Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frans kenteken schorsen?

Auteur Bericht

avatar#4595
MrMulba
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-06-19 15:49:50

Beste francofielen,

Ik zit me af te vragen of in Frankrijk ook een mogelijkheid bestaat om een kenteken van een voertuig te schorsen. Zoals in Nederland het geval is bij bijvoorbeeld het restaureren van oldtimers, of letterlijk gezien: als het voertuig voor langere tijd niet op de openbare weg zal verschijnen om wat voor reden dan ook.

Het betreft in mijn geval een vrachtwagen, die in Nederland op gesloten terrein zal rijden (dus geen openbare weg). Wel wil ik over een paar jaar gebruik kunne maken van het kenteken van de wagen om deze weer te kunnen verkopen (wellicht in Frankrijk)

vriendelik dank,

Bart

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-06-20 13:55:27

Bart, het heeft weinig zin om een kenteken te schorsen, aangezien je toch geen wegenbelasting betaalt. Wel heeft het zin om je verzekering te schorsen, zie je verzekeraar voor de voorwaarden.