Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Welke instanties verwittigen bij overlijden

Auteur Bericht

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2007-07-13 10:42:33

Beste Francofielers,

Graag had ik wat raad gekregen omtrent dit onderwerp.

Mijn moeder is verleden maand onverwachts gestorven. Zij was inwonend alhier bij mij in Frankrijk en ook Frans ingezetene. Daar ons mama geen onroerende goederen bezit, enkel een spaarrekening en lopende rekening bij de bank, moet ik volgens de Marie enkel maar de impot verwititgen en moeten we niet via een notaris werken. Maar welke impot moet ik verwitiigen, vermits zij hier nog geen jaar ingeschreven stond en ze dus nog geen belastingsbrief ontvangen heeft. En kan ik inderdaad de kosten voor een notaris vermijden?

Daar ik nog een zus heb die in Belgie woont en zij geen zin heeft om voor elke handtekening over en weer te reizen, heeft zij mij een handgeschreven volmacht gegeven waarin staat, dat ik in haar naam de volledige erfenis mag afhandelen. Mijn vraag natuurlijk is of dit document wel of niet aanvaard zal worden?

Alle info is welkom.

En alvast merci op voorhand.

Vriendelijke groeten.

Daisy 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-07-13 15:57:54

Daisy,

Het lijkt me verstandig snel contact op te nemen met de Impôts bij jou in de buurt. In dit soort gevallen zullen ze zonder meer je raad willen geven.

Het kan ook geen kwaad telefonisch raad te vragen bij de notaris. Dat hoeft je niets te kosten maar kan je wel op weg helpen. Ik neem aan dat je van plan bent een notaris in België te zoeken? Je zult er in elk geval een nodig hebben.

Sterkte met de afhandeling!

Steven