Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

schoorsteenlekkage

Auteur Bericht

avatar#4615
buitenwoner
Berichten: 7
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2007-07-18 21:25:15

Hallo,

Wij hebben een huisje in de Allier.In de gemetselde zeer ruime schoorsteen hebben we door een aannemer een flexibele RVS pijp 15cm laten plaatsen.De schoorsteen is afgedekt door een gemetselde of betonnen plaat ,er onder waren de openingen om de rook af te voeren,deze zijn dichtgemetseld en in de plaat is een gat geboord om de pijp door te laten,op de pijp is een "chinees hoedje" bevestigd om inregenen in de pijp te voorkomen.Waar de pijp door de plaat gaat is de zaak met cement afgesmeerd.

De laatste tijd komt met de zware regen veel water naar binnen,ik vraag me af of de construktie juist is op schoorsteen,het dak is alleen met een steiger met daarop een ladder begaanbaar,we zij afhankelijk van aannemers de man die het heeft aangelegd is failliet en niet meer beschikbaar.

De vraag is of iemand een idee heeft hoe de pijp korrekt door de plaat gevoerd moet worden .

In de buurt zien we tegen het inregenen overal een soort aardewerk kappen.

met vriendelijke groeten  vakantieganger

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2007-07-19 10:49:20

Verbaast me niets dat hier lekkage optreed. Het regenwater blijft staan op die betonnen afdekking en het water kruipt tussen de RVS pijp naar beneden. Erg lastig permanent dicht te krijgen voor langere tijd.

Niet verstandig geconstrueerd overigens, die RVS pijp had beter onder de afdekking kunnen eindigen en de rookafvoer door de daarvoor bestemde zijopeningen.

Maar nu..... Het beste lijkt mij om een kant en klaar te koop zijnde betonnen schoorsteenkap ( deze bestaan uit twee delen) aan te schaffen en deze er weer bovenop te zetten.

Hier een linkje, zie aldaar de betonnenschoorsteenkap.
Deze is hier ook in Frankrijk in diverse maten en soorten aan te schaffen.

Succes, Rob.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-07-21 08:42:28

Leveranciers van schoorsteensystemen, bijv. Poujolat,  hebben afdichtsystemen voor bijna iedere situatie. Ik ken een die uit twee konische plaatstalen ringen bestaat: een die op de stalen pijp gesoldeerd of gelast zit, en een tweede die ingemetseld wordt.

Christian von Klösterlein