Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

sarkozy en de fiscus

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-07-17 12:41:25

iedereen die ik spreek is fel gekant tegen de belastoingplannen van sarkozy, maar als ik het zo lees is het alleen maar goed, of zie ik iets verkeerd ?

overuren niet meer worden belast, studenten tot 26 jaar mogen belastingvrij driemaal het minimumloon verdienen

dat is toch motiverend voor de studjes en de hardwerkende ? ik weet nog goed dat ik me in allerlij bochten vrong om m'n personeel de uren betaalde zodat ze geen belasting hoefde af te dragen in nl.

successierechten voor de overblijvende partner (getrouwd of gepacseerd) worden afgeschaft.

super !

De bestaande aftrek van € 50.000 bij schenkingen en erfenissen voor (groot)ouders en kinderen gaat naar € 150.000, die tussen broers en zusters van € 5000 naar € 15.000 en die tussen neven en nichten wordt € 5000; schenkingen in contant geld worden tot € 30.000 vrijgesteld van te betalen rechten.

niet meer dan billik, we betaalde al enkele malen daar over.

Met ingang van 1 januari zal het belastingplafond (bouclier fiscal) worden verlaagd van 60 naar 50%.

goed plan.

Gouden handdrukken zullen voor de ondernemingen die daarmee afscheid nemen van topbestuurders niet meer aftrekbaar zijn

dat moeten ze in nl ook eens doen.

Wie een eigen huis bezit behoeft nog maar 70% van de waarde (was 80%)

goed plan.

waarom dan toch die afkeer van het plan.

het is alleen voor de rijken lees ik telkens, maar ehhh..... een stud of een hardwerkende die even door wil gaan na zessen, die behoort toch niet bij de groep van de rijken ?

volgens mij gaan juist de rijken er op achteruit met hun handdrukjes en belasting op

obligatie-winsten.

cees.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#1 Geplaatst: 2007-07-17 12:59:09

Dag Cees,

Nou ik denk wel dat de rijken meer profiteren van een belastingplafond van 50% ipv 60% dan dat minder bedeelden dat gaan doen met de resterende punten.

Verder lijken het inderdaad geen slechte punten.

Ik vind ook niet dat je kinderen gestraft dienen te worden over het feit dat hun ouders veel geld hebben verdiend dmv belasting.

Wat wel slecht is, in europees opzicht, is dat in 2010 de begroting dus nog steeds niet op orde zal zijn (maar in 2012 zal alles ok zijn, eerlijk waar), omdat deze plannen veel geld kosten.

Overigens wist ik tot op heden niet dat gouden handdrukken van de belasting aftrekbaar zijn...hoe kom je erop!

En wisten jullie ook dat Sarkozies vrouw heeft afgezien van de gebruikelijke 'credit card van het Elisée"? Was ook niet echt bekend bij het grote publiek geloof ik, dat de first lady een credit card had waarmee ze kon doen en laten wat ze wilde...

Arthur

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#2 Geplaatst: 2007-07-17 14:03:28

Sarkozy en de fiscus

Salut copains,

Voor elk individu geldt: hoe minder belasting men hoeft te betalen hoe fijner; dat is een open deur. Maar als je het principe accepteert dat een staat geld nodig heeft om zijn zaakjes te betalen zal er toch -links of rechts om- geld over de brug moeten komen. Je moet bekijken op welke grondslag de belastingmaatregel is gebaseerd.

De grondslag die je verzint om geld binnen te krijgen kan dom zijn (hypotheekmaatregel), gebaseerd zijn op populisme en ook nog niks opleveren ook (gouden handdruk maatregel), uiteindelijk (on)werkbaar zijn (vrijstelllen van extra gewerkte uren) of min of meer eerlijk/rechtvaardig overkomen (successierechten).

Wat wel van belang is dat de staat zijn verplichtingen na moet kunnen komen. Dus er zal -zeker met het bestaande tekort van "maar" 2,8%- langs andere weg geld binnen moeten worden gehaald. En dat geld komt ook van ons af.

Ik laat buiten beschouwing belastingmaatregelen die een economie negatief kunnen be´nvloeden. Ik wil het ook niet hebben over de besteding van het geld. Allemaal zaken die leiden tot politieke stellingname en daar kopen wij Nederlanders zonder-stemrecht-in-het-buitenland niks voor.

Overigens, de beheersbaarheid van de kosten in de gezondheidszorg baart mij meer zorgen.

Ben

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2007-07-17 22:58:32

Inderdaad moeten de uit de pan rijzende kosten van de Franse gezondheidszorg (wel één van de beste in Europa) worden opgebracht door de belastingbetaler en verzekerde. De fiscale cadeautje van Sarkozy zouden € 13 miljard per jaar kosten (€ 17 miljard volgens de socialistische oppositie). Daarom komt er, in navolging van Denemarken en Duitsland, ook in in Frankrijk een substantiële verhoging van de BTW, in dit verband benoemd als TVA sociale. Werknemers gaan dan in ruil minder premie betalen, maar de niet-gesalarieerden - wij dus - zien de kosten van levensonderhoud in Frankrijk almaar stijgen. Dus dat wordt wijn en vrac kopen....

Wim

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#4 Geplaatst: 2007-07-19 07:43:32

En de wijn en vrac zal ook wel duurder worden als de zomer niet opknapt. 2007 wordt geen goed wijnjaar. Minder wijn, dus duurder. En nu mogen ze in Nederland ook al geen suiker meer in het druivensap doen, dus nog minder wijn. Wij arme niet gesalarieerden zullen zelf wijn moeten maken als het zo door gaat. Wat een toestand.

Groet, Kees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-07-20 10:43:40

tja, indien de btw daarop gaat verhogen dan is het dus de vraag of het helpt.

vul je dan niet het ene gat met het andere ?

hoe zijn de ervaringen daarmee in die landen als denemarken ?

ik heb er een tijdje vertoefd maar ik kon toch niet zeggen dat men ontevreden was, en ik meen zelfs ergens de score te hebben gelezen dat de denen tot een van de gelukkigste mensen ter wereld zijn.

natuurlijk kijk ik vanuit mijn oogpunt, niet vanuit Uw oogpunt die hier allemaal lekker zitten te genieten van den ouden dag, want dan is het inderdaad alleen maar betalen.

maar ach, spit op je gemak een stukje tuin om en plant wat groente, is een leuke bezigheid, bespaard geld, en is beter voor uw gezondheid en broze botten, en inderdaad de wijn vrac kopen, daar helpt U en Uw zelf mee, want het bespaard geld, en U helpt er de boer mee, want die krijgt er meer voor dan in de handel.

dat de wijn dit jaar niet goed zo zijn is nog te vroeg om te beslissen, de druiven zijn nog klein en de zon die echt nodig is is pas later van belang.

als augustus een mooie maand gaat worden met daarop september ook nog dan kan het zelfs nog wel eens zijn dat de wijnboeren een topjaar gaan beleven.

minder productie welliswaar, er hangen minder trossen, maar de wijn zal van een betere kwaliteit zijn.

een van mijn hobbys is het investeren in wijn, dat wil zeggen; ik koop wijn die me aantrekkelijk lijkt, sla deze op in kelders, en verkoop als de prijs ervan gestegen is.

de aankoop kan geschieden al voor de oogst, maar ook pas veel later.

'05 en '06 zijn jaren die me erg veel op zullen leveren, ik wacht nog een paar weken maar dan gok ik toch nog op '07 ook.

een leuke manier om geld te verdienen, maar vooral het proeven is leuk ;-) 

cees.