Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Droom verwezenlijken

Auteur Bericht

avatar#4577
Dodo
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-06-12 17:49:07

Zoals een ieder hebben ook wij een droom. We hebben een prachtige kant en klare (ok, dat moet nog blijken) Bed & Breakfast gezien, deze is ook nog te koop! Maar hoe zit dat nu echt met het financiele plaatje? Wij zullen ons beide gaan richten op de B&F en dus in principe geen andere inkomsten hebben. Hoor graag jullie verhaal/ervaring!

Groeten!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-06-12 18:32:31

dodo, dit is al eens op de site besproken, een jaar geleden of zo.

misschien is het nog te vinden of kan iemand het aanwijzen, ik heb namelijk nooit succes met die zoekfunctie.

maar goed........

het ligt er aan hoeveel kamers je hebt, ten minste, ik neem aan dat je met B&B een chamre d'hotes bedoeld.

ten eerste stikt het in frankrijk van de chambre d'hotes, dus waan je niet in een geweldig binnenkomertje.

de meesten kunnen er niet van bestaan, en hebben in de zomer genoeg werk aan de gasten en in de winter een baan ergens in het dorp of stad.

reken maar uit, 65.00 per kamer, dat is met vijf kamers 325.00 maal een week dat is 2275.00, een hoop geld zou je denken, een dikke negen duizend per maand.

maar als dat zoals bij de meeste maar een seizoen is van vier maanden dan heb je een karig inkomen van 36 duizend en dat zou dus omgerekend weer drieduizend in de maand zijn, bruto dus, dus niet veel of niet genoeg, net hoe je het bekijkt.

je zou je als eerste af moeten vragen waarom men de chambre d'hotes verkoopt, zijn ze het zat, is het een projectontwikkelaar die daarna de volgende weer gaat bouwen, of is er een tegenvallende klandizie.

wij hebben er een kluif aan, maar...... ik zeg erbij, ik ben altijd in de weer met nieuwe dingen en ga zelf op pad met m'n gasten, op zee, naar de chateaux voor wijn, en organiseer veel hier, workshops, festivals, en exposities.

omdat dit hier niet bestaat is er veel werk, maar in de hoeken waar over het algemeen de nederlanders naar toe gaan is dit allemaal al voorgesneden koek, dus overal het zelfde, dus veel concurentie.

ik kan speciale dingen doen omdat ik ander werk doe wat ik leuker vind,en niet wil missen, en daardoor kan ik weer geld pakken om de gasten te plezieren.

het kan, ik ga je niet ontmoedigen, het kan echt, maar je moet de ander te slim af zijn, anders ben je gewoon een van de vele duizenden.

cees.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2007-06-13 09:51:22

Misschien wat harde cijfers toevoegen aan het verhaal van Cees:

Er zijn in Frankrijk naar schatting 35.000 chambres d'hotes. Inderdaad: maximaal 5 kamers, maar de meeste hebben er minder. Cees is nog optimistisch met de schatting van het inkomen. Gemiddeld duurt het seizoen in Frankrijk 10 weken (met grote afwijkingen tussen de regio's). Door chambres d'hotes met 4 of 5 kamers wordt gemiddeld €23000 per jaar omgezet. Dat is OMZET, dus daar moeten alle kosten nog vanaf. Over het algemeen is de aanbieding van ontbijt en table d'hotes net kostendekkend, dus daar haal je geen winst uit.

Het is lastig om aan de precieze cijfers te komen, maar ik schat dat meer dan 90% van de chambres d'hotes aanbieders er niet van kan leven. Indien je veel eigen geld hebt, dus geen of een kleine hypotheek bij een mooi groot huis, dan is het haalbaar om van te leven. Een huis kopen met ene hoge hypotheek en dan gana leven van chambres d;hotes: nageneg kansloos!

Verreweg het meest succesvol zijn de chambres d'hotes die tegelijkertijd cursssen aanbieden of gespecialiseerde trips organiseren. Dus als je een uitstekend pottenbakker bent en je hebt een netwerk in Nederland en je hebt ervaring met het aantrekken van cursisten en het geven van cursussen, dan kan een pottenbakvakantie (cursus + overnachting) een goede business zijn. Indien je ook nog een cursusleider moet betalen, dan meestal niet. Dus: durf te specialiseren op wielrenners, motorrijders, hondenliefhebbers, aankomend schrijvers, noem maar op. Maar specialiseer in een doelgroep waar je kennis en ervaring in hebt. Algemene chambres d'hotes hebben weinig kansen, die zie je na twee of drie jaar weer in de verkoop komen.

Scces!

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2007-06-14 16:12:36

Weer een typisch nuchtere beoordeling door W.van Teeffelen!

Bevestiging van de oude wijsheid:

Chambres d'hôtes is zoals vroeger het kippenren. Mooie bijverdienste voor de boerin, maar je man moet wél het hoofdinkomen thuis brengen.

Christian von Klösterlein