Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ja nog iemand :telefoon aanvragen en internet

Auteur Bericht

avatar#3906
zonnetje
Berichten: 15
Reacties: 25

#0 Geplaatst: 2007-06-12 21:23:02

Hallo mensen van dit forum,

ik weet jullie worden er gek van maar ik ook!Ik heb een simpele vraag:

Ik moet per 5 juli een telefoon aansluiting hebben en het liefst een onbeperk internet toegang.(niet dat abbonement waar je 4/5/6 uur kan internettenen onbeperkt kan bellen voor 59,90 pm))

Er is een telefoon aansluiting op het adres waar we gaan wonen maar dat nummer word mee genomen door de huidige bewoners.

ik moet dus een nieuw nummer aanvragen.(ik heb dat nummer in parijs gebeld met die engelse helpdesk zat 20 min in de wacht en heb opgehangen)

Kan ik dit regelen via de website van orange?ik ken heel die website nu wel uit mijn hoofd maar weet nog niet hoe ik dit moet doen.Mijn frans is nog niet "je van het"

via Ft (om een annvraag telefoon te doen)word ik doorgestuurd naar Orange daar vragen ze je telefoon nummer (HEB IK DUS NIET)

Nog een kleine vraag ,kan ik mijn huidige telefoon mee nemen naar Frankrijk?of moet ik een franse kopen?

ik hoop dat er iemand is die mij wilt helpen,want ik ben er al zo lang mee bezig en kan nu 3 weken voor vertrek mijn energie wel voor andere dingen gebruiken hahahaha.

En om het nu meteen na aankomst in Frankrijk te gaan regelen wil en kan ik niet.

Bedankt voor jullie aandacht en hulp.

Astrid

avatar#3906
zonnetje
Berichten: 15
Reacties: 25

#1 Geplaatst: 2007-06-12 21:37:58

We gaan trouwens wonen in de Dordogne (24) in de buurt van Bergerac Issac.

Astrid

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2007-06-12 22:31:59

Hallo Astrid,

Alweer één ;-)!! Zo snel worden we hier niet gek hoor :-).

Het aanvragen van een vaste telefoonlijn dien je wel degelijk bij France Telecom te doen en niet bij Orange. Tenzij je ergens woont waar je ADSL kunt nemen voor Internet, telefoon en TV; in dat geval kun je ervoor kiezen om geen vast telefoonabonnement te nemen maar een gecombineerd Internet/telefoon (VoIP) abonnement.

Wanneer je een gewone telefoonlijn aan wilt vragen vind je alle informatie op deze pagina op de site van France Telecom en als je dan op de button souscrire klikt kun je het aanvraagformulier invullen. Ik moet zeggen dat ik niet weet hoe goed dat werkt want voor een aanvraag die ik op die manier 3 jaar geleden heb gedaan ontbraken er wat gegevens en heb ik het dus alsnog verder telefonisch moeten regelen, maar het is zeker het proberen waard ... Als het goed is word je automatisch op de hoogte gehouden van de status van je aanvraag.

Om onbeperkt te kunnen Internetten moet je daarnaast een ADSL-abonnement nemen. Dat kun je bij Orange nemen en de aanvraag kun je dan doen via abonnez-vous.orange.fr (klik bij "pas encore abonné").

Mocht je willen weten wat er mogelijk is op jouw toekomstige telefoonlijn, stuur me dan gerust even het huidige telefoonnummer van de vorige bewoners.

