Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Weer elektra...

Auteur Bericht

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#0 Geplaatst: 2007-05-23 20:12:04

Ons nieuw gebouwde huis is bijna klaar. Maar nu het elektra...Telefonische navraag bij de edf leerde mij dat de aansluiting tot aan het huis kosteloos is (de sleuf van de paal naar het huis moeten wij verzorgen). De poteau van de edf staat op ons eigen terrein, zo'n 30 meter van het huis. De edf plaatst de meter (aan de paal?), maar levert op dat moment nog geen stroom. Een erkende elektricien moet daarop de groepenkast aanleggen en minimaal 2 stopcontacten. Daarna komt de Consuel om e.e.a. te keuren (ik weet niet of die keuring door de elektricien of door ons moet worden aangevraagd). Na goedkeuring door de Consuel sluit de edf de stroom aan en kunnen wij verder met het aanleggen van de huisinstallatie, iets wat ik met een ervaren vriend wil gaan verzorgen.

Enig idee of deze procedure klopt? Er zijn nogal wat tegenstrijdige berichten, om maar niet te zeggen indianenverhalen over wat wel of niet moet en/of mag.  

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2007-05-24 08:09:42

De Consuel komt als je hele electrische installatie af is en overal in huis aan de normen voldoet. Pas na goedkeuring Consuel kun je EDF verzoeken de stroom aan te sluiten.

De electricien kan de Consuel keuring aan vragen.