Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Stuk grond met natuurbestemming, wat kan ik ermee?

Auteur Bericht

avatar#4641
Danielle
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-07-23 15:59:31

Hallo!

Ik hoop dat iemand mij iets meer kan vertellen over de gebruiksmogelijkheden van een stuk grond in Zuid Frankrijk met een natuurbestemming. We hebben dit stuk grond al jaren in de familie en overwegen dit binnen de familie over te dragen gezien de hoge leeftijd van de huidige eigenaar. Heeft iemand hier ervaring mee?

Voor zover ik weet is er geen enkele vergunning of iets dergelijks.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-07-24 00:47:51

Ik vind de vraag niet zo duidelijk. Wat is de bedoeling? Overdracht binnen de familie is niet zo ingewikkeld, een routineklus voor de Franse notaris (er komen wel kosten bij, zoals die van de overdracht). Nogmaals, wat wil je precies weten?

Wim

avatar#4641
Danielle
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2007-07-24 09:38:38

Beste Wim en natuurlijk de andere lezers van het forum,

Hier meer specifiek mijn vragen.

We denken er inderdaad over om de grond binnen de familie over te dragen. Ik heb begrepen dat dit op frans grondgebied moet plaatsvinden, dus dat we de huidige eigenaar naar in ieder geval Noord Frankrijk moeten meenemen. Gezien zijn leeftijd kan dit bezwaarlijk zijn, dus als iemand een andere optie hiervoor weet, graag!

Ik wil heel graag het stuk land binnen de familie houden, maar wil ook graag weten wat dan de mogelijkheden zijn. Gezien de natuurbestemming ben ik bang dat erop bouwen een droom zal blijven. Of heeft iemand ervaring met het verkrijgen van vergunningen op een dergelijk stuk land? Waar ik aan denk is een klein huisje of een stacaravan. Omdat er geen aansluitingen aanwezig zijn (wel water op aangrenzend perceel, is landbouwgrond) zullen we hier kosten voor moeten maken.

Kortom, we zijn bezig met een eerste inventarisatie van de mogelijkheden met dit perceel grond.

Ik hoop dat het op deze manier duidelijker is,

Groet Danielle

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2007-07-24 15:54:46

Gelukkig is het niet zo dat opa meegesleept moet worden naar Frankrijk. Het is prima mogelijk om aan de notaris te vragen om een acte van overdracht te maken en vervolgens kunnen alle partijen hetzij per procuratie tekenen, het zij kunnen de ontvangers eerst drie exemplaren tekenen en daarna de huidige eigenaar en dan gaat die hele zaak naar de notaris en die regelt het verder.

Om te achterhalen wat er kan/mag met het stuk grond kun je natuurlijk altijd de mairie bellen. Een vriendelijke ambtenaar zal dat best willen opzoeken in het POS (bestemmingsplan). Maar formeel heb je niks aan zo'n telefoontje. Je kunt ook schriftelijk een formeel 'certificat d'urbanisme' aanvragen. De gemeente is verplicht om daarop ook weer schriftelijk een antwoord te geven, binnen twee maanden. Dan weet je precies wat je wel en niet mag doen met dit landje, op basis van het huidige beleid van de gemeente. Het is handig om eerst zo'n certificat d'urbanisme aan te vragen, en gebaseerd op het antwoord de prijs van het stuk land vast te stellen. Dat is namelijk nodig voor de overdracht. En daarna pas de overdracht formeel maken.  Als de communicatie, zoals hierboven beschreven een probleem is, kunnen we wel helpen. mail me dan even prive.

Wim