijven, bang voor het water. In deze streken natuurlijk wel een waterverspilling, maar goed, het is stil in de nacht.

Prettig week-end en een groet, Anje

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#13 Geplaatst: 2007-05-23 21:49:16

Als ik de verhalen van Anje en Marie-Thérèse lees dan moet ik zeggen: hebben wij alleen geluk gehad met onze annemer (dak en gevel)?

- Ieder dag op tijd

- fouten meteen hersteld of in overleg een oplossing gevonden

- onvoorziene dingen die hij tijdens het werk tegenkwam meteen besproken

- meer- en minderwerk eerlijk verrekend.

En er zijn nog een aantal dingen waarvan ik gewoon verbaasd stond. Weliswaar oude machines, maar keurig onderhouden en vakkundig gebruikt.

Trouwens, badkamer laten aanleggen:

Onze buurvrouw heeft gewoon een aannemer in de arm genomen, de spullen (Grohe, Geberit, Duscholux) samen met hem bij de groothandel uitgezocht waar hij speciale prijzen kan bedingen. Die man had metselaars, tegelzetters en een timmerman in zijn bedrijf, voor het leidingwerk heeft hij een elektricien en een loodgieter ingehuurd.

Ja, zij heeft negen maanden op het begin moeten wachten, en na twee weken was alles klaar. Een verkeerd geleverd deurslot werd pas na weken vervangen, maar dat was alles.

Zo kan het dus ook.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2007-05-25 16:20:46

wellicht is zo een bemiddelaar* voor jou ook aan te raden ??

hier is alles erg erg stil geworden,

nou ja haast hebben we niet,

hoewel ik zaken graag achter de rug zou hebben.

* intermediar die fouten en gebreken konstateert

en die een bindend advies geeft.....

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#15 Geplaatst: 2007-05-29 22:02:48

Hallo Marie-Therese,

Kijk eens op: http://www.quechoisir.org/Position.jsp;jsessionid=
62E97308E2EDBCE97A9E106E430E6EF0.tomcat-1?soustype=action+locale&catgen=NOSACTIONSLOCALES

Wij zijn vandaag naar de UFC Que Choisir Ales geweest, en hebben copies van al onze Bon de Commandes, rekeningen en email-verkeer overhandigd tesamen met onze geschiedenis bij Sch.idt Cuisines Ales.

Mevrouw heeft ons dossier geopend en volgende week dinsdag of heel misschien as donderdag gaat er een aangetekende brief naar Sch.idt Cuisines Ales toe, met daarin vermeld onze grieven en wensen hoe wij alles geregeld zouden willen hebben.

Aangezien ons aankoopbedrag boven een bepaald bedrag ligt, is er kans, als zij niet mee willen werken, dat het een rechtszaak zou kunnen worden.

Als wij in het gelijk worden gesteld, zijn ze aardig de sigaar.

Meestal laten bedrijven het niet zo ver komen.

Ook wordt er gezocht naar een expert die het werk komt beoordelen.

Vandaag 2 emails ontvangen van keukenzaak, o.a. of we bij hen op de zaak willen komen voor een gesprek om een modus te vinden om de problemen op te lossen. Alsof ze het ruiken. We zien wel wsat zij te bieden hebben.

Mocht je verder nog dingen willen weten, email mij dan eventjes.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#16 Geplaatst: 2007-05-29 22:26:07

Anje,

over het algemeen ben ik niet zo zakelijk, maar:

of we bij hen op de zaak willen komen voor een gesprek

Dat is toch van het gekke! Ik zou voorstellen:

zij komen bij jullie, zij willen toch iets regelen, zij dienen zich te excuseren, zij dienen probleemoplossingen aan te dragen.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-05-29 23:05:42

geheel met cristiaan eens.

al is het om de hoek die zaak, laat je niet in de hoek zetten.

vergeet niet het gezegde "ik betaal dus ik bepaal"

als hun een gesprek met je aan willen gaan kunnen ze dat op jouw terrein doen.

anje, zakenlieden zijn niet achterlijk, een thuiswedstrijd is altijd makkelijker dan uit.

op hun bureau kunnen ze je makkelijk ergens heen praten waar je eenmaal thuis, bij het aanzien van je keuken, op terug zou willen komen, of erger nog, spijt van krijgt.

laat ze naar jouw toe komen, en jij bent daar de sterkste, JIJ kunt ze daar op hun fouten wijzen, JIJ kunt dwingen om eenbeter afhandeling.

dat is pure psychologie anje, je tuint er in op hun bureau.

ik zou er nog een schepje bovenop willen doen, zorg dat je niet alleen bent, vraag desnoods een handige pief je bij te staan.

bel hem op, laat hem eerder komen, loop door het huis, laat hem alle gebreken zien zodat tie weet wat hij in de aanval kan zeggen, en zorg er voor dat tie je bijvalt als je stottert.

jij hebt verdorie het volste recht !

