Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bodemverontreiniging met minerale olie/benzine

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-06-16 00:06:10

Hallo allemaal,

Er is een interessant pandje te koop wat vroeger een benzinepomp gehad heeft en de makelaar sprak over bodemverontreiniging.

Heeft iemand daar ervaring mee?, ihb met minerale olie.

Er zijn verschillende technieken en ook verschillende kostenaspecten, wat zijn jullie ervaringen / gedachten

graag jullie input 

JP

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-06-16 08:34:16

Jeanpierre,

tot kort geleden was de enige afdoende saneringsmethode:

- afgraven

- grond afvoeren en verbranden

- de put met 'gezonde'  grond opvullen.

Maar ik heb nu ook grote rijdende saneringsinstallaties gezien die de grond opnemen, ter plaatse reinigen en meteen weer storten. Maar hier ging het niet om verontreiniging met minerale olie.

Jeanpierre, dus wel gedachten, maar geen eigen ervaringen.

Christian von Kl"osterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#2 Geplaatst: 2007-06-17 13:52:18

Bij een dergelijke aankoop zou ik echt van de verkoper verwachten dat hij het eerst laat saneren voordat hij het verkoopt. Ongesaneerd lijkt het mij onverkoopbaar.

gr.

Danny

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-06-17 16:11:19

Danny,

gelukkig reageert een groot deel van de mensen zoals jij.

Dit betekent dat de prijs (flink) zakt, oftewel wat de gek ervoor geeft.

Die gek dat zou ik kunnen zijn want in het verleden heb ik al diverse riskante aankopen gedaan en het is tot nu toe altijd goed uitgepakt.

Maar ja, eens moet de eerste keer zijn :)

Ik probeer altijd zoveel mogelijk risico's te verzamelen en dan te kwalificeren en kwantificeren. Oftewel wat is het risico en hoe groot schat ik het in.

Als ik het gesaneerd zou willen kopen is het veel te duur voor mij. Het is juist interessant qua prijs doordat het niet gesaneerd is en daar zit natuurlik ook het risico, dat begrijp je.

Ik bekijk het altijd zo dat alles verkoopbaar is en zijn prijs heeft die de markt of de gek ervoor geeft. De bank rekent helaas net als jij dus happig zijn ze niet om geld te verstrekken.

Als de markt het niet doet, dan de gek.

JP

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#4 Geplaatst: 2007-06-19 09:01:36

Beste JeanPierre,

Hoe gek ook maar een vervuiling met minerale oliën is eigenlijk niet echt een rampzalige vervuiling.
Het is lichter dan water dus zakt het niet verder dan het grondwater en blijft daar op drijven, maar het heeft dan wel de neiging om zich horizontaal te verplaatsen.
Afgraven en afvoer zou kunnen echter tegenwoordig is het ook mogelijk om de zaak te saneren doormiddel van het inbrengen van bepaalde bacteriën of te spoelen en te reinigen met bacteriën.
Dit is echter een langdurig proces (meerder jaren is niet uitgesloten) uitgevoerd door onbemande automatisch werkende installatie en kan alleen maar door een specialistisch bedrijf gebeuren met regelmatig metingen van de voortgang ook is het niet goedkoop.
Het beste is toch eerst een optie te nemen dan een specialist metingen te laten verrichten en een taxatie te laten maken van de sanering.
In principe is de grond waard: een vergelijkbaar stuk grond minus de saneringskosten dat zal de eigenaar ook wel begrijpen maar die hoopt wellicht op een avonturier die er te licht tegen aankijkt.

Rob van der Veer

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#5 Geplaatst: 2007-06-20 16:59:58

Wat me nogal van belang lijkt is de aard van de ondergrond: zit er rots op een meter, is die erg onregelmatig, enz. In NL moet je vaak meters diep afgraven, maar als het om bv een metertje gaat en je praat niet over een hectare, dan valt het wel mee. In principe kun je de vuiligheid isoleren, dwz inpakken of indammen, of afgraven en afvoeren. Of afgraven en ter plekke reinigen, maar dat is tamelijk kostbaar. Afgraven tot op de rotsen en het zo laten (wat wil je ermee? Bouwen?), of elders schone grond kopen en erop storten. Er zijn vele mogelijkheden, en aangezien je een doe-het-zelver bent, gaan er graafmachientjes gehuurd worden, en boeren met flinke karren om de zaak af te voeren of te verplaatsen. Dat gaat vele leuke berichten opleveren.

Klein vraagje tussendoor: is men verplicht na koop een terrein te reinigen?

Dolf

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-06-20 17:01:49

Tja, ik heb al een minigravertje en een dumpertje van 2,5 ton dus op zich niet zo'n probleem maar inderdaad wat moet je ermee?

Ik ben ook nog steeds in dienst van Woutertje Bos dus hele dagen kan ik er ook helaas niet mee bezig zijn, anders was het snel gepiept.

vrgr

JP