Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verkopen van SARL

Auteur Bericht

avatar#4576
Janneman
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-06-12 10:39:35

Ik ben reeds 4 jaar in het bezit van een Franse SARL. Ik ben nog steeds woonachtig in Nederland. Ik wil mijn bedrijf gaan verkopen. Weet iemand hoe het zit met de plus value bij het verkopen van een SARL..???

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2007-06-13 09:56:49

Taxe de Plus Value moet betaald worden op de winst die gemaakt wordt met onroerend goed. Dat staat helemaal los van een SARL. Indien een SARL in het bezit is van onroerend goed en bij de verkoop daarvan winst maakt, moet over die winst de normale winstbelasting worden betaald. Dat hangt dus af van de andere inkomsten en kostenposten van de SARL.

Er is geen levende handel in SARL's in Frankrijk. Indien iemand een SARL koopt, dan koopt hij ook mogelijke ellende uit het verleden met bijvoorbeeld de belastingdienst. De meeste transacties betreffen de aankoop van het fond de commerce uit een bestaande SAR, waarna er een lege schil overblijft. Overigens is de opheffen van een SARL in Frankrijk tamelijk kostbaar. Reken op zo'n €3000 aan kosten voor expert compable, notaris etc.

Wim