Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Koffie met gebak

Auteur Bericht

avatar#3281
Gerti
Berichten: 4
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2007-05-20 20:36:09

Beste forumleden,

Halverwege juli 2007 hopen wij de deuren van onze Galerie/Interieurzaak te kunnen openen. Nu loop ik met de gedachte om in de toekomst in de Galerie en/of tuin ook koffie met gebak te serveren (of een theeschenkerij of zoiets dergelijks te beginnen, deze plannen bevinden zich nog in de brainstormfase). Kan iemand mij vertellen of je zonder enigerlei vergunning koffie/thee met gebak tegen een kleine vergoeding mag servreren/verkopen? Of heb je hier vergunningen voor nodig en welke dan en hoe kom je daaraan?

Wanneer de definitieve datum bekend is voor de opening van de galerie zullen we -indien dit gewaardeerd wordt door moderator en forumleden- een uitnodiging plaatsen op het forum, want u bent van harte welkom op de opening of daarna!

Hopelijk kan iemand mij aan meer informatie betreffende het wel / geen vergunningen helpen. Alvast hartelijk dank,

Gerti van Stijn

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2007-05-21 15:28:54

Helaas, dat mag niet. Frankrijk is een bureaucratisch land met oneindig veel regels. Er is dus een licence petite restaurant nodig om dranken en snacks te verkopen aan passanten. De meest simpele is een Licence I, die is geldig zolang er geen alcohol wordt geschonken, anders kom je in Licenties II, II, IV (oplopende alcoholpercentages). Om zo'n licentie te bemachtigen is het nodig om aangifte te doen van de voorgenomen verkoop van hapjes/drankjes bij de gemeente. De gemeente zal eisen dat er een inschrijving wordt getoond in het RCS (vergelijkbaar met de Nederlandse KvK-inschrijving). Als de gemeente tevreden is dan kun je met je attestation naar de Douane en daar je licentie ophalen.

Nu is het zo dat je voor de Gelerie ook al een RCS-inschrijving moet hebben. Ik neem aan dat jullie die hebben of dat jullie op het punt staan om een dergelijke aanvraag te gaan doen (anders kun je niet open halverwege juli). Als je bij de inschrijving nu slim bent, dan geef je de theeschenkerij op als secundaire activiteit onder de primaire activiteit van de verkoop van kunst/interieur-artikelen, met name bedoeld als verkoopondersteuning. Let op: dat vereist een zeer zorgvuldige formulering zodat je precies binnen de bureaucratische hokjes blijft.

Als je meer wil weten over dit onderwerp staat er vanalles op deze website, of anders moet je me maar even mailen.

Wim

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2007-05-21 15:59:57

Natuurlijk is Frankrijk bureaucratisch, maar hiervoor heb je in NL ongetwijfeld ook een vergunning nodig.