Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nummerbehoud....Mobiele telefoon!

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2007-07-14 12:04:54

Ik weet dat het een tijdje geleden al op deze site heeft gestaan maar het is me niet allemaal duidelijk.

Ik wil een abonnement afsluiten bij Orange waar ik nu Pre-paid heb.

Maar wel onder 1 voorwaarde en dat is dat ik hetzelfde nummer wil behouden...

Nu wist de "Mijnheer de verkoper" me te melden dat ik alleen maar hetzelfde nummer kon behouden tegen betaling van iets van 100€ extra.

En nog meer bla,bla,bla,bla... Bij mijn weten zijn ze toch gewoon verplicht om hetzelfde nummer weer vrij te geven aan mij!

En vooral omdat het van Orange naar Orange, ik stap niet eens naar een andere provider.

Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord dat je voor nummerbehoud moet betalen en dan nog zo belachelijk veel.

Of ik heb met een Pipo 1ste klas te maken die niet in de materie thuis is, of ik loop een beetje achter in de telecom wereld.

Wie kan me helpen in deze materie?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-07-14 20:16:50

Sinds 21 mei is het overstappen naar een andere opérateur met nummerbehoud bij decreet geregeld. Het mag niet langer dan tien dagen duren. Je moet bij je oude opérateur je RIO (relevé d'identité opérateur) opvragen (bij Orange moet je via je mobiel 527 kiezen en de RIO komt per SMS binnen). De nieuwe opérateur regelt alles dan verder. De kosten van het nummbehoud komen voor rekening van de abonnee en zouden, blijkens berichten die ik vond, ca € 15 bedragen. Maar we spreken hier steeds over het veranderen van opérateur en hier handelt het om een contractswijziging binnen Orange. Je verbazing kan ik me voorstellen. Wellicht dat Thomas nog zijn heldere licht kan laten schijnen.

Wim 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2007-07-26 23:13:58

Wim, Michael,

Ik heb een vergelijkbare ervaring. Ik heb nu een SFR Forfait Bloque en wil veranderen naar SFR Acces. Ik ben al langer SFR klant en heb dus geen contractverplictingen meer.

ECHTER, SFR vraagt voor die aanpassing 60 euro! Zijn ze wel lekker? Ik was klant, ik blijf klant, ik verander alleen maar van contractvorm!

Dat wordt dus gewoon overstappen naar Orange Initial met nummerbehoud voor een euro of 15, dag SFR! Hierop aangesproken gaf de vriendelijke man van de SFR winkel mij volkomen gelijk en voegde eraan toe dat hij er ook niets van begreep. Wie het wel weet mag het zeggen...

Salutations, Jos

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2007-08-04 15:16:29

Wellicht dat Thomas nog zijn heldere licht kan laten schijnen.

Uiteraard ... alleen was Thomas bija 4 weken weg voor de Tour de France om de blog Orange dans le Tour te maken! Sorry dus voor de late reactie ...

Wanneer je over wilt stappen van een prepaid (ik ga er van uit dat het een "mobicarte" betreft) naar een abonnement bij Orange, heeft dit niets te maken met het nummerbehoud zoals dat geldt wanneer je van een operator overstapt naar een andere. Dit soort nummerbehoud kost normaal gesproken bij Orange inderdaad € 15 en is op dit moment zelfs gratis ...

Hier gaat het - zoals je zelf eigenlijk al aan geeft - om een simpele wijziging van de dienst die je bij Orange afneemt. Zoals ook te lezen is op één van de pagina's van de "assistance" van Orange , is dit mogelijk en zelfs volledig gratis. Ik raad je dan ook aan simpelweg even naar de klantenservice te bellen (722 vanaf je mobiele telefoon met mobicarte of 3972 vanaf een vaste telefoon, dagelijks tussen 7h00 en 23h00 bereikbaar) om deze wijziging verder te regelen.

Groeten,

Thomas