Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rijden met frans kenteken in frankrijk door.....niet-inwoner van frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-05-18 15:31:58

dat mag dus volgens mij niet, vrienden van ons beweren van wel.

ik maak me daar dan toch zorgen over !!!

ze zeggen : maar we hebben ons kunnen verzekeren....

toch denk ik, dat bij een ongeval e.e.a. wel eens heel vervelend uit zou kunnen pakken.

hopelijk heb ik ongelijk ??!!

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-05-18 20:54:12

Volgens mij mag het wel. En , de site van onze Wim Bavelaar is ech `<à jour>.  Ik ga er vanuit dat je de auto in FR gekocht hebt of officieel hebt ingevoerd vanuit NL.

Hierbij dus geknipt en geplakt van WB:

Verder is er de mogelijkheid om in Frankrijk een Franse auto te kopen, ook als men in Nederland woont. De auto wordt dan gebruikt als vervoermiddel tijdens de vakanties in het tweede huis in Frankrijk. Men kan bij de prefecture een carte grise krijgen als men aantoont (via een rekening van de EDF bijvoorbeeld) dan men over een adres in Frankrijk beschikt. Ook is het mogelijk om deze auto te verzekeren bij een Franse maatschappij. Een goede raad: als men niet permanent in Frankrijk woont, ga dan vooral niet met een Franse auto rondrijden in Nederland. Belastingdienst/douane kunnen bij de constatering dat een Nederlander met een Franse auto rijdt, bijzonder moeilijk doen: btw betalen, bpm betalen, boete betalen. Zo'n grap kan in de duizenden euro's lopen. Wie kan aantonen dat zijn vaste woonplaats Frankrijk is (bewijs van uitschrijving uit Nederland, bewijs van de Mairie in Frankrijk dat je ingeschreven bent en eventueel nota's van de EDF e.d.).

Ingrid


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-05-25 16:16:20

ik ben een oen, had niet goed gezocht, dankjewel !!