Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

prestaties terrassier

Auteur Bericht

avatar#4623
jand
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-07-08 20:59:45

Wij zijn uiterst ontevreden over de terrassier die onze Fosse sceptique heeft aangelegd. Behalve dat de man het eerste deel van zijn offerte sterk heeft overschreden, uiterst lang (half jaar) over zijn werk heeft gedaan en tot slot zijn werk niet heeft afgemaakt (de installatie niet toegedekt) en we toch de factuur (op advies makelaar) hebben betaald, reageert hij nergens op. We willen nu een klacht indienen bij een soort beroepsorganisatie, aangezien de schade te gering is om te procederen. Wie heeft hier ervaring mee of kent de beroepsorganisatie van terrassier in de omgeving Macon.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-07-08 22:14:35

Is de officieele controleur al langs geweest? want tot die tijd moet je de leidingen en de fosse open laten liggen. Hij kan dan het leidingwerk controleren.

JP

avatar#4623
jand
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2007-07-09 19:22:51

de keuring door een medewerker van de SIVOM heeft in januari plaatsgevonden. Drie weken later ontving ik hun rapportage waaruit blijkt dat de installatie geheel aan de geldende voorschriften voldoet. In februari ontving ik de nota van de terrassier die ik op advies van mijn "ondersteunende" makelaar betaalde. Sindsdien zitten we tegen een soort maanlandschap aan te kijken en heb ik de man herhaaldelijk op diverse manieren gevraagd zijn werk af te maken, echter zonder succes of sterker nog: ook maar de geringste reaktie.

We weten en accepteren dat Fransen wat anders in elkaar zitten dan wij (maar daarvoor kies je o.a. ook voor dit land), maar dit vinden we eigenlijk een graadje te Frans. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-07-09 21:04:11

wim heeft een paar voorbeeldbrieven op de site staan die je wel kunt gebruiken,

bijvoorbeeld:

vervang zwembad door fosse en klaar ben je

JP

Monsieur, Madame,

En date du     (datum opgeven) je vous ai fait établir un devis de €       pour l’aménagement d’une piscine. Vous vous êtes engagé à terminer ce travail au début de l’année 2007. Lesdits travaux n’ayant pas terminé, je vous mets donc en demeure de les reprendre de huit jours.

A défaut, je me verrai contraint de saisir les tribunaux, voire de statuer le juge en référé afin qu’il me donne l’autorisation de faire exécuter les travaux par une autre entreprise à vos frais (article 1144 du code civil).

Je vous prie d’agréer, Monsieur, Madame mes salutations distinguées.

A     (plaats invullen), le       (datum invullen)

Handtekening

avatar#4623
jand
Berichten: 1
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2007-07-15 15:02:03

ik heb deze brief inderdaad gebruikt, omgewerkt en midden mei naar de terrassier gestuurd. Geen enkele reaktie.

Medio juni heb ik middels een brief aangegeven, hem in gebreke te stellen en de kosten (ca. 1500 Euro) op hem te verhalen. Geen enkele reaktie.

Ook een fax twee weken later leverde niets op.

Dus vandaar de vraag (zie helemaal boven).

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-07-16 08:11:14

dan wordt het tijd voor het "tribunal de commerce"

je kunt daar de informatie krijgen die je nodig hebt.

blijkbaar is jouw terrasier met de noorderzon vertrokken, is failliet, of heeft gewoon schijt aan je en denkt je zo af te leggen.

op deze manier kun je doen wat je wilt, al stuur je hem een aanmaningen van vergoedingen van honderduizend euro's, hij reageerd gewoon niet en zal dat ook nooit doen, in de meeste gevallen een succesvolle waaghalzerij.

echter als je naar het tribunal ga verliest hij en betaald hij, incl de kosten die de rechter en/of huisier gaat maken.

let wel, daarna heb je nooit gene goed contact meer met hem, zijn collega's, en waarschijnlijk een hoop mansen in het dorp, dus let wel waar je aan begin.

cees.