Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Erkende Opticiens

Auteur Bericht

avatar#3755
Anje
Berichten: 7
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2007-05-27 18:38:39

Zojuist het artikeltje gelezen op de Homepage. erkende opticiens mogen nu zelf oogmetingen verrichten. Precies wat ik zoek. Maar hoe kan je een erkende opticien herkennen?

Ik ben al bij een aantal binnengestapt en gevraagd of ik hun meetapparatuur mag zien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet onder de indruk ben. Toen we nog in NL woonden was ik super verwend met een opticien in Huizen, misschien geen eerlijk vergelijk.

Misschien heeft iemand hier een antwoord op.

Vriendelijke groet, Anje

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-05-27 18:56:29

ik zit met hetzelfde probleem anje, wie is erkend.

ik heb echter nog geen zoektocht gemaakt maar ik ben bang dat de opticien die ik in nederland had hier niet zal vinden.

ik kreeg een aantal jaren geleden een ongeluk met vuil in een oog, iets wat me voortdurend gebeurt, en wat doe ik dan, zoals altijd, ik pak m'n lens eruit, knipper een paar keer of spoel met water, en hup de lens weer terug.

ik wil een nieuwe lens (lenzen) en vraag die bij de brillenman, maar helaas, men ziet een rood oog en ik kan zeggen wat ik wil, hup naar de oogarts en twee weken geen lenzen in.

dus, bij de oogarts, die dus niets kan vinden, krijg ik een meting voor een bril, omdat ik die moet hebben naast de lenzen, op zich geen slecht idee.

nu heb ik een bril waar ik tegen iedere tafelhoek aanloop, als ik m'n klompen aan wil trekken ben ik eerder met m'n voet in de klomp dan m'n gevoel me zegt, en ik krijg hoofdpijn.

drie keer terug naar de opticien, het is niet waar dus, m'n bril is goed en ik moet er maar aan wennen.

dit bericht wat ik zojuist lees is voor mij dus een ware goede boodschap, want de brillenman wil namelijk wél naar mijn bril kijken, maar zegt (zei) erbij dat het toch de opticien is die bepaalt wat er gebeurt, want hij controleerd mijn ogen.

nu kan ik dus de ogen en bril in de zelfde winkel gaan regelen, geweldig!

ik denk dat ik gewoon ga vragen of hun me onder garantie een goede oogmeting en bril kunnen geven, want ondertussen weet je toch zelf wel of je goed ziet of niet.

kunnen ze dat, dan is die voor mij "een erkende opticien"

cees.