Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

spierballen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-05-21 10:53:45

beste allemaal 

regelmatig lees je op dit forum, en waarschijnlijk ook op andere, over soms wel tragische gebeurtenissen met de fransen.

aannemers, kentekenbewijs overschrijven, notarissen, gemeentehuizen, ect ect.

ik heb het vermoeden dat veel mensen met een aangelegde franse charme te werk gaan.

" we komen uit nederland, en gaan in een bisonder fransch land wonen waar de menschen toch zo aardig en vooral rustig zijn, geweldig segh"

daar komt men echter snel van terug wanneer er een keukenapparaat gerepareerd moet worden, of een badkamer verbouwd.

toch, men gaat op de elegante franse manier aan het corresponderen en zie daar, de aannemer hervat zijn "geklungel" en men is zeer tevreden.

beste mensen, dat de fransen zo willen leven is hun goed recht, en dat dat rustiek en charmant is vind ik heel leuk, maar om wille van uw ergenis hoeft U er niet aan mee te doen.

ik zou iedereen aanraden een beetje meer spierballentaal te gebruiken, voor er echt ellende ontstaat, dit voorkomt gevallen die bijna te onwaar zijn en hier op dit forum staan opgeschreven.

ik wil niet zeggen dat als je een keer scheld dat het dan wel goed gaat, maar dat je duidelijk wél kunt laten weten dat die gein met hun laxe cultuur niet binnen jouw factuurregels liggen.

nogmaals zeg ik de nederlandse stelling "ik betaal dus ik bepaal"

ze wennen er wel aan, en geloof me, als ze eenmaal jouw werkwijze kennen gaan ze het nog waarderen ook.

tenslotte is iedereen er bij gebaat dat het werk snel en soepel verloopt.

cees.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-05-21 17:22:23

Een andere tip is: voorkomen is beter dan genezen. Vraag aan je collega's, dorpsgenoten of wie dan ook wie je het beste kan nemen (niet alleen op een forum van Nederlanders dus), en neem niet de goedkoopste beunhaas maar een gerenommeerd bedrijf.

Gaat het dan toch mis dan zie boven.

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#2 Geplaatst: 2007-05-22 05:57:02

Salut,

Ik blijf mezelf. Is dat ook goed?

B.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#3 Geplaatst: 2007-05-22 09:37:32

Eens met Cees!

Nu heb ik het geluk dat mijn vrouw française is en af en toe eens "flink tekeer" ging tegen onze aannemer of zijn personeel als ze weer eens een flater begingen (om het nog maar mild te beschrijven).

In het begin dacht ik nog, dat moet je niet doen, zo maak je ze alleen maar kwaad.

Dat hadden ze al snel in de gaten, en ze wilden eigenlijk alleen nog maar met mij praten want ja...dat was toch wel een stuk gemoedelijker.

Totdat ik het dan toch ook spuugzat was (al die loze beloftes dat ze het vanaf nu beter gingen doen) en ze op dezelfde toon aan ging spreken als dat mijn vrouw deed.

En ziedaar. Uiteindelijk werden ze een stuk serieuzer. Maar we moesten er wel tot op het einde bovenop blijven.

Laat zien en horen wat je wilt, en inderdaad, herinner ze eraan dat jij betaalt (of niet).

De kwaliteit en service werd een stuk beter.

En eerlijk gezegd, werden ze niet eens onaangenamer. Eerder het tegenovergestelde. Misschien bang dat "madame" anders misschien weer "en colère" zou zijn.

Arthur

(overigens hoor ik van AL onze vrienden (allemaal fransen pur sang) die met aannemers of ouvriers te doen hebben, dat ze het zo aanpakken. Simpelweg omdat je dan nog kans hebt dat het uiteindelijk nog goed gaat komen...helaas)

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2007-05-24 11:18:58

Helaas, helaas vriendelijk blijven wordt uitgelegd door de fransen als 'zwakte'. Zelf heb ik ook heel wat afgescholden en ik heb mezelf geforceerd om horkerig te zijn tegen de artisans. Afschuwelijk, maar vriendelijk blijven lokt wanprestatie uit.

Dit