Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Is een Nederlander ook een Apprentis ?

Auteur Bericht

avatar#4085
Juliėtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#0 Geplaatst: 2007-05-20 20:10:15

Dag allemaal,

Ik heb nog 2 vraagjes !

1. Ik heb een jong, Nederlands rijbewijs, in Nederland hoef ik geen A-sticker achterop mijn auto te plakken, moet ik dit wel zodra mijn auto op Franse kentekens staat? Ik heb mijn rijbewijs sinds november j.l.

2. Hoe zit dat eigenlijk met mijn Nederlandse rijbewijs? Mag ik hiermee blijven rijden ookal woon ik in Frankrijk en heb ik een Franse auto met Franse verzekering?

De Fransen hebben een puntenrijbewijs en verliezen punten als hun auto geflitst worden, ik kan me voorstellen dat ze met mijn Nederlandse rijbewijs niets kunnen?

(Ik heb een kaart-rijbewijs en die zou ik niet graag kwijtraken!)

Dank!

Juliëtte

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-05-21 10:39:45

binnen de europeesche uni is ieder rijbewijs geldig als je in een van die landen woont en werkt.

dus je kunt gewoon je nederlandse rijbewijs houden, ook al dringt men er in frankrijk op aan die in te wisselen voor een franse.

je hebt immers ook je nederlandse paspoort, en die hoef je ook niet om te wisselen.

met je nl rijbewijs heb je dus geen A nodig.

ga je je rijbewijs vervangen voor een franse dan val je automatisch in het franse systeem en verlies je punten bij een overtreding, en krijg die ook weer terug.

(het is een goed systeem hoor, zou ook in nederland moeten, dan leer je fatsoenlijk te rijden)

cees.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2007-05-21 18:45:10

Niet helemaal juist. Als je geflitst wordt wordt er een pv opgesteld op naam van degene die (bovenaan) op de carte grise staat. En wat voor rijbewijs diegene ook heeft, hij/zij raakt x punten kwijt. Die punten zijn natuurlijk gewoon maar een database en dus fictief, op een Frans rijbewijs "staan" geen punten die men "eraf" zou kunnen halen.

Anders zou het te makkelijk zijn ook voor de Fransen zelf: ruil je rijbewijs maar om voor een willekeurig ander EU-rijbewijs en je raakt geen punten meer kwijt - dat werkt dus niet.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2007-05-21 21:36:35

Sommige gendarmes eisen dat een Nederlander die permanent in Frankrijk woont zijn NL rijbewijs inruilt voor een FR rijbewijs, zeker als de houder van het rijbewijs een verkeersovertreding heeft begaan die vatbaar is voor het opleggen van rijbewijspunten.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-05-21 22:36:36

Het is niet (meer) nodig je Nederlandse (want EU-) rijbewijs in te wisselen voor een Frans rijbewijs na een jaar als "résident". Vroeger wel maar is een jaar of 6 geleden afgeschaft.

Voordeel Frans rijbewijs: ik kreeg er automatisch het recht om een motorfiets t/m 125 cc te besturen gratis bij. Handig, met die Solexen...

Steven

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#5 Geplaatst: 2007-05-22 05:52:52

Salut Juliėtte,

Bij mij was het een keten van administratieve logica. Bij de verfransing van mijn oude brik (aanvraag Carte Grise) hoorde automatisch de verfransing van de autoverzekering. (Beide acties pakten voordelig uit.) De verzekeringsmaatschappij verzocht/eiste een verfransing van mijn NL-rijbewijs.

Groet, Ben

PS

Het puntensysteem maakt mijn rijgedrag wat "meetbaarder" en daardoor zeker niet slechter. Ik ben ooit keer vier punten kwijt geraakt, maar die zijn er -na enig gesteggel- weer bij gezet.

B.

avatar#4085
Juliėtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#6 Geplaatst: 2007-05-22 18:06:29

Bonjour à tous,

Bedankt voor de nuttige info en wat het kleine-motorfiets-verhaal betreft, dan is die vraag gelijk voor mij beantwoord!

Ik hoor ook geluiden over de (willekeur van de) gendarmes, ik heb ook nog eens te maken met de Italiaanse politie omdat ik bijna op de grens met Italië woon. Uit ervaring (-s verhalen) weet ik dat deze mannetjes behoorlijk irritant kunnen zijn, met name naar Fransen toe.

Ik hoop dus maar dat zij geen problemen zullen maken dat niet alles helemaal Frans is...

Juliëtte