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2007-05-29 23:11:17

oh ja, nog wat....

wat niet onbelangrijk is om te weten, maar praat je mondje niet voorbij....

ieder bedrijf is verzekerd.

als hun er aan tekort komen, hoe dan ook, al moeten ze de hele mikmak er uit halen en opnieuw plaatsen, nieuwe keuken, nieuwe aanleg, wat dan ook, ze kunnen dit bij hun verzekering opgeven.

ik werk zelf in gevallen als dit, zelfs schade gevallen opknappen van voorgaande prutsers, en de rekening gaat naar ???? de verzekering!

hou dat in je achterhoofd, jij bent de gedupeerde, en jij kunt dwingen.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#19 Geplaatst: 2007-05-30 09:46:38

Beste Anje,

of moet ik zeggen: arme Anje?

Wat Cees in het vooruitzicht stelt lijkt op het eerste gezicht inderdaad rigoureus: alles eruit en nieuw laten doen!

Ook als je dat niet wilt, is het als eis misschien goed, volgens de regel 250% eisen om 100% te krijgen.

Maar ik geef ook te overwegen (mijn redenedring is niet noodzakelijkerwijze ook de jouwe):

De rompslomp van een tweede verbowing ben je na een paar weken vergeten, maar als je met prutswerk blijft zitten erger je je jarenlang, iedere dag!

Lijkt een beetje op het Engelse gezegde:

Quality is still remembered long after price is forgotten.

In ieder geval sterkte, zowel met het gesprek (bij JOUW in huis) en de verdere afwikkeling.

Christian v.K.

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#20 Geplaatst: 2007-05-30 10:37:17

Beste Christian, zeg maar gerust Beste Anje, want arme Anje ben ik niet hoor, we zijn zeer  optimischtisch. Ik weet zeker dat we later spijt krijgen als we nu geen actie ondernemen. En ja, natuurlijk zie ik er tegenop dat eventueel, misschien de badkamers weer opnieuw betegeld moeten worden, weer die stofrommel, mensen in je huis, gehak, geboor en herrie.

We hebben echt heel veel geprobeerd, emails, telefoontjes, bezoeken aan de winkel zelf natuurlijk. Aardig blijven, proberen redelijk te blijven, zakelijk blijven en niet de emoties proberen  mee laten te spelen, heel boos worden, nou ja met het gevolg dat de 2 verkopers niet meer aan de telefoon willen komen, omdat ze het zelf ook niet meer weten denk ik.

Maar... gisteren 'n email gekregen of we naar de winkel willen komen om de oplossingen te bespreken die zij hebben om ons werk hier thuis af te maken. Ik ben benieuwd.

Bij de UFC vonden ze het nogal een grote zaak. we zien wel. En natuurlijk in alle redelijkheid.

Dus beste Christian, dank voor je bemoedigende woorden en mijn verhaal wordt vervolgd.

Groet, Anje

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2007-06-06 18:39:18

gelukkig hebben we een assurance juridique,

komt prima van pas, kost 70 euro per jaar, alles gaat nu via de GAN, nog wel spannend maar we staan er niet alleen voor.

we hebben loodgieter NOGMAALS geinformeerd: als het morgen gemaakt wordt, wordt het overmorgen betaald.... vind ik nog steeds schappelijk na alle ellende.

heb jij niet zo'n verzekering....toevallig Anje ??

Vaak zit ie bij je huisverzekering...kijk maar even, zou handig zijn !!

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#22 Geplaatst: 2007-06-07 21:45:00

Wij hebben gelukkig een assurance juridique. Of we dit nodig zullen hebben: ik weet het niet, want het begint er bij ons op te lijken dat het allemaal in orde komt, Sch.idt Cuisines is vanaag langs geweest met een Maitre Carreleur, de boel bekeken, en volgende week wordt al het werk afgemaakt. Reparaties en breekwerk heb ik gezegd kan in October gedaan worden. Eerst een rustige zomer met kinderen en vrienden.

Wij hebben ze wel geinformeerd dat we bij  UFC Que Choisir een bezoek hebben afgelegd en de procedure in gang hebben gebracht. Wellicht heeft dit geholpen.

Enfin nooit de moed verliezen. Het is niet leuk om telkens zo boos te worden en te zijn zoals je eigenlijk niet wilt, maar het is soms helaas wel nodig.

Groeten, Anje

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#23 Geplaatst: 2007-06-08 21:11:05

Gefeliciteerd Anje,

het was dus toch een bespreking in jullie huis!

Doet mij denken aan een soortgelijk verhaal. Ik heb aan het verzekeringsbedrijf waarover ik wilde klagen een lijst met alle relevante punten opgestuurd, en of zij konden bevestigen dat dit juist was - want ik wilde bij de ombudsman niet met onjuiste gegevens voor de dag komen. Je weet niet hoe snel zij een voor mij gunstige regeling aangeboden hebben!

