Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

waar op letten bij verkoop of verhuur van grond

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2007-05-23 11:32:44

Bonjour,

Mijn buurman wil een stukje van mijn tuin kopen, zodat hij een fosse septique en vloeiveld kan plaatsen. Hij heeft namelijk nu geen grond en daarmee is zijn huis niet bruikbaar of heeft geen waarde. Het betreft ongeveer een halve hectare extra tuin. Mijn huis ligt in de in Loire op de rand met de Allier. Iemand een idee voor reeele prijs per m2?

Het stukje tuin heeft geen apart kadastraal nummer. Als iemand tips heeft waar ik op moeten letten bij verkoop of verhuur dan hoor ik dat graag.

Merci.

Gr.

Robert2cv

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-05-24 22:53:04

Een halve ha (5000 m²) voor de aanleg van een fosse septique? (bedoeld wordt waarschijnlijk een fosse à toutes eaux).

Een hectare grond, geen terrein om huizen op te bouwen, doet tussen de € 200 en € 1500. Bouwgrond is veel duurder, maar is volgens Nederlandse begrippen met € 15 tot € 50 per m² nog heel redelijk geprijsd, althans à la campagne.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-06-02 10:45:04

Wim, ik vind je prijzen erg aan de lage kant,

1500 euro voor een hectare grond is in mijn beleving wel ongeveer het minimum, niet het maximum haalbare.

Zelfs de Allier die een goedkope streek is, heeft denk ik voor 200 euro geen hectare grond meer.

Zelf heb ik nog niet zo lang geleden in de Bourgogne en hectare gekocht en daar moest ik ook 1200 euro voor betalen en dat vond ik een koopje.

Tegenwoordig zit je voor een hectare toch snel op 3000-10000 euro.

Een fosse heeft natuurlijk geen halve hectare nodig maar minimaal 300 m2 voor het uitvloeiveld. Met 500 vierkante meter moet je toch al een eind kunnen komen.

Je hebt dan waarschijnlijk een fllinke tuin als je een halve hectare een stukje noemt.

Voor de buurman zullen de kosten nog wel oplopen want het stukje tuin moet kadastraal worden afgesplitst en in het kadaster worden beschreven.

Hebben jullie al aan een erfdienstbaarheid of servitude gedacht? je leent gewoon een stukje grond aan hem voor zijn vloeiveld en Fosse toutes eaux en brengt dat als erfdienstbaarheid in. Iedereen tevreden en heel lage kosten. Jij kunt relatief meer voor de grond krijgen want de buurman betaalt geen kadasterkosten etc en het bllijft toch jouw eigendom.

JP