Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Freelancen in Frankrijk: doen of niet doen?

Auteur Bericht

avatar#4472
Stephanie
Berichten: 3
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-05-06 19:02:37

Hallo allemaal,

Ik ga komende zomer naar Frankrijk verhuizen en zit er over na te denken om te gaan freelancen. In Nederland verricht ik freelance werkzaamheden voor Nederlandse bedrijven, en ik vraag me af waar ik allemaal aan moet denken als ik dit werk in Frankrijk voortzet. Verder zou ik, als taaldocent, Engelse of Nederlandse les willen geven aan volwassenen of bijlessen aan scholieren.

Wie heeft ervaring als freelancer in Frankrijk en kan mij vertellen waar ik allemaal aan moet denken? Hoe zit het met sociale zekerheid als freelancer in Frankrijk, en wat zijn de voor- en nadelen van een werkgever in Nederland?

Groetjes Stephanie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-05-07 11:38:36

Op deze website is informatie over het beginnen van een bedrijf(je) in Frankrijk of het gaan werken als vrije beroeper.

Ga even naar http://infofrankrijk.com/pagina/Een+Frans+bedrijf%28je%29+oprichten/1013/#1013

Wim

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2007-05-07 13:31:45

Natuurlijk doen! De informatie die Wim aangeeft is een eerste begin. Het is allemaal een beetje bureaucratisch in Frankrijk, maar niet ondoenlijk.

Inschrijven in Frankrijk als freelancer, dan gewoon blijven doorwerken voor Nederlandse klanten en er dan langzamerhand Franse klantjes bij sprokkelen. Je moet dan vanaf het begin wel sociale lasten betalen. Maar dan zijn ook gelijk o.a. je pensioen en ziektekostenverzekering geregeld. Het is een beetje een gedoe met papierwerk, maar dan werk je ook prettig, namelijk helemaal binnen de wet. Als je meer hulp nodig hebt, kun je me prive mailen. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-05-08 23:52:54

zoek ook eens in het forum

topic_redirect.php?topic=1857/?searchString=docent

geeft wat valkuilen en barrieres om docent te worden, onmogelijk is het niet volgend de gegeven informatie maar zeker niet gemakkelijk.

Een netwerk is echter erg belangrijk in LDF, steek daar ook tijd en energie in, kennis van Franse taal en cultuur zijn dan grote voordelen zo niet vereisten.

JP