Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheekrenteaftrek en de Franse belasting, wie weet het precies?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-06-21 19:25:38

Sinds vandaag staan er diverse teksten op officiele Franse overheidssites met betrekking tot de voorstellen voor een beperkte hypotheekrenteaftrek voor de résidence principale. De 'eigen woning' zegt de NL fiscus dan. Ik vind die Franse term toch mooier.

Maar, wie kan me de juiste tekst aanreiken waaruit duidelijk wordt, wie er dan mag gaan aftrekken?

Als je al een hypotheek hebt en al in je eigen huis hier woont of slechts als je na een bepaalde datum koopt/hebt gekocht?

Want wat ik tot op heden lees, is me dat niet duidelijk. De eerste proefballonetjes spraken over alles na 6 mei, de verkiezing van Sarkozy tot pesident, maar andere proefballonetjes  gaven juist aan, dat het voor 'iedereen' zou gaan gelden.

Dus, wie oh wie weet het fijne hiervan 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-06-21 21:44:24

Wim bavelaar heeft het heel duidelijk staan bij Praktisch Nieuws. Dus als je in FR belastingplichtig bent en je huis je residence principale is, dan krijg jer een reductie op de inkomstenbelasting van 1500 euro per echtpaar. Wel iets netter als in NL, waar Jan Modaal minder kan aftrekken dan de grootverdiener omdat hij niet in de hoogste belastingschijf kan komen. Als ik het goed begrijp moet je dus <belastingplichtig> zijn in FR en niet in NL. Als je in FR geen inkomstenbelasting hoeft te betalen omdat je inkomen heel laag is, krijg je het bedrag terug van de Trésor Public. Maar de juiste tekst weet ik ook niet. Het is natuurlijk nog niet in de Journal Offciel verschenen.

Er is vast nog wel iemand die er meer van weet.

ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-06-22 09:17:06

Dank voor je verwijzing naar de tekst van Wim Bavelaar.

Voor zover ik kan beoordelen is de bron daarvoor dezelfde als die ik vond op diverse sites en publicaties van de afgelopen weken.

Nergens nog heb ik expliciet kunnen lezen, hoe het nu staat met de oorspronkelijke ideeen met betrekking tot de aankoopdatum.

En mijn ervaring is, dat tekst die er niet is, niet automatisch betekent, dat je daar rechten aan kunt ontlenen.

Dus mijn vraag blijft overeind. Wie oh wie kan me sturen naar de enige echte complete formele tekst.

Of.....moet ik gewoon geduld hebben en wachten op de behandeling van het wetsvoorstel in de Assemblée ?.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2007-06-22 15:28:25

uiteraard, want voordat de Assemblée voor heeft gestemd en de wet getekend is, is het een loos stuk papier

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2007-06-22 17:46:29

Er zijn uiteraard nog geen officiële teksten verschenen over de déduction en er moet nog flink over worden gepraat. Aanvankelijk riep een kersverse minister dat de belastingteruggaaf alleen zou gelden voor leningen op woningen, waarvan de overdracht na 6 mei (de verkiezingszege van Sarkozy) heeft plaatsgevonden. Sarkozy zelf herriep dit later weer, de maatregel geldt voor alle leningen op het eerste eigen huis. Over dat 'eerste' heerst nog wat onduidelijkheid. Eigenaren die al vaker een huis hebben gekocht zouden mogelijkerwijs niet in aanmerking komen. Ik houd de zaak uiteraard bij en zodra hierover meer duidelijkheid komt, publiceer ik dat op de site.

Wim