Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ADSL mogelijkheid testen echt mogelijk?

Auteur Bericht

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#0 Geplaatst: 2007-07-23 15:30:59

Hoi,

Ik las hieronder zojuist iets over adsl via een centrale in het dorp, wimax geheten. Volgens mij hebben wij ook zoiets. Nu ben ik sinds kort aan het genieten van onze nieuwe telefoonaansluiting, maar kom toch ietsje internetsnelheid te kort. Ietsje te veel eigenlijk. Dus ben ik zo goed en kwaad als het ging vanuit een superlangzame verbinding naar een oplossing aan het zoeken gegaan. Hier las ik over Neuf, die ook ongelimiteerd bellen binnen Europa levert en zelfs daarbuiten. Voor de zekerheid eerst even een testje gedaan bij www.test-ligne-adsl.com . Ik ging er vanuit dat je lijn/verbinding dan ook echt "getest"wordt, maar nu in NL krijg ik vanuit mijn UPC verbinding precies dezelfde uitslag als ik ons franse telefoonnummer intoets en als ik een ander tel.nr. uit het dorp invoer krijg ik dezelfde 'testresultaten'. Dus die resultaten zijn voor alle nummers uit het dorp precies hetzelfde, terwijl iedereen nogal verspreid woont en er grote verschillen kunnen bestaan tussen de afstanden tot de centrale in het dorp. En wij zitten, hoewel slechts 600 meter van het centrum, op een moeilijke locatie, in een soort van gat waar geen mobiele ontvangst mogelijk is, vandaar ook dat een vaste telefoonlijn zo hard nodig was.

Dit alles doet mij nu twijfelen of het wel zin heeft om op deze manier adsl aan te vragen, want betekent "geen mobiele ontvangst" niet ook "geen wimax ontvangst"? Het lijkt met die tests of er specifiek voor jou gekeken wordt of adsl mogelijk is, terwijl het antwoord al vaststaat en dus standaard is en dit misschien voor jouw geval onterecht is.

Het kan natuurlijk zijn dat ik van deze hele techniek niks van begrepen heb, maar ik zie de bui al hangen, dat ik nu een abonnement bij Neuf neem en door hen France Telecom laat opzeggen, dat we wie weet well even helemaal zonder verbinding en telefoon komen te zitten om dan vervolgens te horen te krijgen dat in ons geval toch alleen maar bas debit mogelijk is.

Zie ik nu spoken of niet?

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#1 Geplaatst: 2007-07-23 17:09:06

Het klopt niet wat ik schreef over de uitkomst van die test. De telefoonaansluiting van de buurman (die reeds adsl heeft) ligt volgens de test veel verder van de centrale dan onze telefoon. Ik miste 2 cijfertjes die voor een verschil van 2 km zorgen. Maar dat zegt nog niks over de ontvangst van wat de centrale uitzendt. De buurman zowel als de centrale bevinden zich boven op een berg, terwijl wij in een gat zitten waar in elk geval nauwelijks of geen mobiele ontvangst is en ik daarom vermoed dat wij ook moeilijk signalen van de 'wimax' zullen kunnen ontvangen.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2007-07-23 20:56:05

Je haalt wat zaken door elkaar. Als je kijkt op internet of je eligible bent voor ADSL wordt gekeken of je telefoonlijn en lokale telefoonaansluiting geschikt zijn.

Wimax is een draadloos internet oplossing, je kunt niet testen via een website of je Wimax ADSL kunt ontvangen. Wimax staat los van je telefoonlijn. Er dient in je dorp, of ergens in de buurt een Wimax zender neergezet te worden. Dat kan een andere plaats zijn dan de GSM mast. Dus ook daar geen input. 

Neuf levert geen Wimax. Alleen ADSL via telefoonnet, en ik ben heel tevreden.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#3 Geplaatst: 2007-07-24 13:24:18

Gelukkig. Dan kan ik met een gerust hart Neuf nemen. Als ik daar een niet-gratis telefoonnummer van had, kon ik dat nu meteen vanuit NL regelen. Heb jij zo'n nummer toevallig Jean-Paul? (Ik heb het al via de site geprobeerd, maar dat lukt niet om te ingewikkelde redenen)

Alvast bedankt.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2007-07-24 13:57:30

Nee, ik heb geen nummer, kun je niet bij iemand in NL op de PC gewoon aanvragen via internet?

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#5 Geplaatst: 2007-07-25 07:38:38

Heb ik al geprobeerd, maar daar moet je je creditcardnr. invullen en dat formulier accepteert ten eerste niet de puntjes tussen mijn initialen en vervolgens loopt de geldigheidstermijn van mijn kaart tot 2012 terwijl het formulier maar tot 2011 gaat. :) Toen heb ik de automatische afschrijving geprobeerd, maar daar moet ik allerlei nummers invullen die ik niet heb. Wij hadden bij ons chequeboekje van die ribe-dingen zitten, maar die zijn op. Verder dan ons bankrekeningnummer in Frankrijk kom ik niet. En ik kan vanuit NL onze Franse bank ook al niet bellen om dezelfde reden waarom ik Neuf niet kan bellen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-07-25 20:20:26

naast je chequeboekje moet je ook nog een ander boekje hebben wat gebruikt wordt om cheques te innen die je van een ander krijgt.

deze blaadjes kun je ook als ribe gebruiken.

cees.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#7 Geplaatst: 2007-07-25 22:00:12

Helaas, het zal wel aan mij liggen, maar ik heb nooit een ander boekje gezien. Ik heb trouwens dat RIBE-geval ook nooit goed begrepen geloof ik. Ze willen een code quichet en een cle ribe. Ik kan niet eens de code van de bank vinden. Ik denk dat ik nummerblind ben of zo. Maar goed, als ze er nou gewoon rekening mee zouden houden dat er ook mensen zijn die best willen betalen voor een telefoontje, dan zou ik daar al herhaaldelijk gelukkig mee zijn geweest. :)

Ik probeer het volgend week wel ter plekke te regelen. Toch bedankt voor jullie pogingen om te helpen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2007-07-25 23:13:15

Jullie spreken kennelijk over RIB, relevé d'identité bancaire. Daarin staan de nodige nummers om je bancair te kunnen identificeren (banque, guichet, numéro de compte, clé RIB). Bij de Banque postale heet zo'n opgave dus RIP. Ook vermelden RIB en RIP de internationale bankcodes BIC en IBAN. De gegevens zijn te vinden in je chequeboek of uit te printen als je via internet bankiert bij een Franse bank.

Wim

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#9 Geplaatst: 2007-07-25 23:46:50

Ik heb het chequeboekje en bankafschrift nu voor me. In het laatste staan "nos codes bancaires internationaux" bestaand uit een BIC en een IBAN. Onderaan op elke cheque staan steeds 3 dezelfde lange nummers, waarvan de laatste ons rekeningnummer is. De eerste twee herken ik zo niet. Kan ik uit al deze gegevens de eerder genoemde benodigde info halen? En zo ja, hoe weet ik dan wat wat is?

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#10 Geplaatst: 2007-07-25 23:55:41

Ik zie nu dat het eerste nummer op elke cheque een volgnummer is. Het tweede nummer is wel telkens hetzelfde.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#11 Geplaatst: 2007-07-26 02:22:37

Het is gelukt! Ik voel me net een trotse codekraker :) Ik heb het (mede dankzij jullie en wikipedia) uit het IBAN kunnen halen en het blijkbaar in de goede vakjes ingevuld. Ze hebben het in elk geval geaccepteerd. Volgens de reeds ontvangen bevestiging zouden we binnen 3 weken adsl moeten hebben.

Bedankt jongens!