Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

jeugdzorg aanwezig?

Auteur Bericht

avatar#4582
sis
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-06-15 13:28:26

Ik ben op zoek naar informatie over de aanwezigheid van jeugdzorg in frankrijk in de omgeving van Parijs en daarbuiten (Charenton-le-Port). Wie weet hier info over? Daarnaast ben ik op zoek naar info over speciale scholen en hulpverlenende instanties. Wie kan mij helpen? Groet Siska

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-06-15 13:48:26

Jeugdzorg en middelbare scholen vallen allemaal onder de Conseil General. Het is allemaal fonction publique en niet zo als in NL semi-overheid of geprivatiseerd. Op de sites van de conseils general is veel info te vinden. De site vind je door het nummer van het departement te typen voorbeeld: www.cg24.fr is de Dordogne.

Op www.lesocial.fr is veel te vinden over werk en onderwijs in de jeugdhulpverlening.

Als je wegwijs wilt worden in hulpverleningsland in FR is het het handigste er een boekje over te kopen. Ook hulpverlenende instanties zoals kinderbescherming (aide à l'enfance/famille, protection maternelle-infantile) is allemaal conseil general.

Succes ermee

Ingrid