Christian von Klösterlein

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#24 Geplaatst: 2007-06-16 22:26:54

Dank voor je felicitaties, Christian, en er is intussen een "echte" Carreleur geweest om 1 van de badkamers die nog niet af was, af te maken. Keurig tegelwerk, geen geknoei op de vloer, met andere woorden we zijn helemaal blij.

En....as maandag komt Sch.idt Cuisines Ales met een menuisier om de sinds 4 weken geleden half in elkaar gezette kleedkasten te bekijken en deze dusdanig te bewerken dat deze in elkaar gezet kunnen worden, weliswaar in zijn eigen atelier, maar goed, het eind van alle ellende is in zicht. Afgelopen vrijdag alweer met een bezoek vereerd door Sch.idt Cuisines Ales.

Intussen loopt de procedure bij UFC Que Choisir Ales gewoon door, de 1ste aangetekende brief is vorige week bij hen aangekomen. We doen er niet geheimzinnig over, het wordt door ons openlijk besproken. De directeur van bovengenoemd bedrijf heeft zijn personeel verboden om "grote" opdrachten zoals de onze niet meer aan te nemen. Goed voor de Franse economie?? Hij verblijft intussen in St Tropez voor een korte vakantie.

Ook de poseur die een aantal originele onderdelen van douches, kranen en mengkranen heeft vervangen door rommel die hij toevallig bij zich had, komt dat keurig terugbrengen. Vraag niet hoe ik dat geregeld heb, ik schaam me daar een (heel klein) beetje voor, maar het heeft wel geholpen. 

Prettige zondag morgen en een groet van Anje 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#25 Geplaatst: 2007-06-18 17:31:37

Anje,

ik zou graag muisje hebben willen spelen tijdens het werk van de échte carreleur, en later ook van de échte menuisier. Ik had graag hun commentaren op het eerder geleverde werk willen horen!

Kan je mij privé mailen hoe jij dat geregeld hebt met de poseur/voleur van de douchekranen? Heeft hij zich niet geschaamd?

Verder success!

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2007-08-28 16:26:26

e.e.a. krijgt een vervolg: voor de 3e keer deurwaarder aan de deur gehad en wat nu ??

de rollen worden OMgedraaid: WIJ moeten een deurwaarder voor ONS inhuren, DIE huurt een deskundige in ( dat mijn man een architect is is van nul en generlei waarde blijkbaar ) dan komt daar een rapport van, dat gaat naar de (k)loodgieter

en dan: AU TRIBUNAL.

nou nou, dat wordt wel een feestje, de 4000 euro worden zo wel opgemaakt door allerlei andere instellingen.

Hoe werkt nou zoiets ?? Dat is toch niet redelijk ?? Kan ik die gemaakte kosten dan weer verhalen op de loodgioeter ??

Tribunal: ik kwam hierheen om rustig te wonen.....getver, ik wil dit helemaal niet.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#27 Geplaatst: 2007-09-01 19:32:50

Kennelijk heb je je 'oplossing' alleen gezocht in mondelinge contacten met de artisans. Er staan ook wegen open om slecht presterende artisans tot de orde te roepen: aangetekende brieven, consumentenorganisaties en eventueel deurwaarders of advocaten (over die laatste beroepsgroep is al het nodige in dit forum gemeld). In Frankrijk zijn dit soort redmiddelen helaas veel gebruikelijker dan in Nederland. Alleen boos worden en mopperen brengen je niet veel verder.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2008-02-29 16:43:26

het is inmiddels maart ( morgen ) 2008, de problemen duren nu DRIE jaar,

geen verwarming in een gedeelte van het huis ( resultaat leidingen kapotgevroren: lekkage )wat daardoor niet te gebruiken is ...MAAR er schijnt licht aan het einde van de tunnel.....

nadat WIJ ( op aanraden van de GAN ) de deurwaarder niet hadden betaald, hadden we het eigenlijk verbruid...dat moet nl. officiëel WEL, maar ( jaja ) de rechter vond dat wij buitenlanders dat allemaal niet konden weten en omdat Mr. architecte was....

wij kregen alsnog een expert toegewezen: en ja hoor maandagmorgen 10 uur:

loodgieter, advokaat, expert en mijn man ( hij zei jij gaat maar even weg, gelijk had ie, ik ben nl. zooooo kwaad ).

De lijst van 12 punten voorgelegd, alles gefotografeerd en tot 12 uur overleg:

de loodgieter komt as week voor de 1e reparaties.....

inmiddels hebben we 1200 euro aan het tribunal moeten betalen ( geen idee waarvoor ) en de advokaatkosten beginnen uit meer dan 3 cijfers te bestaan...

hoe alles moet worden opgelost ...geen idee, maar je moet hier een lange adem hebben.

Even een tip: als je ooit een deurwaarder op je dak krijgt MOET je betalen, echter in een geschil kan je ZELF beter een expert aanvragen die de zaken in ogenschouw komt nemen, dat is een bindend advies !!

Scheelt nogal wat in tijd en energie.

wordt vervolgd.