Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

redevance ordures menageres

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2007-07-16 00:02:01

Bonjour,

Kan iemand mij vertellen of er voor tweede huizen een lager tarief geldt dan voor het eerste huis. Ik moet namelijk een belastingbedrag van eur 47 betalen per half jaar voor het vuilnis ophalen.

Het huis is nog niet bruikbaar want ik ben druk aan het verbouwen, dus wellicht kan je vrijstelling of verlaging krijgen.

Alle info is welkom.

Merci.

Gr.

ROBERT2CV

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-07-16 19:01:36

De redevance d'enlèvement des ordures ménagèrs (REOM) of ook wel TEOM genoemd (de T staat dan voor taxe) is verschuldigd door elke huiseigenaar die taxe foncière betaalt, ook al is het huis nog niet bewoond. Er zijn vrijwel geen vrijstellingen mogelijk, noch op leeftijd, noch op inkomen noch op wat nog meer. Wie kan aantonen onvrijwillig meer dan drie maanden uithuizig te zijn (ziekenhuisopname bijvoorbeeld) kan aan de gemeente of aan de communautés des communes om een vrijstelling (exonération) vragen.

Wim

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#2 Geplaatst: 2012-11-10 18:02:12

Na zeven jaar is er iemand op de Tresorerie wakker geworden en heeft ontdekt dat wij wel Taxe de Fonciere betalen maar nog geen Redevance Ordures Menageres betalen.

Misschien wat onnozel maar wij dachten altijd dat we niks betaalden vanwege het feit dat het een vakantiejuis is en we hebben ons er dus verder ook nooit in verdiept.

Op de aanslag staat keurig residence secondaire en het bedrag is 59 euro voor een half jaar. Mijn vragen aan het forum:

1 is dit een gangbaar bedrag voor een tweede huis en betalen "vaste" bewoners dan meer?

2 zijn er nog meer rechten en/of plichten behalve één maal per week afval ophalen voor de afvalverwerking. Krijg je dan een container aangeboden oid?

Willem

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2012-11-10 18:35:47

Over het algemeen wordt deze handelwijze gevolgd: belasting moet ook worden betaald als je niet in je vakanthuis verblijft. Maar als er geen vuilcontainers, poubelles staan, zal geen TEOM (taxe d'enlèvement des ordures menagères) worden gevraagd. Over het algemeen wordt hiervoor een afstand genomen van 200 meter. Er blijven echter verschillen tussen de heffingen van gemeenten en van communautés de communes.

Wim

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#4 Geplaatst: 2012-11-10 20:38:17

Ter voorbeeld van al dan niet verschillen van heffing:

Wij betalen ca. €110/jaar (weet het preciese bedrag nu even niet). We zitten nogal in het buitengebied, vuilcontainers staan ca. 3km verderop in het dorpje waar wij onder vallen. Daarnaast kunnen wij alles (van papier, huisvuil, bouwafval, snoeigoed tot chemisch afval enz.) kwijt bij de decheterie van de communaute op ca. 4,5 km afstand. Alles vallend onder de redevance ordures menageres.

Jan joost