Wat betreft het meenemen van je huidige telefoon vanuit Nederland naar Frankrijk: dat kan inderdaad! Je moet dan alleen even op het volgende letten:

- de telefoonstekker is in Frankrijk anders dan in Nederland (een kleine zoektocht op dit forum levert als het goed is wel ergens een berichtje van mij op waar ik de verschillen laat zien) en dus zul je er een Franse stekker aan moeten zetten. Als het een recente telefoon is zitten het snoer en de stekker waarschijnlijk in de telefoon met een RJ11 stekkertje (een zoektochtje op RJ11 laat je weer zien wat dat is) en in dat geval is het vervangen van de stekker erg eenvoudig (een kwestie van een nieuw stekkertje kopen in Frankrijk, de oude stekker er af klikken en de nieuwe er op)

- in sommige gevallen kan het zo zijn dat extra diensten zoals nummer- en/of naamweergave niet altijd goed werken op een niet-Franse telefoon

Succes ermee en als je nog verdere vragen hebt, plaats ze dan gerust hier of stuur me even een mailtje!

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2007-06-13 01:14:54

Als je de taal nog niet machtig bent zijn telefoongesprekken voeren erg moeilijk. Ik spreek uit ervaring.Je kan ook langs gaan bij een winkel van France telecom. Als je geluk hebt is er iemand die dolgraag zijn Engels wil verbeteren. Zo niet dan rustig aan alles laten uitleggen en laten opschrijven als je het niet begrijpt.

Ingrid

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#4 Geplaatst: 2007-06-13 07:40:30

Helemaal eens met Ingrid. Ik heb zelf vorige week voor een vriend een ligne fixe aangevraagd in Bergerac. Binnen een week is het geregeld en kost ca. € 110. FT/Orange  zit in een zijstraat van de grote winkelstraat. Zorg dat je er niet rond het middaguur bent, want dan moet je lang wachten. Ik denk dat je daar tezelfdertijd ook een adsl abonnement bij Orange kan regelen. Neem een simpel modem en geen livebox als je alleen maar wilt bellen en internetten.

Succes

René

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#5 Geplaatst: 2007-06-16 11:18:47

Hierbij onze ervaringen met FT. Onze fermette heeft een telefoonlijn met netjes twee aansluitingen in huis. De lijn was door de vorige bewoner afgesloten. Wij naar FT in Montluçon, vriendelijke jongen, geen probleem, de gegevens van de vorige eigenaar van de lijn stonden nog in de computer. Keuze uit twee nieuwe nummers enz.. Na 3 dagen konden we bellen. ADSL, even kijken, ook geen enkel probleem. Direct geregeld, kregen een Livebox mee en alle login gegevens. Moesten om een onduidelijke reden wel een 8 MB abonnement nemen, er was duidelijk geen keuze. Allang blij dat we konden internetten naar huis. Na 5 dagen deed de telefoon het nog niet, terug naar FT, is wel een uur rijden. Weer in de computer kijken, zou toch moeten werken, probleem doorgegeven aan de technische dienst. We zullen wel horen. Terug thuis deed de telefoon het direct!  Internet zou na 2 weken werken. Na drie weken kregen we nog geen verbinding. Weer terug naar FT, zelfde verhaal, zou toch moeten werken anders 3900 bellen. Thuis werkte er niets, 3900 bellen, eindeloos vragen of alle snoertjes wel goed zaken, nou dat weten wij wel hoe dat moet. U wordt teruggebeld. Nooit meer iets van gehoord. Na weer een week terug naar FT. Nee, wij kunnen niets doen, u moet bellen. Enfin, na 3 maanden kastje naar de muur, bellen, en twee nieuwe Liveboxen verder FT zover gekregen iemand langs te sturen. Deze technicus had een Speedtouch modem bij zich, net als wij in NL hadden. Dit werkte meteen! Doch geen beweging in de Livebox te krijgen. Nu blijken er meerder fabrikanten te zijn die de Livebox bouwen en volgens de technicus konden wij beter niet die van Sagem hebben maar van een ander fabrikant. Tevens moesten alle leidingen in het huis en het aansluitkastje buiten voor onze kosten worden vervangen. Weer terug naar FT, de man wist meteen waar we het over hadden en kregen een Livebox van Inventel mee. Thuis aangesloten en ja hoor, die werkte. De leidingen zijn inmiddels ook vervangen en er is een kastje met aarddraad geplaatst. Ergo, heel veel gedoe en extra kosten w.o. 3 maanden abonnement zonder dat de aansluiting werkte.Nu moeten we de uitdaging nog aan om een normaal abonnement voor 1 MB te krijgen zonder telefoon en TV, de lijn gaat immers toch niet sneller dan 970KB. Let dus goed op bij de Livebox en accepteer er geen van Sagem of neem je werkende modem uit NL mee. Er is m.i. geen enkele noodzaak om een Livebox van FT te huren.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2007-06-16 11:50:46

