Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

natuursteen waterdicht zonder tegelen

Auteur Bericht

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2007-07-22 17:12:10

Beste klussers,

wij hebben een middeleeuwse toren waar we een douche in gaan plaatsen. De binnenkant is volledig natuursteen en die nostalgische aanblik willen we behouden. Derhalve geen tegeltjes aan de muur. Maar wel spat- / douchewater. Heeft iemand dit probleem ooit opgelost? Wij zaten te denken aan een impregneermiddel over de 'pierres apparentes' heen. Iemand zoiets al eerder vertoond?

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#1 Geplaatst: 2007-07-23 15:45:39

Dat lijkt me geen hygienische oplossing en je doucht tenslotte om schoon te worden. Ik heb wel eens aan een glazen voorzetwand gedacht of een (kunststof)glazen kamertje in de natuurstenen ruimte. Dan kun je douchen temidden van spinnenwebbben en schimmels zonder er zelf door aangetast te worden. Zo wordt het een soort van spookhuisdouche. :)

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#2 Geplaatst: 2007-07-23 18:34:21

Een kennis van ons (in Nederland) heeft iets dergelijks gedaan maar dan met een ontstuukte bakstenen muur. Hij smeerde er een of ander goedje op die de boel inderdaad goed waterdicht maakt, maar het lijkt net of er een paar milimeter plastic over alles heen ligt, maar dan harder. Ik vond het geen gezicht. Maar het is denk ik beter dan een klein stukje van een oude toren betegelen! Helaas kan ik niet op de naam van het spul komen, ze gebruiken het in Den Haag ook om de oude gebouwen (met verpoederende bakstenen) rond het Binnenhof te 'waterproofen'.