Hallo Ron,

Schrijf even een briefje naar

Service National Consommateurs
Internet Orange
33734 Bordeaux Cedex 9

waarin je het probleem uitlegt en je krijgt gegarandeerd een deel van je betaalde abonnementskosten terug* (vergeet niet je abonneenummer en dergelijke te vermelden).

Het omzetten van je ADSL abonnement naar een 1 Mbps abonnement kan via espaceclient.orange.fr > ma formule > changer d'offre

Groeten,

Thomas Vergouwen

* wanneer het inderdaad zo is dat buiten jullie schuld het onmogelijk is om verbinding te maken

avatar#3906
zonnetje
Berichten: 15
Reacties: 25

#7 Geplaatst: 2007-06-17 12:06:53

Hallo Allemaal,

Bedankt voor jullie duidelijke reactie's en uitleg.

Ik ga hiermee weer aan de slag,zoveel tijd heb ik niet meer want op 5 juli vertrekken wij naar Issac.

Wel wil ik nog even het telefoon nummer doorgeven aan Thomas maar ik weet niet hoe ik je een mailtje kan sturen.

ik hoop zo dat deze tips werken en anders ja dan maar gewoon naar een France telecom winkel in Bergerac en alles daar aanvragen (is misschien wel de beste oplossing)

Bedankt voor nu!

groetjes Astrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2007-06-17 19:54:35

Onder de bijdragen van Thomas en de meeste andere forumgebruikers staat een ikoontje 'e-mail'. Daarop klikken dus en je kunt je bericht verzenden.

Wim

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#9 Geplaatst: 2007-06-19 12:05:25

Dank je Thomas,

ik ga een briefje sturen met het formulier van de technicus. Je kan altijd proberen maar zoals je begrijpt ben ik al lang blij dat het uiteindelijk werkt.

Het downscalen van 8MB naar 1 MB lukt mij niet. De link had ik al geprobeerd. Ik denk dat het komt omdat mijn abonnement voor 1 jaar is en het 1MB abonnement is direct opzegbaar. Ik zal het verzoek in dezelfde brief nog even aanhalen en zien wat er van komt. Is ook weer goed voor de Franse les.

Groet Ron.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#10 Geplaatst: 2007-08-09 20:14:43

Heb een tijdje geleden op advies van Thomas een ligne fixe aangevraagd bij FT. Was redelijk snel geregeld in een FT winkel (waar men ook Orange zaken verkocht overigens). Kort daarna (op advies andere forumbijdrage) bij Cegetel/Neuf de 100% Neufbox besteld. Heb nu een abonnement van € 34,95 waarvoor ik onbeperkt internet heb, telefoon waarmee ik kosteloos binnen Frankrijk, maar ook naar veel andere landen (o.a. Nederland, maar bijvoorbeeld ook China), kan bellen, een GSM sim met 10 minuten beltegoed per maand en televisie (heb ik tot nu toe geen gebruik van gemaakt). Geen verdere kosten meer, want geen abonnement meer bij FT nodig. Als je op de website van Neuf gaat kijken wordt daar aangegeven dat je ook geen FT abonnement nodig hebt om de 100% Neufbox aan te vragen, maar misschien dat FT  dan toch door Neuf wordt ingeschakeld zonder dat je het in de gaten hebt.

Ik zit overigens in een gebied Non degroupée. Als je daar niet in zit is het abonnement zelfs nog € 5,00 goedkoper!